7 nap
Időtartam
2021. április
Dátum
4/5, 5/5
Nehézség
Farmház
Szállás
Kisbusz
Utazás

Egy kiváló kihívás túra azoknak, akik elsősorban tekerni szeretnének a gyönyörű közép-toszkán tájban, akiknek nem elég a napi 50-70 km és a néhány százméteres szint, akik minél több helyre szeretnének eljutni és szeretnének gyorsan haladni. Egyszóval: akik nem aktív pihenésre, hanem kifejezetten bicajozni jönnek!

Ezen a túrán a legklasszikusabb Toszkán helyszíneken (Sienától délre) tekerünk. A környék abszolút alkalmas tavaszi edzőtábornak, hiszen a változatos környéken szinte mindenféle túrát meg lehet tenni: keveslt sok szinttel, sokat kevés szinttel,sokat sok szinttel. A tervezett túrán közben bejárjuk az Orcia és a Merse folyók völgyeit, tekerünk a lélegzetelállító Ceret Senesi-ben, felfedezzük Chinati vidék legszebb útjait! A helyszín központi fekvése lehetővé teszi, hogy szinte minimális  autózással rengeteget bicajozzunk! Garantáljuk, hogy aki a túrára eljön, maximálisan el fog fáradni és élete egyik legnagyobb bicajos élményét viszi haza magával!

A szállás színvonalas agroturizmóban, kétágyas szobákban.

Toszkána tavasszal

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos.

Mikor?

A Covid-helyzet miatt LEMONDVA.

Ár

  • Normál ár: 238.000ft
  • Törzsutas ár: 228.000ft

Létszám

Indulási létszám: 5 fő, max. 10 fő.

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, csak adatokat kell megadnod. Ezután küldünk egy előlegbekérőt az általad megadott email-címre, amelyen rajta lesz a számlaszám, amelyre az alább megadtott előleget be kell fizetned. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Segítség

Toszkána tavasszal

Információk

Előleg összege: 100 ezer Ft (A jelentkezés feltétele, fizesd be az előlegbekérő megkapása után minél hamarabb! (ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2021. márc. 1.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás medencés, színvonalas framházban
Reggeli
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Csoportos utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)
Térképek

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni biztosítás (opcionális)
Fakultatív programok ára
Belépők ára

Toszkána tavasszal

A túráról

A túra helyszíne Toszkána klasszikus régiója, a Siénától délre elterülő vidék. Ez a környék Toszkána legszebb része, ráadásul a legszebb időszakban, tavassal! A túrán kerülni fogjuk a turistalátványosságokat, a tekerésen kívül inkább a rejtett értékekre fókuszálunk: utunkat eldugott, méltatlanul ismeretlen városkák, kastélyok, a mindenhol jelen lévő cédrusok és a toszkánára jellemző dimbes-dombos vidék jellemzi. A túrán – hasonlóan a klasszikus, rövidebb túrákhoz – bejárjuk a leghíresebb toszkán látnivalókat, túrázunk a Chianti-vidéken, az Orcia és a Merse folyó völgyében, ellátogatunk a tengerparthoz is, de persze minden túránk hosszabb, nagyobb szinttel.

A túrát bátran ajánljuk azoknak, akik nem félnek a kihívástól, kitartóak, akik szeretnének lélegzetelállító kilátásokban gyönyörködni (ezért a kilátásért bizony meg kell szenvedni!) és élvezni a kihívás okozta kellemes fáradságot. A túrát elsősorban olyan országutisoknak szervezzük, akiknek van bringás tapasztalatuk. Lelkes amatőröket várunk, akik szoktak tekerni, de azoknak is bátran ajánljuk, akik szeretnék magukat kipróbálni. Mivel egy időben zajlik a “normál” túrával, lehetőség van arra, hogy egy-egy napon könnyebb túrát tegyél!

A kihívás túrákon számolni kell azzal, hogy a kényelmesnél nagyobb a tempó és a szint. Ennek ellenére csoportban haladunk, szakaszonként bevárjuk, segítjük egymást, így bátran ajánljuk lelkes kerekezőknek is. A túra közben többször megállunk, de órákat nem fogunk pihenni. Az utak átlagosan 80-120 km hosszúak, 1000-2500 m szinttel, átlagban 20 km/h közötti átlagsebességgel fogunk menni, ritkán végzünk 6-7 óra alatt.

Toszkána tavasszal

Kerékpár

Ezen a túrán mindenki a saját kerékpárjával (elsősorban országúti, esetleg egyenes kormányos hibrid vagy cross) vegyen részt.

Nehézség

Az utak 4/5-ös, néha 5/5-ös nehézségűek, átlagosnál jobb fizikummal teljesíthetőek. Átlagosan 80-100 km hosszúak, többször 1500-2500 m szinttel, átlagsebesség 20 km/h felett. A konkrét túránál feltüntetjük az adott szintet (Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?). Fontos tudni, hogy bár a tempó haladósabb az átlagos túránál, de azért nem versenytempó. Annyira azért nem rohanunk, hogy ne legyen idő nézelődésre, fotózásra, pihenésre.

Kinek ajánljuk

Ha még nem jártál Toszkánában és rögtön egy autentikus, de aránylag ismeretlen vidékkel szeretnél először találkozni.
Ha szeretsz tekerni olyan tájakon, ahol van kihívás.
Ha szereted az ismeretlen, elhagyott, de gyönyörű vidéket!
Ha szereted a hosszabb, nagyobb szintes túrákat.

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk:

Toszkána tavasszal
1

1. nap: Utazás

Kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal. Az út 11-12 óra, forgalomtól függően, késő délután érünk a Sienától délre lévő szállásra.

2

2. nap: Crete Senesi

Első napunkon bemelegítés képpen rögtön egy alig ismert, de gyönyörű tájat, a Crete Senesit látogatjuk meg! A Sienától DK-re elterülő, bemarásokkal tarkított, szürkés-barnás földterület az egyik legszebb vidék, amelyet Toszkánában látni lehet. A naplemente vagy a napfelkelte mély árnyékokat vet a”szaggatott” dombokra. Aki ezt a vidéket egyszer látta, nem felejti. A túrán érintjük Ascianot, elhagyatott vidéki utakon érjünk el egy ma is működő, híres kolostorhoz, majd gyönyörű utakon tekeregve haladunk tovább Buonconvento, ahol ebédelünk is. A túra helyenként a híres L’eroica retró kerékpáros verseny útvonalán halad! Buonconventótól egy gyönyörű úton térünk vissza a szállásra.

Táv: 75 km, szintkülönbség: kb 1000 m, tervezett idő: 5 óra. Túra nehézsége: 3/5.

Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

3

3. nap: Montalcino, Radicofani és az Asso-völgy

Második napunkon ikonikus tájakat járunk be. Torrenieriből indulunk, odáig kocsiva megyünk. Innen Montalcinora tekerünk fel egy remek dombon, ez a város a Brunello bor hazája, majd egy remek és hosszú lejtőn érünk el az elhagyatott kolostorhoz, az Abbazia di Sant’Antimohoz. Megnézzük a kolostort, majd leszáguldunk az Orcia folyóhoz, átkelünk rajta a hídon, majd elkezdödik egy hosszú felfelé a túra legmagasabb pontjáig (1000m). Az Amiata hegy oldalában tekerünk, betérünk két kisvárosban is a hegy oldalában. Egy gyors lefele után következik egy mászás, és felérünk Radicofániba. A toronyból gyönyörű kilátás nyílik, szép időben 50-70 km-re is el lehet látni. Egy hosszabb lejtőn érünk vissza Torrenieribe.

Táv: 100 km, szintkülönbség: kb 1900 m, tervezett idő: 8 óra. A túra nehézsége: 5/5

Radicofáni tornya

4

4 nap: Val d'Ocia

Ez a nap itthon alig ismert, de klasszikus toszkán kisvárosoké, ráadásul ez a vidék tartogatja számunkra a legszebb toszkán fotók helyszíneit. A szállásról indulunk, majd az Asso völgyén keresztül Pienza felé vesszük az irányt. Pienza a Pecorino sajt őshazája, az egész várost belengi a sajt illata. Innen Montepulcianóba tekerünk egy gyönyörű cédrusokkal szegélyezett úton a remek borokat készítő, dombtetőn uralkodó városba. Szétnézünk a zegzugos utcákon, majd tovább indulunk. Harmadrendű, alig ismert utakon jutunk Monticchielloba, egy ékszer kisvárosba. Innen indulunk a végállomásra, Bagno Vignoniba.

Táv: 80 km, szintkülönbség: kb 1200 m, tervezett idő: 8 óra (városnézésekkel). Túra nehézsége: 3/5, helyenként emelkedővel.

Kilátás Pienzából

5

5 nap: San Galgano kolostor, Merse-völgye

A nap túrájának célpontja Toszkána egyik legszebb és egyben egyik legelhagyatottabb (és talán legismeretlenebb) nevezetessége, San Galgano kolostora. Nem a szállásról indulunk, hanem Siena mellé autózunk. Rögtön az elején egy enyhe, de hosszú emelkedővel vetjük be magunkat az erdőkbe, majd egy fennséges, domboldalban kanyargó úton haladunk célünk felé. Az útvonalunk több helyen a Merse folyó völgyében halad, érintünk kisebb városokat és felmászunk Chiusdinoba is. Az út végén érjük el az elhagyott kolostorhoz, amit meg is nézünk. Innen a Merse útvonlát követve egy gyönyörű erdős részen emelkedünk, majd száguldunk lefelé. Hazáig lesz még egy emelkedő és egy lejtő.

Táv: 115 km, szintkülönbség: kb 2000 m, tervezett idő: 8 óra (városnézésekkel). Túra nehézsége: 5/5.

Úton Chiusdino felé

6

6. nap: Chianti

Az útvonal Toszkána leghíresebb borvidékén, a Chianti vidéken tekereg. Gyönyörű és napos domboldalak, szép kastélyok, eldugott városkák, borospincék százai, csend és nyugalom várja az erre tekerőket. A szállástól indulunk, a Crete Senesin keresztül, egy szuper panorámás úton érjük el Chiantit (már 30km lesz mögöttünk ekkor). Utunk egyből kastélyok és borospincék közt vezet a hullámzó tájon. Megnézzük a vidék legszebb kisvárosait is, bemegyünk egy bortermelő majorba (borkostolásra is van lehetőség), majd a kerékpáros központba, Gaiole in Chiantiba érkezünk (innen indul ősszel a L’Eroica verseny is). Inne Radda in Chiantiba tekerünk, majd egy gyönyörű, szőlőkkel és olajfákkal szegélyezett, lejtős úton érünk vissza a kocsihoz, amely Chianti szélén vár bennünket.

Táv: 100km, szintkülönbség: kb 1600 m, tervezett idő: 7 óra. Túra nehézsége: 4/5.

Chianti

7

7. nap: hazautazás

Szombat reggel kicsekkolunk és hazautazunk. Az utat napközben tesszük meg és délután érünk haza.


Fakultatív program

A kerékpáros programon kívül tervezünk fakultatív programokat is:

Városnézés

Borkóstolás,

Termálfürdő,

Toszkána, országuti

Szállásunk egy tipikus farmház (agrotourismo) lesz Sienától nem messze. A helyszín nem csak szép és nyugalmas, de a kerekezéshez ideális kiindulópont minden irányba. A kőházban nívós apartmanok várnak ránk. A vendégek elhelyezése apartmanokban történik. Minden apartman saját, minden igényt kielégítő, jól felszerelt konyhával rendelkezik, ahol főzésre is van lehetőség. A kényelmet karbantartott nagy medence biztosítja.

Kilátás a szállás apartmanjából.
Apartmanok
A szállás bicajtartója
Medence is van.
Úton Chiusdino felé
Volterra
Szivárvány
Volterra közelében
Gondozott szőlő Chiantiban.
A legjobb pizza Chiantiban
Az Orcia völgyében
Volterra közelében

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés