8 nap
Időtartam
2024. szept.
Dátum
3/5
Nehézség
Farmház
Szállás
14+
Korhatár

Ezen a túrán Toszkána középső klasszikus vidékét járjuk be. Világhíres remekművek, méltatlanul ismeretlen, de gyönyörű helyek és a tipikus hullámzó toszkán táj váltja egymást. Szállásunk Toszkána középső régiójában, egy kis középkori városkában, Montaione-ben lesz. A hely központi fekvése (Siena, Firenze és Pisa között fekszik) lehetővé teszi, hogy a Siénától északra elterülő, kevéssé ismert, de nagyon autentikus toszkán vidéket felfedezzük.

montaione volterra
Montaione, Volterra

Mikor?

2024. szeptember 9-16. (hétfő – hétfő) – 8 nap, 7 éj – Utolsó hely maradt!

A túrát tavasszal, májusban is szervezzük, nézd meg azt is!

Ár

  • Normál ár: 395.000 ft
  • Törzsutas ár: 385.000 ft

Létszám

Indulási létszám: 5-7 fő. min. 6 fő.

Mit tegyek, ha minden hely elfogyott?

Ha a túra betelt, de kifejezetten erre a túrára szeretnél jönni, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert várólistára kerülhetsz, illetve, ha nagy az érdeklődés és a várólistán sokan vannak, tudunk még egy utat indítani ugyanabban az időpontban. Itt lépj velünk kapcsolatba!

montaione lajatico
Montaione, Lajatico

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, ez csak egy regisztráció lesz, adatokat kell megadnod (vigyázz, több oldalas az űrlap!). Ha sikeresen jelentkeztél, akkor egy automatikus emailt is kapnod kell erről! Az előlegbekérőt az általad megadott email-címre akkor küldjük. A továbbiakról emailen tájékoztatunk.

Segítség

Volterra felé

Információk

Előleg összege: A teljes összeg 40%-a (Befizetés az online jelentkezés és a kapcsolatfelvétel után! Az előlehg befizetése nélkül a jelentkezés nem érvényes! (Kérlek, olvasd el az ÁSZF-et!)
Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 1.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás reggelivel
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Kerékpárbérlés (Milyen bicajt adunk?, Bérelj tőlünk eBike-ot!)
Térképek

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni és sztorno biztosítás
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A távolban Montaione

A túráról

A klasszikus toszkán túránk mellett ez a másik klasszikus túránk: Közép-Toszkána útjain a természet és kultúra, az ismert és az ismeretlen Toszkána találkozik. Néha világhíres helyeken bukkanunk fel, másnap pedig eldugott, méltatlanul ismeretlen utakat, városokat, kastélyokat fedezünk fel. A szállás máris ismeretlen vidékekre visz bennünket, hiszen ki hallott már Montaione-ról? Holott egy nagyon bájos, típikus toszkán településről beszélünk!

Ugyanakkor ha arrébb gurulunk néhány kilométert, olyan méltán híres helyeket és embereket fedezünk fel, mint Andrea Bocelli vagy Firenze, Siena, Pisa. De sorolhatnám a dombok tetején ülő, a legtöbbetek számára ismeretelen városokat, mint Colle, Casola, Volterra, San Gimignano. A csoda nem feltétlen világhíres.

Ez a környék Toszkána rejtett kincse! Az utak dombok közt kanyarognak, néha bizony meg kell küzdeni az emelkedőkkel, de a jutalom a látvány miatt nem marad el! Lesz időnk, minden közeli helyet meglátogatni, meg is tesszük. Tervezzük, hogy a jobb helyeket nem csak kerékpárral, de esténként autóval is bejárjuk! Tervezünk fakultatív programokat is.

Nehézség

Ez a túra átlagos toszkán nehézségű, ami az itthoni tekerésekhez képest nehezebb, mert Toszkána elég dombos. Az útvonalakat úgy állítottuk össze, hogy egy átlagosan sportos fizikummal rendelkező ember meg tudja tenni, de egy kis kitartással azok is teljesíthetik, akik kevesebbet mozognak. Ennél a túránál az Elba-maremma kicsit könnyebb, a Klasszikus Toszkána (Siena) nehezebb. A túrán sokat állunk meg, pihenünk, nézelődünk, kajálunk, nem rohanunk, bevárjuk a lemaradókat, a túravezetők pedig segítenek. A konkrét napnál pedig mindig feltüntetjük az adott szintet. Annak, akinek ez nem elég, ajánljuk a kihívás túránkat, amely ebben az időpontban, ugyanezen a szálláson van.

montaione volterra
Volterra

Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Kerékpár

A túrára mindenki a saját kerékpárjával tud jönni. A túra aszfaltos, tehát nem megyünk murván, ezért ajánlott a hibrid, cross, a túrakerékpár, de jöhetsz gravellal és országútival is. (Figyelem: a túra nem országútis!)

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni.

eBike bérelhetőKinek ajánljuk?

Ha még nem jártál Toszkánában, és egy autentikus, de aránylag ismeretlen vidékkel szeretnél először találkozni.
Ha szereted a változatosságot, szeretnél még ismeretlen helyeket felfedezni.
Ha szereted az ismert, de aránylag népesebb helyeket, mint Firenze, Pisa.
Ha szereted a dombos, változatos vidéket és a természetet.

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk:

1

1. nap: Utazás

Kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal. Az út 10-11 óra, forgalomtól függően, késő délután érünk a Montaione-ben lévő szállásra.

2

2. nap: San miniato

Első kerékpáros napunkon bemelegítésképpen a környéken teszünk egy kört. Eltekerünk a közeli San Miniato városkájába. A szállásról indulunk, majd gyönyörű toszkán környezetben eltekerünk Castelfiorentino városába, ahonan egy elhagyatott úton érünk San Miniatoba, ahol megnézzük a híres tornyot, ahonnan a kilátás fatasztikus. ,San Miniatoba emelkedő visz fel, mivel a várost egy domb tetejére építették (mint minden valamirevaló toszkán várost). San mIniato után egy hosszabb felfelével visszaérkezünk Montaioneba.

Táv: 53 km, szintkülönbség: kb 700 m, 2/5-ös, könnyebb túra, némi mászással, tervezett idő városnézéssel: 6 óra.

toszkán gravel

3

3. nap: Lajatico és a Csend Színháza

Ezen a napon célpontunk Lajatico,  egy kevéssé ismert városka egy magas dombtetőn. A szállásról indulunk, egy csodálatos lejtőn gurulunk le Lajaticoba, Andrea Bocelli születési helyére (ahova évente visszatér egy előadást tartani). Megnézzük a színházát (Teatro del Silenzio), majd a városkában eszünk, kávézunk. Lajatico után Peccioli városkájába kapaszkodunk fel, hogy aztán egy murvás, néptelen úton érjünk vissza a kiindulópontunkra.

Táv: 75 km, szintkülönbség: kb 1100 m. Nehézség: 3/5. Tervezett idő: 6-7 óra városnézéssel együtt.

montaione lajatico
montaione lajatico

4

4. nap: San Gimignano, Certaldo

Ezen a napon látványban garantált a siker. Remek tájakat fogunk látni és gyönyörű városkba megyünk. A túra része a környék (és talán egész Toszkána) egyik leghíresebb települése, San Gimignano. A városka a rengeteg, több tízméteres kőtornyáról híres. A középkori „felhőkarcolókkal” teleépített metropolisz több száz éve még 70 tornyot számlált, sajnos azonban mára alig egy tucat maradt. San Gimignanoban van egy híres fagyizó, néhány éve „világbajnokságot” is nyert! Az út odáig kellően hullámzó, sok fel és sok le lesz. San Gimignano városából Certaldóba kerekezünk egy csodálatos lejtőn! Certaldo Boccaccio városa, ott született és halt is meg. Onnan egyhosszabb emelkedőn érünk vissza Montaioneba.

Táv: 60 km, szintkülönbség: kb 1100 m. Nehézség: 3/5, egy nagyobb és több kisebb emelkedővel. Tervezett idő: 8 óra városnézéssel.

San gimignano

5

5. nap: Pihenőnap

Szerdán pihenőnap, délelőtt pihenünk a medence mellett, délután pedig Leonardo szülővárosába látogatunk (Vinci)

6

6. nap: Volterra

Utolsó előtti napunkon a környék legszebb városába kerekezünk el. Volterra etruszk ősökkel rendelkezik. A viszonylag nem területű város egy jelentősebb, 500 m magas domb tetején ül, ahova nem kis kihívás feltekerni (de azért nem lehetetlen! 🙂 A szállásról indulunk (vagy a dombtetőről), majd egy hosszabb lefele után elkezdjük az emelkedést. Volterrába felérve megnézzük a várost, eszünk valamit, majd hazafelé indulunk egy másik úton. Kisebb emelkedők után letérünk egy nagyon kicsi útra, ahol jelentős ereszkedés után érünk vissza a szállásra.

Táv: 67 km, szintkülönbség: kb 1200 m. Nehézség: 3/5, helyenként 4/5. Egy nagyobb és egy kisebb emelkedővel. Tervezett idő: 8 óra.

Volterra
Volterra

7

7. nap: Chianti

Az utolsó napunk aszfaltcsíkja Toszkána leghíresebb borvidékén, a Chianti vidéken tekereg. Gyönyörű és napos domboldalak, szép kastélyok, eldugott városkák, borospincék százai, csend és nyugalom várja az erre tekerőket. Megnézzük a vidék legszebb kisvárosait is, de látunk majd kastélyokat, pincészeteket, miközben néptelen utunk dombok közt kanyarog. Benézünk Gaiole in Chiantiba, a környék kerékpáros központjába, Radda in Chiantiba és bort is fogunk kóstolni egy szuper borászatban. Mivel a Chianti vidék az átlag toszkán vidéknél is dombosabb, az úton előfordulnak erősebb emelkedők és gyors lejtők is!

Táv: 75km, szintkülönbség: kb 1100 m. Nehézség: 3/5, helyenként nehezebb emelkedőkkel. Tervezett idő: 7-8 óra.

Toszkána, Siena, Chianti

8

8. nap: hazautazás

Reggel kicsekkolunk és hazautazunk. Az utat napközben tesszük meg és délután érünk haza.

Szállásunk Toszkána középső régiójában, egy kis középkori városka, Montaione mellett fekszik. A remek elhelyezkedésű, csöndes, vidéki agroturizmoban  2-3 szobás apartmanok várják az utasokat. A villa mellett gondozott kert és medence található.

Montaione szállás
Montaione szállás
montaione volterra
Montaione közelében
Úton Chiusdino felé
Certaldo
Volterra közelében
Volterra
Volterra közelében
Gondozott szőlő Chiantiban.
A legjobb pizza Chiantiban
San Gimignano dombji bővelkednek szőlőben
Volterra felé, a háttérben a város
Lajatico, a Csend színháza
San gimignano
Firenze b&w
Montaione
Montaione
Montaione dombjain

Vélemények a túráról

5.00 based on 3 reviews
2019 szeptember 10,

Csodálatos környezet, sportértékű tekerések, finom ételek és borok. Szuper a túravezetés. Igazi kikapcsolódás fejben. Egy hét alatt azt is elfelejtettem, hogy hol dolgozom 🙂

2019 szeptember 13,

Gyönyörű vidék, fantasztikus kerékpár kultúra. Nagy-nagy köszönet a túravezetőknek a jó társaságért és a mindenre kiterjedő támogatásért! Nekik köszönhető, hogy végig tekertem egy olyan nehéz túrát, amilyet még soha azelőtt. És az egy hét minden pillanatát élveztem. Teljesen feltöltődtem.

2023 szeptember 22,

Remek túra, sportos tekerések, napról napra növekvő teljesítmény (legalábbis én úgy éreztem fejlődöm), gyönyörű tájak, elbűvölő kisvárosok, emberek, hangulat, dupla vacsik, végtelen fagyik, teljesen ki tudsz kapcsolódni és mindezt egy remek csapattal! Nem volt könnyű, de minden perce megérte, szinte még haza se értem már mentem volna vissza.
Örülök hogy megtekerhettem a hetet. Köszönöm!

Hozzászólok!

Értékelés