5 nap
Időtartam
2024. nyár
Dátum
2/5, 3/5
Nehézség
panzió
Szállás
Egyéni, Kisbusz
Utazás

Izgalmas néhány nap szlovénia egyik legszebb és legélvezetesebb kerékpárútjain és hegységeiben. A túrán felkeressük a kevésbé ismert Kamniki-hegységet, majd átköltözünk a Triglav Nemzeti Parkba. A Kamniki-Alpok élő bizonyíték arra, hogy Szlovéniában a Triglav Nemzeti Parkon kívül is van élet, itt van mindjárt ez a túra.

Szlovénia, Kamnik

A Kamniki-Alpok Kamnik városától és Ljubjanától északra van, nem túl nagy, 900km2, de 28 darab 2000-es hegye van. A hegység belsejébe délről, Kamnik felől és északról, a Logarska-völgybe be lehet bicajozni, mi ezt is fogjuk tenni. Egyébként körbe is lehet menni, de csak egy 110km-es, közel 2000-es szintes úton.

A túra másik része az a már jól ismert Triglav-környék a Millenniumi vasúttal, annyiban erősítve, hogy egy kisebb hágót azért megmászunk! Az egykori millenniumi (majd az olasz állami vasutak által használt) vasútvonalra épített kerékpárút az egyik legizgalmasabb és legszebb európai útvonal. A túrának a második felében elkerekezünk a Millenniumi vasútvonalon és egy kisebb hágón jövünk vissza, és eljutunk Bledbe is.

Predel tó
Nem kell megijedni a túrától, ezt kifejezetten olyan bicajosoknak szerveztük, akik nem akarnak vagy tudnak nagyokat mászni, nem szeretnének végelláthatatlan emelkedőkön tekerni, hanem gyönyörű, hegyes környezetben szeretnének menni, viszont mégis szeretnének belekóstolni a hegyekbe, de csak módjával!
A látvány az egész túrán fenomenális, a 2-3000-es csúcsok közelsége, hol erdőben, hol szerpentinen, hol völgyekben megtszi a hatását. Ennél szebb környezetben Budapesthez ilyen közel nem tudsz tekerni.
Szlovénia, Bled felé egy völgyben

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos. Egyéni utazás is lehetséges.

Mikor?

2024. máj. 29 – jún. 2. (sze – vas) 4 éj, 5 nap – Már csak néhány hely maradt!

Ár

  • Normál ár: 365.000 ft
  • Törzsutas ár. 355.000 ft

Létszám

Indulási létszám: 5-7 fő. Min. 5 fő.

Bled

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Ha a túra betelt, de kifejezetten erre a túrára szeretnél jönni, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert várólistára kerülhetsz, illetve, ha nagy az érdeklődés és a várólistán sokan vannak, tudunk még egy utat indítani ugyanabban az időpontban. Itt lépj velünk kapcsolatba!

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, ez csak egy regisztráció lesz, adatokat kell megadnod (vigyázz, több oldalas az űrlap!). Ha sikeresen jelentkeztél, akkor egy automatikus emailt is kapnod kell erről! Az előlegbekérőt az általad megadott email-címre akkor küldjük. A továbbiakról emailen tájékoztatunk.

Segítség

A túra ideális csapatépítésre és egyéni túrára is! Amennyiben barátok, család vagy ismerősök csoportja vagytok, vagy csapatépítést szeretnétek és egyedi szervezésben, a nektek megfelelő időpontban szeretnétek a túrát, írjatok nekünk! Áprilistól októberig meg tudjuk szervezni a túrát! Kapcsolat

Szlovénia, Skofja Loka

Információk

Előleg összege: A teljes összeg 40%-a (Befizetés az online jelentkezés és a kapcsolatfelvétel után! Az előlehg befizetése nélkül a jelentkezés nem érvényes! (Kérlek, olvasd el az ÁSZF-et!)
Jelentkezési határidő: 2024. április 20.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Reggeli
Kerékpárbérlés Milyen bicajt adunk?
Térképek

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni és sztorno biztosítás
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A túráról

A túra két részből áll. Az egyik részben Ljubjanában (vagy annak közelében lakunk – a szabad szállások függvényében) és innen túrázunk a Kamniki Alpokba. Két utat teszünk meg, elkerekezünk a Logarska és a hegység belsejébe, Kamniska Bistricába és a Logarska völgybe, amely Európában az egyik legszebb völgy. Alapvetően mindkét út folyóvölgyekbenhalad, minimális emelkedéssel. A második napon lesz egy emelkedő.

Szlovénia, Kamnik

A túra másik részében átköltözünk a Triglav Nemzeti Parka, Kranjska Gorába (vagy annak közelébe) és itt 3 túrát teszünk meg. Ellátogatunk a millenniumi vasútvonalra, Bledbe is.

Az egykori millenniumi (majd az olasz állami vasutak által használt) vasútvonalra épített kerékpárút az egyik legizgalmasabb és legszebb európai útvonal, amit meg lehet tekerni. Az útvonal része egy nagyobb európai kerékpáros túrának, az Alpok – Adria útnak, amely Salzburgból megy Gradoba (erre az útra ezen az oldalon lehet jelentkezni!), de önállóan is megállja a helyét.

Ezt a túrát kifejezetten olyan bicajosoknak szerveztük, akik nem akarnak vagy tudnak nagyokat mászni, nem szeretnének végelláthatatlan emelkedőkön tekerni, viszont mégis szeretnének belekóstolni a hegyekbe, de csak módjával! Lesznek emelkedők, de nemazok vannak túlzásba. A táj viszont csodálatos!

Kerékpár

Ezt a túrát többféle bicajjal is meg lehet tenni. Mivel alapvetően aszfalton megyünk, érdemes vagy országútival vagy cross kerékpárral jönni, de jöhetsz túrabicajjal vagy gravellal is. A normál kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni. Az eBike bérléséről.
eBike bérelhető

Kinek ajánljuk?

Aki vágyik a hegyekre, de egyelőre nem akar erősebb emelkedőket.
Akinek nincs egy hete a pihenésre.
Aki szereti a nem túl nehéz túrákat, de ki akarja próbálni magát néhány emelkedőn.

Szlovénia, a Kamniki-Alpok belsejében

Nehézség

A túra közepesen nehéz túra (2/5, 3/5). Sokat megyünk vízszintesen vagy enyhén emelkedve, de azért lesznek emelkedők, náha kilométereken kerszetül enyhébb felfelék. Gyengébb fizikummal nem teljesíthető, de átlagossal igen. A szintekről és a számokról a részletes program fülön tájékozódhatsz! Olvasd el: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

További képek a galériában!

A program még szervezés alatt (elsőssorban a szállás miatt), de csak minimálisan változhat.

1

1. nap: Utazás

Reggel indulunk Budapestről, az út (forgalomtól függően) 7-8 óra. Amennyiben időben odaérünk, még aznap tudunk tekerni bemelegítésnek!

2

2. nap: Milleniumi vasútvonal és a Nevea-hágó

Ezen a napon megtekerjük az egyik fő látványosságot, a millenniumi vasútvonal mentén létrehozott kerékpárutat.  Tarvisiotól Resiuttáig fogunk tekerni, majd onnan egy kisebb, valódi hágón vissza Tarvisióba. A hajdani, Monarchia-beli vasútvonal szakaszán kiépített útvonal gyönyörű völgyeken, fenséges hegyek között kanyarog, egykori vasúti hidakon és alagutakon haladunk keresztül. Visszafele az olasz-szlovén határon lévó Sella Nevea hágón jövünk. A hágó nem nehéz, a könyebbek közül való, csak az utolsó néhány km-en emelkedik az átlagosnál meredekebben (a számok: Resiuttától 17.8 km, a szint 779m, átlagos emelkedés 4.4%). A hágóból Tarvisióig végig lefelé haladunk.

Táv: 80 km, szintkülönbség: kb 1000 m. Nehézség: 3/5. Tervezett idő: 7 óra.

3

3. nap: Bled és az átköltözés

Harmadik napunkon az ellenkező irányba indulunk, Bled felé. Az út egy gyönyörű völgyön keresztül visz (az elején egy emelkedővel). Bledben krémesezünk, a tavat is körbetekerjük. Amennyiben a társaság bírja, kerékpárral tekerünk Bledből a szállásra, de legalább is Skofja Lokáig! Aki nem bírja vagy akarja, az autó jön érte! A túra után átköltözünk (az autó viszi a cuccokat!)

Táv: 60-90 km, szintkülönbség: kb 400-1000 m. Nehézség: 2/5 – 3/5. Tervezett idő: 5-8 óra.

4

4. nap: Logarska-völgy

Ezen a napon autóval indulunk a kiindulópontra (szállástól függ), amely egy kisebb hágó teteje. Onnan egy rövid felfelével egy gyönyörű völgyben találjuk magunkat. A völgy után egy másik folyóvölgyben fojtatjuk az utat, amelynek a végállomása a Logarska-völgy, a Kamniki-Alpok „belsejében”. A völgy vége erősen emelkedős, de megéri, mert egy szép vízesést lehet megnézni. Visszafelé ugyanazon az úton haladunk.

Táv: 75 km, szintkülönbség: kb 1100 m. Nehézség: 3/5. Tervezett idő: 7 óra.

5

5. nap: Kaminska Bistrica, hazautazás

Utolsó napunkon összecsomagolunk, bepakolunk a kocsiba és eltekerünk Kaminska Bistricába, a Kamniki-Alpok belsejébe és onnan indulunk haza. Az út hazáig 4-5 óra.

Táv: 50 km, szintkülönbség: kb 200 m. Nehézség: 1/5. Tervezett idő: 7 óra.

Szállásaink Kranjska Gorában 4 csillagos hotelben, Kamnikban 3 csillagos panzióban lesznek létágyas szobákban.

A millenniumi vasút nyomvonalán
Az útvonal legszebb része Pontebba után kezdődik. Chiusafortéig rengeteg alagúton kell átmenni.
A kerékpárút legszebb része Pontebba után kezdődik.
Útban Tarvisió felé, Villach felől.
A millenniumi túra egyik legszebb panorámája a Fella folyó völgyében (háttérben Visocco faluja).
A millenniumi vasút nyomvonalán
A millenniumi vasút nyomvonalán
A millenniumi vasút nyomvonalán
A millenniumi vasút nyomvonalán

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés