7 nap
Időtartam
2023. jún.
Dátum
2/5
Nehézség
Apartman, Hotel
Szállás
Egyéni, Kisbusz
Utazás

Az egyik legváltozatosabb pontból pontba túránk! Aki erre a túrára eljön velünk, örök életre szóló élményekkel tér haza. A túra közel 390 km-en és három csodaszép, a kerékpározást támogató országon vezet keresztül, követve a Dráva folyását. Mivel a túra végig a folyó mellett halad a forrástól egészen Mariborig, általában nincsenek nagy szintek, könnyen lehet teljesíteni, de az utolsó két nap tartalmaz erősebb felfeléket. 

A túra nagy részén külön kialakított kerékpárutakon tekerünk. A túra nagy része murvás, néha rátévedünk kis forgalmú utakra, Az infrastruktúra tökéletes, hozza az osztrák szintet. Rengeteg pihenő, látnivaló, étterem és egyéb látványosság vár bennünket. A túrát kísérőautó is követi, amely a csomagjainkat viszi szállásról – szállásra, ha pedig valaki elfáradt vagy aznap nem tud/akar tekerni, a kiállás is megoldható.

Dráva menti kerékpártúra
Dráva menti kerékpártúra

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. Az út alatt a kisbusz velünk lesz és viszi a csomagokat.

Mikor?

2023. jún. 22 – 28. (csütörtök – szerda) – Utolsó hely maradt!

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Ha minden hely elfogyottott vagy már nincs annyi hely, amennyien jönni szeretnétek, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert felkerülhetsz a várólistára, illetve, ha nagy az érdeklődés, tudunk még egy utat indítani. Vagy esetleg egy egyedi túrát is tudunk szervezni, ha többen vagytok! Itt lépj velünk kapcsolatba!

Ár

 • Normál ár: 365.000 ft
 • Törzsutas ár: 357.000 ft

Létszám

Indulási létszám: 5-7 fő. Min. 5, max. 7 fő.

Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút: a 100 m magas vasúti híd, amin át is tekerünk!

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra fent, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, csak adatokat kell megadnod. Ezután küldünk egy előlegbekérőt az általad megadott email-címre, amelyen rajta lesz a számlaszám, amelyre az alább megadtott előleget be kell fizetned. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Segítség

Információk

Előleg összege: 150 ezer Ft (A jelentkezés feltétele, fizesd be az előlegbekérő megkapása után minél hamarabb! (ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2023. május 15.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás reggelivel
Túravezetés
Csomagok szállítása
Kerékpárbérlés.(Milyen bicajt adunk?, Bérelj tőlünk eBike-ot!)
Térképek

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni és sztorno biztosítás
Fakultatív programok ára
Belépők ára

Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút: különleges élmény a kerékpáros függőhíd

A túráról

A Dráva menti kerékpárút az olasz Dolomitokból, Dobbiaco (Toblach) városától a szlovéniai Mariborig tartó közel 380 km-es szakasz. Európában ez az egyik legélvezetesebb bicajút: A táj változatos, egy magashegységből indulsz, gyönyörű sziklák mellől, 1200 méterről, majd végig a folyó mellett, szűk völgyekben és alig ismert városokban, kerékpáros hidakon és erdei utakon haladva éred el a szlovénia Maribort.

Három országon tekersz keresztül, a legtöbbet természetesen Ausztriában, ahol a kerékpárutak tökéletesek, a környezet kifogástalan és az infrastruktúra is szokatlanul jó. 

Az útvonalban kevés szintemelkedés van, hiszen a folyó lejtését követjük, így az útvonal nagy része családi kerékpározásra, gyerekek számára is alkalmas. Az egyedüli nehezebb az utolsó két nap, ahol vannak emelkedők. Az út az egész szakasz nagy részén a forgalomtól elkülönült kerékpárút. A kerékpárút legnagyobb része a part mentén halad a kövezett, néha kisforgalmú aszfaltos utakon, de jelentős murvára is kell számítani. 

Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút: Tobblach, ahonnan a Dráva ered

Kerékpár

A normál kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni. Mindent az eBike bérléséről.
eBike bérelhető

Kinek ajánljuk a túrát?

Ha már jártál a legtöbb európai kerékpáros útvonalon, de ezt még nem ismerted.
Ha szereted az A-ból B-be típusú, nem csillagtúrákat.
Ha szereted a magas hegyek látványát, a gyönyörű völgyeket és a réteket, erdőket.
Ha szereted a jó csapatot.

Dráva menti kerékpártúra
Az út sokszor visz erőművek tetjén

Nehézség

Ez a túra alapjában könnyűnek számít, mivel szinte az egész útvonalon vagy lefelé vagy vízszintesen haladunk. 1200 méterről indulunk és a túra nagy része 300-600 méteres magasság közt vezet. Természetesne néha előfordulnak emelkedők, de tendenciózusan sehol nem fogunk felfelé tekerni. Ez alól kivétel az utolsó előtti nap, de átlagos fizikummal az is teljesíthető. A túrán sokat állunk meg, pihenünk, nézelődünk, kávézunk, kajálunk. Nem rohanunk, bevárjuk a lemaradókat, a túravezetők pedig segítenek, ha szükséges. A konkrét napnál mindig feltüntetjük az adott szintet és nehézséget.

Annak, akinek ezek a szintek és a távolságok kevésnek tűnnek, ajánljuk a kihívás túráinkat (Toszkána, Dolomitok), ahol többet megyünk nagyobb szintekkel.

Általános infó arról, hogy mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk:

Dráva menti kerékpártúra
Lienz közelében
1

1. nap: Utazás

Kora reggel indulunk, az út (forgalomtól függően) Tobblachba 8-9 óra. Késő délután érünk a a határ olasz oldalán lévő szállásra. Este szabadprogramban megnézzük Tobblachot, amely a Dolomitok északi kapuja.

Dráva menti kerékpárút
A Dráva forrásánál

2

2. nap: Tobblach - Oberdrauburg

 • Nehézség: 1/5  (könnyű)
 • Távolság: 74  km
 • Szint: 300 m (felfelé), 950 m (lefelé), indulási pont magassága: 1.262 m, érkezési pont magassága:  621 m
 • Idő: 6 óra

A Dráva menti kerékpárút hivatalos kiindulópontja Olaszországban, a Dolomitokban van, Dobbiaco (Toblach) községben, a Dráva-tavától nyugatra. Az első szakasz egy kifejezetten könnyű rész, hiszen az út folyamatosan és érezhetően lejt. Viszont ezen a napon sok lesz a murvás szakasz, több mint az aszfaltos. Tobblachtól San Candido felé indulunk, több hídon is átkelünk a folyó felett, miközben a Dolomitok, majd az osztrák Alpok 2-3000-es gyönyörű csúcsai emelkednek mellettünk. Az út folyamatosan lejt, az első 20 km moderáltan, majd Lienzig elég erősen. Néha gyönyörű erdőkben haladunk, messze a lakott településektől. A folyó az elején még elég vékonyka, majd Lienz környékén kezd szélesedni. San Candido egy helyes kisváros, keresztül megyünk rajta, majd Sillian felé haladunk, ahol a bal parton tekerünk. Abfaltersbac után a kerékpárút a hegyhez közel halad, fantasztikus kilátást nyújtva a völgy lejtőire és az ott található településekre. Assling után a völgy ismét szűkül, Lienzbe beérve nézelődünk egy kicsit, majd áttekerünk a városon. Lienztől a Dráva bal partján haladunk, Dölsach felé. Nikolsdorf falu magasságában már látjuk a Hochstadels csúcsot (2680 m). Nikolsdorf után egy szép, új hídon átkelünk a jobb partra és egy szép erdős szakasz (murva) után Oberdrauburgba érünk be az első szállásra.

Dráva menti kerékpártúra
San Candidonál a Dolomitok hegyei jól látszanak

3

3. nap: Oberdrauburg - Spittal

 • Nehézség: 1/5  (könnyű)
 • Távolság: 62 km
 • Szint: 400 m (felfelé), 470 m (lefelé), indulási pont magassága: 623 m, érkezési pont magassága:  570 m
 • Idő: 5 óra

Utunk második szakaszán egy gyönyörű nap vár ránk. Ezen a napon eljutunk Karintiába. Az út nagy részét a folyó-völgyben tesszük meg. A kerékpárúton sokkal több lesz az aszfalt, az út néha erdőkben tekereg. Oberdrauburgtól a „gyógynövény falu”, Irschen felé kezdünk, majd Dellach következik. Dellach-tól egy rét és egy kis fahíd után egy gyönyörű erdei úton tekerünk kb. 3 km-t, majd Feistritz városba érünk, onnan Greifenburgig gurulunk. Hangulatos, nagyon kicsi falvakon keresztül kerékpározunk, szinte végig aszfalton, egy gyönyörű völgyben, néha erdőben. Elhagyjuk Steinfeldet, Gajachot, Fellbachot, Oberallachot és Lindbe érünk. Ahogy a folyó kanyarodik balra, mi is kanyarodunk vele egy hangulatos völgyben vezető kerékpárúton. Möllbrückénél találkozunk a Großglockner kerékpárúttal (R8) és az Alpok – Adria útvonal is itt ér össze, innen egészen Villachig ezen az útvonalon megyünk. Rétek, kukorica-földek között érünk Spittalba, amely eddigi legnagyobb településünk lesz és amely település a Millstatti-tó mellett található. Ezen a környéken szállunk meg. 

Dráva menti kerékpárút
A Dráva menti kerékpárút Oberdrauburg után

4

4. nap: Spittal - Velden

 • Nehézség: 1/5  (könnyű)
 • Távolság: 72 km
 • Szint: 340 m (felfelé), 380 m (lefelé), indulási pont magassága: 550 m, érkezési pont magassága: 450 m
 • Idő: 5 óra

Ezen a napon Veldenbe érünk, a Wörthi-tó mellé. Ez a tó Karintia központja, ahol a nyugodt és nagyon kellemes víz biztosítja a felfrissülést. Spittaltól az eredeti nyomvonalon közlekedünk, a kerékpárút jó minőségű, ezen a szakaszon általában közvetlenül a folyó partján fut. Az autópálya mellett haladunk egy darabig, majd a Dráva partrája érünk és közvetlenül a folyó mentén haladunk egészen Villachig, általában murvás részeken. A Dráva erre nagyobb kanyarokat vesz, mi vele együtt kanyargunk. Puch után a gyalogos és kerékpár hídon keresztül jutunk az ellenkező oldalra.  Villach előtt Ausztria egyik legnagyobb bányavállalata mellett haladunk el, majd beérünk a kedves karintiai városba, ahol szétnézünk, majd a Dráva mellett tovább tekerünk a Wörthi-tó mellé, a veldeni szállásra.

A Millstatti-tó

5

5. nap: Velden - Sankt Kanzian

 • Nehézség: 2/5  (könnyű)
 • Távolság: 66 km
 • Szint: 370 m (felfelé), 500 m (lefelé), indulási pont magassága: 476 m, érkezési pont magassága: 410 m
 • Idő: 5,5 óra

A napi szakasz az egész utunk egyik legjellemzőbb Dráva-menti szakasza lesz: szinte az egész nap a folyó mellett tekerünk murvás utakon. Veldenből Roseggbe tekerünk, majd közvetlenül a folyó mellett haladunk. Eltekerünk egy zarándokhely, majd egy kastély mellett. Hol réteken, hol az árterületen, néha gazdaságok közt tekerünk, de szinte végig a Dráva közvetlen közelében maradunk. Többször keresztezzük a folyót, a legkülönfélébb hidakon kelünk át. Sőt, lesz több olyan, hogy egy működő erőmű tetején kerékpározunk a másik oldalra! A szállásunk Sankt Kanzian mellett, egy csodás tóhoz közel lesz.

Dráva menti kerékpártúra
Átkelés az erőművön

6

6. nap: Sankt Kanzian - Vuhred

 • Nehézség: 3/5
 • Távolság: 67 km
 • Szint: 800 m (felfelé), 950 m (lefelé), indulási pont magassága: 400 m, érkezési pont magassága: 320 m
 • Idő: 4,5 óra

Az utolsó előtti szakasz a Dráva menti kerékpárút legszebb, legváltozatosabb, de legnehezebb  szakasza. Ezen a napon már átérünk Szlovéniába is, és lesz felfelé tekerés is. Az osztrák rész utolsó részén az útvonal a meredek part miatt többnyire közvetlenül a Dráva mellett vezet, kis forgalmú utakon,  egy részen pedig el is kanyarodunk a folyótól (itt lesznek erős felfelék!). Az útvonal mellett található Közép-Európa legmagasabb vasúti hídja (96 méter), a Jauntalbrücke, amin át is megyünk (szédítő kaland!). Nem sokkal ezután a Szent Lucia függőhíd bukkan elő a semmiből! Tökéletes élmény lesz, ahogy a mozgó hídon átkelünk!  Dravograd felett érünk át Szlovéniába. A Dráva szlovén szakasza elsősorban a folyó festői varázsát tárja elénk csendes és eldugott falvakkal, erdei és murvás utakkal. Ahogy átérünk a szlovén határon, Dravogradtól Vuhredig a folyó jobb partján futó úton néha erősen kell emelkedni. Az utolsó szállásunk elkanyarodva a Drávától, a hegyek közt lesz, fent magason. egy színvonalas apartmanhotelben.

Dráva menti kerékpárút
A 100 méter magas vasúti híd.

7

7. nap: Ribnica - Maribor

 • Nehézség: 2/5 
 • Távolság: 35 km
 • Szint: 1000 m (felfelé), 1080 m (lefelé), indulási pont magassága: 320 m, érkezési pont magassága: 300 m
 • Idő: 6 óra

Az utolsó nap már csak egy kis rész maradt Szlovéniában, de ezen a napon is lesz azért még két kisebb emelkedő. Mariborig a hegyek közt kezdünk, egy kis felfelével kezdünk, majd egy emelkedő után sokáig lejtőzünk a csodás szlovén erdőkben. Az út az utolsó részen is a Dráva mellett halad, a legtöbb helyen aszfaltozott kisebb utakon. Útközbe ejtünk egy újabb erőművet, egy szép kastélyt, amit meg is tudunk nézni, ha a tulajdonos ott lesz, majd egy új Dráva-híd kerékpárútján érünk el Maribor központjába, ahol szétnézünk és hazaindulunk. Késő este érünk haza.

Dráva menti kerékpártúra
Maribor

A szállás minden nap máshol lesz, többnyire színvonalas magánpanziókban, apartmanházakban. Minden szállásunkon max. kétágyas apartmanokat, szobákat foglaltunk saját fürdőszobával.

Dráva menti kerékpártúra
Eligazító tábla kerékpárosoknak
Úton Sachenburg felé
A Dráva
Dráva menti kerékpártúra: klassz kerékpáros hidakat építettek
Híd a Dráva felett Lienz közelében
Lienz fontos csomópont
Völgyek Ausztriában
Kerékpáros híd Tarvisio mellett
Dráva menti kerékpártúra: Pihenő sok helyen van
Egy átlagos völgy Lienz közelében
Dráva menti kerékpártúra: az út sok helyen erdőkben visz
Dráva menti kerékpártúra
Dráva menti kerékpártúra
Dráva menti kerékpártúra
Dráva menti kerékpártúra
Dráva menti kerékpártúra
Dráva menti kerékpártúra
Dráva menti kerékpártúra
Dráva menti kerékpártúra
Dráva menti kerékpártúra
Dráva menti kerékpártúra
Dráva menti kerékpártúra
Dráva menti kerékpártúra
Alpok - Adria kerékpártúra
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút

Vélemények a túráról

5.00 based on 2 reviews
2018 május 29,

Fantasztikus élmény volt. Egy hét bringázás mesebeli környezetben, eddig sehol máshol nem tapasztalt minőségű infrastruktúra, és hibátlan szervezés mellett. Csak arra kellett figyelni, hogy tekerjek és gyönyörködjek a tájban. Az első szervezett, hosszabb távú kerékpártúrám volt, de bizonyos, hogy lesz még több is.

2018 május 29,

Kedves Csaba!
Szuper túra volt a Dráva menti. Kiváló volt a szervezés, az útvonaltervezés, a szállások is kényelmesek voltak. Először voltam veled túrán, de ezután minden évben számíthatsz rám.
Gratulálok!
Maradjatok mindig ilyen családias és ügyfélközpontú cég!
Sok sikert kívánok!
Laci

Hozzászólok!

Értékelés