5 nap
Időtartam
2024. jún.
Dátum
4/5, 5/5
Nehézség
Wellnes hotel
Szállás
Kisbusz
Utazás

Túránk apropója a Dolomitok (de talán egész Európa) legnépszerűbb kerékpáros nyíltnapja, a Sellaronda Bike day. Természetesen ha már ott vagyunk, a plusz napokon megtekerjük a Dolomitok legikonikusabb és népszerűbb közeli hágóit is. A túra 5 napos, 2 nap utazás (sajnos messze van) és 4 nap kemény tekerés (utazás napján is tekerünk!. Szállás színvonalas, háromcsillagos hotelben, kétágyas szobákban, kontinentális reggelivel. Csak országutisoknak!

A túra programjában szerepelő hágók:

  • Passo Pordoi (2239m)
  • Passo Sella (2230m)
  • Passo Gardena (2119m)
  • Passo Campolongo (1850m).
  • Passo Giau (2236m)
  • Passo Falzarego (2105m)
  • Passo Valparola (2168m)
  • Passo Fedaia (2057m)
Dolomitok: a Giau-hágóról lefelé

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos. Egyéni utazás is lehetséges.

Mikor?

2024. jún. 7 – 11. (péntek – kedd) 4 éj, 5 nap – Vannak még szabad helyeink!

A túra szeptemberben is van!

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Mivel minden hely elfogyott, erre a túrára ebben az időpontban már nem tudsz jelentkezni. Amennyiben mégis ez érdekelne, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert felkerülhetsz a várólistára, illetve, ha megoldható, egyedi utazással ki tudsz jönni (ha tudunk szállást foglalni). Ha nagyo nagy az érdeklődés, tudunk még buszt indítani, esetleg egy egyedi túrát is tudunk szervezni, ha többen vagytok! Itt lépj velünk kapcsolatba! Ha ez nem felel meg, jelentkezz a követzkező (szept. vége) toszkán országútis túrára.

Ár 2024

  • Normál ár: 355.000 ft
  • Törzsutas ár: 345.000 ft

Létszám

Indulási létszám: 5-7 fő. Min. 5 fő.

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, ez csak egy regisztráció lesz, adatokat kell megadnod (vigyázz, több oldalas az űrlap!). Ha sikeresen jelentkeztél, akkor egy automatikus emailt is kapnod kell erről! A jelentkezés után küldünk egy információs levelet, majd ezután az előlegbekérőt az általad megadott email-címre. A jelentkezés feltétele az előleg befizetése! A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Segítség:

Dolomitok: Falzarego-hágó

Információk

Előleg összege: A teljes összeg 40%-a (Befizetés az online jelentkezés és a kapcsolatfelvétel után! Az előlehg befizetése nélkül a jelentkezés nem érvényes! (Kérlek, olvasd el az ÁSZF-et!)
Jelentkezési határidő: 2024. május 1.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás reggelivel
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Kerékpárbérlés Milyen bicajt adunk?
Térképek

Az ár nem tartalmazza

Ebéd és / vagy vacsora
Egyéni és sztorno biztosítás
Fakultatív programok ára
Belépők ára

Dolomitok: Sellaronda Bike Day

A túráról

A kerékpározás terén semmi sem okoz nagyobb elégedettséget és örömöt, mint amikor felérsz egy nagyobb csúcsra vagy egy ezer-kétezer méteres hágóra. Ez egy igazi kihívás-túra azoknak az amatőröknek, akik kitartóak, erősek, elszántak és szeretnének ikonikus hágókat megtekerni.

A túra alapja a Sellaronda Bike Day, amely a Dolomitok egyik legnagyobb bicajos fiesztája. A Sellaronda a Sella hegy (csúcs) körüli utat jelöli, amely Európa egyik legszebb körútja, négy hágó van benne. A Bike day-t évente kétszer rendezik meg, nyár elején és ősszel. Aznap lezárják a kör összes utját a motorok és az autók elől és csak kerékpárral lehet ráhajtani.

De ha márt ott vagyunk, akkor kihasználjuk a lehetőséget és a Dolomitok legszebb hágóit is megtekerjük! A Dolomitok az országúti kerékpárosok kedvelt célpontja. Jellegzetessége a különféle formákban kiugró, nagyon magas (2500-3000 méteres) szirtek, fűrészfogszerű sziklák. Aki már járt ott, annak van kedvenc hegye, mert annyira megkapó egy-egy alakzat. A Dolomitok a kerékpárversenyek kedvelt célpontja is, az olasz körverseny, a Giro d’Italia is rendre rendez itt szakaszokat, hiszen az emelkedők komoly lemorzsolódási tényezők (minden egy ilyen emelkedőn derül ki)! Tény, hogy a Dolomitokban nem tudsz úgy 50 km-t letekerni, hogy ne kelljen valamilyen komolyabb emelkedőn, hágon feltekerned, néha több száz, esetleg 1000 méternél nagyobb szintkülönbségű emelkedőkön. Ez nem az átlagos kerékpáros környezet! Viszont az átlagember kihívásának terepe.

Dolomitok: Gardena-hágó

A túra alatt (a Sellarondán kívül) megtekerjük a Giaut, a Falzaregot, a Valparolát, a Fedaia-t is. Túránkat olyan kerékpárosoknak raktuk össze, akik nem félnek a kihívástól, szeretnének magashegyek közt túrázni, hágókat meghódítani, lélegzetelállító kilátásokban gyönyörködni (ezért a kilátásért bizony meg kell szenvedni)! A túrát országúti bringás tapasztalatokkal rendelkezőknek javasoljuk, ugyanakkor a túrák egy jobb kondícióban lévő, sportoló átlagembernek sem teljesíthetetlenek. A túrákon nem fogunk rohanni, és bár az országúti bringázás az egyéni teljesítményekről szól, ahol lehet, szakaszonként bevárjuk, segítjük egymást. A túra csak országuti kerékpárral teljesíthető!

Kerékpár

Ezen a túrán mindenki a saját országúti kerékpárjával vesz részt. Amennyiben más kerékpárral jönnél, kérlek, előtte egyeztess velünk! Feltétel a minél jobb, legalább 2*10-es váltórendszer és hajtás (ne feledkezz meg a minél jobb hátsó sorról is!).

Nehézség

A túrák nehezek (4/5, 5/5), átlagos sportos fizikummal csak akkor teljesíthetőek, ha van állóképesség, kitartás és/vagy nagyobb bringás tapasztalat. (Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

Dolomitok: Giau-hágó
1

1. nap: Utazás, Falzarego

Kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal. Az út 8-9 óra (800km), forgalomtól függően, dél után érünk a  szállásra. Kipakolunk és még aznap feltekerünk a Falzarego hágóra, majd onnan át a Valparolára és haza a Campolongora.

Dolomitok sellaronda falzarego

Táv: 52km, szint 1280m, idő (netto): 3 óra

2

2. nap: Pordoi, Fedaia, Campolongo

Ezen a napon a Fedaia-hágó lesz a célpontunk. A szállásról a Pordoi-hágóre tekerünk fel először. Onnan leereszkedünk Canazei városába, majd elkezdjük az emelkedést a Fedaia-hágóra. A hágó tetejéről szinte a Marmolada gleccser alatt leszünk. Onnan leereszkedünk Rocca Pietoréba, ahonnan szintén mászunk Arabbáig, majd onnan a szállásra, a Campolongo-hágóra.

Táv: 76 km, szint: 2200m, idő (netto): 4,5 óra

Passo Fedaia

3

3. nap: Sellaronda Bike Day

A fő attrakció napján az egyik legszebb és legklasszikusabb dolomitok túrát tekerjük meg. A Sellaronda (amely a Sella csúcs körüli kört jelenti) az egyik legismertebb és legkedveltebb körtúra a Dolomitokban, mivel négy, viszonylag könnyebben teljesíthető hágón visz keresztül úgy, hogy az út végig az egyik legszebb kilátást adja.  Olvasd el különálló cikkünket egy régebbi tekerésről a Sellarondán és a Giaun). A kört az óra járásával ellenkező irányba tekerjük meg. Mivel a Campolongo hágón lakunk, innen indulunk a Gardena hágó felé (2119m). Ez egy hosszabb mászás, onnan legurulunk és kevés mászással elérjük a legszebb hágót, a Sellát (2230m). Innen egy nagyon élvezetes és hosszabb lefelé következik, majd egy hasonlóan hosszabb mászás a Pordoi hágóra (2239m). Innen legurunk Arabbába, majd fel a szállásra (1850m).

Dolomitok sellaronda giau

Táv: 51 km, szint: 1633m, idő (netto): 3,5 óra

4

4. nap: Giau / Falzarego

Utolsó  napunk túrájának célpontja az egyik legszebb hágó a Dolomitokban, a Passo Giau (2236m). Az ezévi szállástól fügően indulunk, de az emelkedő kiindulása Caprile lesz. Capriléből egy rövid emelkedőn megyünk Selva di Cadoreba, a Giau indulóvárosába. A Giau a túra legnehezebb hágója, ez a nehéz súlycsoport. A “rövid, de velős” kategóriájú emelkedő 10km folyamatos felfelé, átlag 9,1% (922m szint). Viszont fent pazar kilátás fogad. A hágóból leereszkedünk Cortina d’Ampezzoba, az egykori olimpiai városba, amely egy gyönyörű völgyben fekszik. Pihenés után a másik aznapi hágón (Passo Falzarego, 2117m) keresztül érünk haza. A Falzarego nem nehéz hágó, csak hosszú (16,5km, 913m, 5,6%). A csúcs elérése után egy klassz lejtőn leereszkedünk Caprilébe.

Táv: 58 km, szint: kb 1850 m, idő (netto): 4 óra

Dolomitok sellaronda giau

5

5. nap: hazautazás

Szállásunk Arabbában lesz, az útvonal  mentén, egy színvonalas hotelben. A szobák kétágyasak. A helyszínről elérhető minden napi túránk, tehát a túra alatt nem fogunk buszozni.

A Stella hágó
Visszanézve a Sella hágóról
Kilátás a Vrsic-hágóból Krajnska Gora felé, lefelé, az első kanyarokból

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés