6 nap
Időtartam
2024. nyár
Dátum
4/5, 5/5
Nehézség
Családi panzió, Hotel
Szállás
Kisbusz
Utazás

Gyere el velünk abba az olasz régióba, amely a kerékpározás egyik európai szülőhelye, ahol a bicajozás nem csak sport, de életforma is! Kevés olyan hely létezik, nem csak Olaszországban, de az egész világon, ahol ennyire tisztelnék a kerékpársportot és ahonnan ennyi világklasszis versenyző jött. Lombardia számos híres versenyzőt adott a kerékpársportnak és itt rendezték meg az egyik legrégebbi kerékpárversenyt, a lombard körversenyt (Giro di Lombardia).

A Cancano-tó színe elképesztően gyönyörű

A tartomány hatalmas területet foglal magában, mi azonban az ÉK-i részre, Bormio környékére utazunk, a Stlevio Nemzeti Parkba. A legfőbb célunk, hogy megtelerjük a kerékpáros „szent” helyet, a Stelviot, amely minden országútis kerékpáros álma! A 2757m magas hágó Lombardia határán fekszik és a második legmagasabb aszfaltozott hágó Európában. A pratoi oldal felöli klasszikus emelkedő utolsó 5 kilométerének hajtűkanyarjai az országutis kerékpársport legikonikusabb vizuális elemei. De ha már ott leszünk, megmásszuk a környék másik két ikonikus hágóját, a Gaviát és a Mortirolót is.

2024-ben mindezt megfejeljük azzal, hogy a túrát a Stelvio Bike Day idejére időzítettük!

A túra csillagszállásos, Bormioban fogunk aludni és innen fogunk tekerni. A szállás wellness hotel, kétágyas szobákkal.

Ez a túra nem a könnyebbik fajtából való, csak olyanoknak való, akik vállalják a keményebb kihívásokat, akik kitartóak és nem esnek kétségbe „egy kis emelkedőtől” 🙂  Mert abból elég sok lesz! Cserébe olyan látvány tárul a szemünk elé, amely nem csak az egész Európában, de a világon is egyedülálló! Megéri csatlakozni!

A Stelvio Bormio irányából: rálátás az Umbrail-hágóra és Svájcra

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos. Egyéni ki- és hazautazás is lehetséges.

Mikor?

2024. aug. 28. – szept. 1. (szerda – vasárnap) 4 éj, 5 nap – Betelt!

Ár 2024

  • Normál ár: 355.000 ft
  • Törzsutas ár: 345.000 ft

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Ha a túra betelt, de kifejezetten erre a túrára szeretnél jönni, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert várólistára kerülhetsz, illetve, ha nagy az érdeklődés és a várólistán sokan vannak, tudunk még egy utat indítani ugyanabban az időpontban. Itt lépj velünk kapcsolatba!

Gavia északi oldal, a Lago Nero, a Fekete-tó

Létszám

Indulási létszám: 5-7 fő. Min. 5 fő.

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, ez csak egy regisztráció lesz, adatokat kell megadnod (vigyázz, több oldalas az űrlap!). Ha sikeresen jelentkeztél, akkor egy automatikus emailt is kapnod kell erről! Az előlegbekérőt az általad megadott email-címre akkor küldjük. A továbbiakról emailen tájékoztatunk.

Segítség:

Passo dello stelvio

Információk

Előleg összege: A teljes összeg 40%-a (Befizetés az online jelentkezés és a kapcsolatfelvétel után! Az előlehg befizetése nélkül a jelentkezés nem érvényes! (Kérlek, olvasd el az ÁSZF-et!)
Jelentkezési határidő: 2024. júl. 15.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza:

Utazás kisbusszal
Szállás wellness hotelben reggelivel
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Térképek

Az ár nem tartalmazza:

Ebéd, vacsora
Egyéni és sztorno biztosítás
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A Gavia utolsó kilométerei egy szépen fotózható és emelkedő völgyben vezetnek

A túráról

2024-ben a túrát a Stelvio Bike Day idejére időzítettük!

A túra meglehetősen nehéz. Azokat a kerékpárosokat várjuk, akik úgy érzik, tudják teljesíteni. Természetesen a tempó lassú, de a sok napi szint (2000+) miatt a sorozatterhelés jelentős. Akinek van tapasztalata az emelkedőkben, de ennyit még nem tekert, vagy vágyik a kihívásokra, az nyugodtan jelentkezzen, hiszen ez elsősorban a kihívásról szól és nem versenytempóban megyünk. Arra is lehetőség van, hogy pihenjünk!

A túrát csak és kizárólag országuti kerékpárral lehet teljesíteni.

A Stelviot szinte mindenki ismeri, akik kerékpározik. A Passo dello Stelvio 2757 méteres tengerszint feletti magasságban található, és számos hajtűjéről híres. A völgy tetején található 5 km-es hajtűkanyaros rész vitathatatlanul az egyik leghíresebb nem csak Olaszországban, de az egész világban. Megküzdünk a nagyszerű emelkedő mindkét oldalával!

Természetesen a Stelvio mellett megmásszuk a méltán híres Gavia és a hírhedt Mortirolo emelkedőit is.

A Stelvio Bormio irányából

Kerékpár

Ezen a túrán az országúti kerékpár az elfogadott. A túra során több hágót és magasabb pontos is megtekerünk.

Nehézség

A túra minden napja nehéz (5/5), átlagos sportos fizikummal csak akkor teljesíthetőek, ha van állóképesség, kitartás és/vagy nagyobb bringás tapasztalat. (Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

1

1. nap: Utazás

Első nap utazunk. Korán reggel indulunk, hogy a 10+ órás út után megérkezzünk Bormioba, a szállásra. Elfoglaljuk a szállást, felkészítjuk a bicajokat. Ha nagyon időben érünk oda, lehetőslég van még tekerni.

2

2. nap: Bemelegítés: Lago di Cancano

A Lago di Cancano Bormiotól ÉNY-ra fekvő, gyönyörű kék színű tó, amely valójában egy természetes gát. Az emelkedő számos hajtűkanyarból áll, méltán híres.

Táv: 45km, szintkülönbség: kb 1300 m. Nehézség: 4/5. Tervezett idő: 6 óra.

3

3. nap: Gavia és a Mortirolo

A bemelegító nap után jöhet a lényeg! Ezen a napon a célpontunk a Gavia és a Mortirolo. A Gaviaval kezdjük, Bormioból indulunk. A Gavia ikonikus hegy, a Giro rengetegszer ment rajta, komoly versenyek helyszíne. Az emelkedő nem olyan vészesen nehéz (25.6 km hosszú, 1404m a szint és az átlag 5.5%). A Gavia után nagyon sokáig lejtőzünk lefelé, majd egy főuton haladunk, hogy eláérjük a Mortirolo bejáratát. A hegy a nehézségéről híres (vagy hirdhedt). Mi délről támadjuk, a könnyebbik oldalról (17.2 km, 1153m szint, átlag 6.7%) és felkűzdjük magunkat.  Innen gurulunk haza a szállásra.

Táv: 110km, szintkülönbség: kb 2800 m. Nehézség: 5/5. Tervezett idő: 8 óra.

4

4. nap: Stelvio

Ezen a napon megtekerjük a Stelviot, méghozzá mindkét irányból, a sávjci Umbrailpass beiktatásával. Erre főleg azért van szükség, mert a Stelvio klasszikus emelkedője Bormióhoz képest a másik oldalon van. Nehéz nap vár ránk, az össz tekerési távolság nem lesz sok, de a szint igen. Bormioból indulunk és elsőként nem a klasszikus irányból megyünk, ami cseppet könnyebb, mint a másik. Bormioból az eleje rögtön a legnehezebb rész, aztán kicsit kienged. Itt is érvényes a mondás, hogy nem a meredekség, hanem a hossz miatt nehéz. A közepén kifejezetten könnyebb szakasz vár bennünket, majd a svájci határnál balra fordulunk és az Umbrail-hágón keresztül Trafoi felé lejtőzünk. Innen jön a Stelvio klasszikus oldala, a 24,5 km-es emelkedő. A szint 1808m, átlagban 7.4%. A nehézsége nem a meredekségéből fakad, hanem a hosszból!

Táv: 95km, szintkülönbség: kb 3000 m. Nehézség: 5/5. Tervezett idő: 8 óra.

5

5. nap: Hazautazás

Reggel összepakolunk és hazautazunk.

Szállásunk Bormioban Wellnesshotelben, kétágyas szobákban lesz.

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés