8 nap
Időtartam
2021. szept.
Dátum
3/5
Nehézség
Farmház
Szállás
14+
Korhatár

Ezen a túrán a jól ismert és az eldugott Toszkánát keressük. Hol világhíres remekművek, hol méltatlanul ismeretlen, de gyönyörű helyek váltják egymást. Szállásunk Toszkána középső régiójában, egy kis középkori városkában, Montaione-ben, egy gyönyörű villában lesz. A hely központi fekvése (Siena, Firenze és Pisa között fekszik) lehetővé teszi, hogy a Siénától északra elterülő, kevéssé ismert, de nagyon autentikus toszkán vidéket felfedezzük.

Volterra felé

Mikor?

2021. szeptember 4-11. (szombat – szombat) Betelt. (Mit tehetek, ha minden hely elfogyott? – Kattints, új lapon nyílik!)

Ár

  • Normál ár: 252.000 ft
  • Törzsutas ár: 243.000 ft

Létszám

Indulási létszám: 5 fő, max. 12 fő.

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra fent, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, csak adatokat kell megadnod. Ezután küldünk egy előlegbekérőt az általad megadott email-címre, amelyen rajta lesz a számlaszám, amelyre az alább megadtott előleget be kell fizetned. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Segítség

Volterra felé

Információk

Előleg összege: 100 ezer Ft (A jelentkezés feltétele, fizesd be az előlegbekérő megkapása után minél hamarabb! (ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 1.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás
Reggeli
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Csoportos utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)
Kerékpárbérlés (Milyen bicajt adunk?, Bérelj tőlünk eBike-ot!)
Térképek

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni biztosítás (opcionális)
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A távolban Montaione

A túráról

A klasszikus toszkán túránk mellett ez a másik klasszikus túránk: Közép-Toszkána útjain a természet és kultúra, az ismert és az ismeretlen Toszkána találkozik. Néha világhíres helyeken bukkanunk fel, másnap pedig eldugott, méltatlanul ismeretlen utakat, városokat, kastélyokat fedezünk fel. A szállás máris ismeretlen vidékekre visz bennünket, hiszen ki hallott már Montaione-ról? Holott egy nagyon bájos, típikus toszkán településről beszélünk!

Ugyanakkor ha arrébb gurulunk néhány kilométert, olyan méltán híres helyeket és embereket fedezünk fel, mint Andrea Bocelli vagy Firenze, Siena, Pisa. De sorolhatnám a dombok tetején ülő, a legtöbbetek számára ismeretelen városokat, mint Colle, Casola, Volterra, San Gimignano. A csoda nem feltétlen világhíres.

Ez a környék Toszkána rejtett kincse! Az utak dombok közt kanyarognak, néha bizony meg kell küzdeni az emelkedőkkel, de a jutalom a látvány miatt nem marad el! Lesz időnk, minden közeli helyet meglátogatni, meg is tesszük. Tervezzük, hogy a jobb helyeket nem csak kerékpárral, de esténként autóval is bejárjuk! Tervezünk fakultatív programokat is.

Nehézség

Ez a túra átlagos toszkán nehézségű, ami az itthoni tekerésekhez képest nehezebb, mert Toszkána elég dombos. Az útvonalakat úgy állítottuk össze, hogy egy átlagosan sportos fizikummal rendelkező ember meg tudja tenni, de egy kis kitartással azok is teljesíthetik, akik kevesebbet mozognak. Ennél a túránál az Elba-maremma kicsit könnyebb, a Klasszikus Toszkána (Siena) nehezebb. A túrán sokat állunk meg, pihenünk, nézelődünk, kajálunk, nem rohanunk, bevárjuk a lemaradókat, a túravezetők pedig segítenek. A konkrét napnál pedig mindig feltüntetjük az adott szintet. Annak, akinek ez nem elég, ajánljuk a kihívás túránkat, amely ebben az időpontban, ugyanezen a szálláson van.

Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Szállásunk Montaioneban

Kerékpár

A normál kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni.

Mindent az eBike bérléséről.
eBike bérelhetőKinek ajánljuk?

Ha még nem jártál Toszkánában, és egy autentikus, de aránylag ismeretlen vidékkel szeretnél először találkozni.
Ha szereted a változatosságot, szeretnél még ismeretlen helyeket felfedezni.
Ha szereted az ismert, de aránylag népesebb helyeket, mint Firenze, Pisa.
Ha szereted a dombos, változatos vidéket és a természetet.

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk:

Montainone dombjain
Montainone dombjain
1

1. nap: Utazás

Szombaton kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal. Az út 10-11 óra, forgalomtól függően, késő délután érünk a Montaione-ben lévő szállásra.

2

2. nap: Montaione-kör, Castelfiorentino

Első kerékpáros napunkon bemelegítésképpen a környéken teszünk egy kört. A szállásról indulunk, majd egy murvás úton gyönyörű toszkán környezetben eltekerünk Castelfiorentino városába, ahol szétnézünk és megiszunk egy kávét. Innen egy völgyön keresztül Montaione alá tekerünk, majd egy hosszabb felfelével visszaérkezünk a városba,amit meg is nézünk és gyönyörködünk a pompás panorámában.

Táv: 36 km, szintkülönbség: kb 500 m, 2/5-ös, könnyebb túra, némi mászással, tervezett idő városnézéssel: 6 óra.

Montaione dombjain
Montaione dombjain

3

3. nap: San Gimignano, Monteriggioni

Ezen a napon látványban garantált a siker. Megnézünk városokat és remek tájakat fogunk látni. A gyönyörű tájban és a remek elhelyezkedésű településeken megállunk, rácsodálkozunk a helyi nevezetességekre, élvezzük a nyugalmat. A túra része a környék (és talán egész Toszkána) egyik “leghíresebb ismeretlen” települése, San Gimignano. A városka a rengeteg, több tízméteres kőtornyáról híres. A középkori “felhőkarcolókkal” teleépített metropolisz több száz éve még 70 tornyot számlált, sajnos azonban mára alig egy tucat maradt. San Gimignanoban van egy híres fagyizó, néhány éve “világbajnokságot” is nyert! Utunkat egész Toszkána egyik legépebben megmaradt középkori fallal körülvett minivároskájában zárjuk.

Táv: 52 km, szintkülönbség: kb 800 m. Nehézség: 2/5, kisebb emelkedőkkel. Tervezett idő: 8 óra városnézéssel.

Monteriggioni

4

4. nap: Lajatico és a Csend Színháza

Ezen a napon célpontunk Lajatico,  egy kevéssé ismert városka egy magas dombtetőn. Az erősebbek a szállásról indulnak, a többieket a dombtetőn tesszük le, mivel Montaioneból egyből egy emelkedővel kezdünk. Az emelkedő után egy csodálatos lejtőn gurulunk le Lajaticoba, Andrea Bocelli születési helyére (ahova évente visszatér egy előadást tartani). Megnézzük a színházát (Teatro del Silenzio), majd a városkában eszünk, kávézunk. Lajatico után Peccioli városkájába kapaszkodunk fel, hogy aztán egy murvás, néptelen úton érjünk vissza a kiindulópontunkra.

Táv: 70 km, szintkülönbség: kb 800 m. Nehézség: 3/5. Tervezett idő: 6-7 óra városnézéssel együtt.

Lajatico, a Csend színháza
Lajatico, a Csend színháza

5

5. nap: Pihenőnap, Firenze vagy Vinchi

Szerdán a megszokott pihenőnap, amikor is Firenzébe látogatunk. Amennyiben a csoport egydöntetűen úgy határoz, hogy inkább kerékpározzunk, erre is lehetőség lesz: ellátogathatunk kerékpárral a reneszánsz legnagyobb alakjának, Leonardo da Vincinek a szülőházába Vincibe. Útközben megnézzük San Miniato híres tornyát, amely már messziről hívogat (erős emelkedő vezet fel). Gyönyörű aszfaltcsíkon, zöld szőlőtőkék között érünk be Vincibe, ahol megnézzük a várost és a kiállítást. Innen a nem messze lévő San Miniatoba tekerünk fel, eg yjelentősebb emelkedőn.

Táv: 55 km, szintkülönbség: kb 600m. Nehézség: 2/5. Tervezett idő: 4-5 óra.

Közép-Toszkána

6

6. nap (csütörtök): Volterra

Utolsó előtti napunkon a környék legszebb városába kerekezünk el. Volterra etruszk ősökkel rendelkezik. A viszonylag nem területű város egy jelentősebb, 500 m magas domb tetején ül, ahova nem kis kihívás feltekerni (de azért nem lehetetlen! 🙂 A szállásról indulunk (vagy a dombtetőről), majd egy hosszabb lefele után elkezdjük az emelkedést. Volterrába felérve megnézzük a várost, eszünk valamit, majd hazafelé indulunk egy másik úton. Kisebb emelkedők után letérünk egy nagyon kicsi útra, ahol jelentős ereszkedés után érünk vissza a szállásra.

Táv: 65 km, szintkülönbség: kb 1200 m. Nehézség: 3/5, helyenként 4/5. Tervezett idő: 8 óra.

Volterra
Volterra

7

7. nap (péntek): Chianti

Az utolsó napunk aszfaltcsíkja Toszkána leghíresebb borvidékén, a Chianti vidéken tekereg. Gyönyörű és napos domboldalak, szép kastélyok, eldugott városkák, borospincék százai, csend és nyugalom várja az erre tekerőket. Megnézzük a vidék legszebb kisvárosait is, de látunk majd kastélyokat, pincészeteket, miközben néptelen utunk dombok közt kanyarog. Benézünk Gaiole in Chiantiba, a környék kerékpáros központjába, Radda in Chiantiba és bort is fogunk kóstolni egy szuper borászatban. Mivel a Chianti vidék az átlag toszkán vidéknél is dombosabb, az úton előfordulnak erősebb emelkedők és gyors lejtők is!

Táv: 70km, szintkülönbség: kb 800 m. Nehézség: 3/5, helyenként nehezebb emelkedőkkel. Tervezett idő: 7-8 óra.

Bórkóstolás egy híres termelői birtokon

8

8. nap (szombat): hazautazás

Szombat reggel kicsekkolunk és hazautazunk. Az utat napközben tesszük meg és délután érünk haza.


Fakultatív program

A kerékpáros programon kívül tervezünk fakultatív programokat is:

Városnézés – időjárástól és lehetőségektől függ, Pisa, Siena, Volterra, Firenze, Vinci (az alapár tartalmazza),

Borkóstolás (5-10 euró/fő),

Pontedera Piaggo múzeum (10-15 euro/fő)

Vinci, Leonardo múzeum (10-15 euro/fő)

Szállásunk Toszkána középső régiójában, egy kis középkori városka, Montaione mellett fekszik. A remek elhelyezkedésű, csöndes, vidéki agroturizmóban  2-3 szobás apartmanok várják az utasokat. A villa mellett gondozott kert és medence található.

Szállásunk Montaioneban
Montaione közelében
Úton Chiusdino felé
Certaldo
Volterra közelében
Volterra
Volterra közelében
Gondozott szőlő Chiantiban.
A legjobb pizza Chiantiban
San Gimignano dombji bővelkednek szőlőben
Volterra felé, a háttérben a város
Lajatico
Lajatico, a Csend színháza
San gimignano
Firenze b&w
Montaione
Montaione
Montaione dombjain

Vélemények a túráról

5.00 based on 2 reviews
2019 szeptember 10,

Csodálatos környezet, sportértékű tekerések, finom ételek és borok. Szuper a túravezetés. Igazi kikapcsolódás fejben. Egy hét alatt azt is elfelejtettem, hogy hol dolgozom 🙂

2019 szeptember 13,

Gyönyörű vidék, fantasztikus kerékpár kultúra. Nagy-nagy köszönet a túravezetőknek a jó társaságért és a mindenre kiterjedő támogatásért! Nekik köszönhető, hogy végig tekertem egy olyan nehéz túrát, amilyet még soha azelőtt. És az egy hét minden pillanatát élveztem. Teljesen feltöltődtem.

Hozzászólok!

Értékelés