6 nap
Időtartam
2024. jún.
Dátum
3/5
Nehézség
Hotel
Szállás
Kisbusz
Utazás

A Garda-tó (Lago di Garda) Olaszország legnagyobb tava, azon túl pedig az egyik legnépszerűbb úti cél Észak-Olaszországban. A mediterrán környezet, a hatalmas, égbe törő hegyek és a kék, kristálytiszta víz olyan elegyet alkot, amit nem lehet kihagyni. A tó azonban nem csak a hagyományos turisták kedvence, hanem az aktív turizmusé is. A környékén számtalan, jobbnál jobb ösvény és kerékpárút halad. tavasztól őszig a Garda kifejezetten kerékpáros paradicsom rengeteg bicajossal, bicajbolttal, szervizzel és kölcsönzővel.

A túrának két változata van: ez a könnyebb és a rövidebb, a másik a hosszabb, nehezebb, 2024-ben azt is szervezzük.

Garda-tó
Garda-tó: A Forra-szerpentin

A tavat körbe is lehet tekerni (kb. 160km), de a nagy forgalom és a rengeteg alagút miatt nem éri meg, sokkal szebb és klasszabb helyek vannak a hegyek közt, ha kicsit elkanyarodunk a tótól. Ezen a túrán ezt célozzuk meg! Tekerni fogunk a tó partján is, de főleg a környékbeli hegyekben, fantasztikus kilátásokkal és utakkal, soxor nagyszerű rálátással a vízre. A tapasztaltak tudják, hogy ahol elkanyarodsz a tvíztől, ott biztos lesz felfelé 🙂 De a lényeg, hogy ez a túra nem igényel olyan óriási erőfeszítéseket, inkább a néha könnyebb – néha nehezebb túra típusa. (Lásd részletes program!)

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos. Egyéni utazás is lehetséges.

Mikor?

2024. jún. 13 – 18. (csüt. – kedd) 6 nap, 5 éj – Betelt!

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Ha a túra betelt, de kifejezetten erre a túrára szeretnél jönni, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert várólistára kerülhetsz, illetve, ha nagy az érdeklődés és a várólistán sokan vannak, tudunk még egy utat indítani ugyanabban az időpontban. Itt lépj velünk kapcsolatba!

Ár

  • Normál ár: 410.000 ft
  • Törzsutas ár: 395.000 ft

Létszám

Indulási létszám: 5-7 fő. Min. 6 fő.

Garda-tó
Garda-tó látképe a Monte Baldoról

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, ez csak egy regisztráció lesz, adatokat kell megadnod (vigyázz, több oldalas az űrlap!). Ha sikeresen jelentkeztél, akkor egy automatikus emailt is kapnod kell erről! Az előlegbekérőt az általad megadott email-címre akkor küldjük. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Segítség:

Információk

Előleg összege: A teljes összeg 40%-a (Befizetés az online jelentkezés és a kapcsolatfelvétel után! Az előlehg befizetése nélkül a jelentkezés nem érvényes! (Kérlek, olvasd el az ÁSZF-et!)
Jelentkezési határidő: 2024. május 1.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Garda-tó
Garda-tó

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás reggelivel
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Kerékpárbérlés Milyen bicajt adunk?
Térképek

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni és sztorno biztosítás
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A túráról

A Garda-tó elhelyezkedése fantasztikus: Az Alpok és a Pó-síkság között elterülő vidék átmenetet képez a hegyek és a síkság közt, de az éghajlatban is: a hegyi környezetben a mediterrán növényzet vígan elél itt és aránylag hamar és sokáig van jó idő. A tó vize nagyon kellemes, partját strandok, szállodák és kempingek határolják. Ideális hely üdülésre vagy aktív pihenésre. A táj pazar, mindenfelé magas hegycsúcsok, sziklák, amelyek főleg az északi – észak-nyugati részen tobzódnak. Mi is itt szállunk meg, Rivában.

A túra elsősorban a környékbeli népszerű utakat veszi célba. Szemkápráztató helyekre fogunk tekerni. Eltekerünk olyan ikonikus helyekre, mint a Sarche-völgy, amely meredek sziklák közt vezet az út, Tremosine-ba, a hegyektől elzárt faluba, a világhíres Forra szerpentinre, amelyet Winston Churchill a világ nyolcadik csodájaként emlegetett. És amely Olaszország egyik leglátványosabb szurdokútja a sziklába vájt alagútakkal, a keskeny utakkal, a lélegzetállító panorámával. De megnézzük a Monte Baldot is, ahova felvonóval megyünk fel (1800 méterig), majd onnan bicajjal száguldunk lefelé. És persze megnézzük a híres, tavat kerülő „lebegő” bicajút már elkészült részét is, sőt tekerünk is rajta (azért attól még messze vannak, hogy a tavat körbeépítsék, gyakorlatilag néhány km van kész!)

Garda-tó
Garda-tó: Arco

Kerékpár

A túrán jöhetsz szinte bármilyen bicajjal, de gravellel ajánljuk. A legtöbbet aszfaltozott kerékpárutakon és országúton fogunk tekerni, de lesz murva is, főleg a Ponale úton és a Monte Baldon rövidebben. Jöhetsz tehát szinte minden fajta bicajjal: gravellal, cross, hibrid vagy túrabicajjal. Aki nem félti, akár országutival is. A normál (cross) kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

eBike bérelhető

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni. Az eBike bérléséről.

Nehézség

A túrák közepesen nehezek, néha annál könnyebbek (2/5, 3/5). Napi 5-700 m szint van. Vannak természetesen felfelék is vannak, hiszen a hegyes környezet ezt adja, de átlagos sportos fizikummal és némi kerékpáros tapasztalattal teljesíthető. Lesz hosszú lefelé (Monte Baldo napja) (Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?). A túrának létezik egy nehezebb változata országutisoknak!

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

Garda-tó
Garda-tó
1

1. nap: Utazás

Kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal Riva del Gardába.

2

2. nap: Lago di Tano és a Sarca-völgy

Ez az út egy hullámvasút, amely kis forgalmú utakon visz keresztül. Rivából indulunk északra a kerékpárúton. A tó után egy látványos bicajút és a Sacra folyó-völgy következik, remek kilátással. Első városkánk Arco, egy szép várral. Ponte Arche-ig bicajúton haladunk, majd egy kisebb szerpentinen felmászunk egy másik bicajútra, amely egy látványos völgyben halad. Onnan közúton tekerünk tovább a Ballino hágó felé (nem lesz nagyon magasan – 750m). Onnan a tóig lejtőzünk, de még milyen lejtőn!

Táv: 70km, szint: kb 850m

3

3. nap: Tremosine és a Forra szerpentin

Ezen az úton felkeressük a Garda tó kihagyhatatlan helyét, az egyik legszebb természeti környezetben vezető panoráma utat, az SP38-at, másnéven a Strada della Forra-t (Forra szurdok út ), amely egyedülálló környezetben merül el. Olaszország egyik leglátványosabb szurdokútja a sziklába vájt alagútakkal, a keskeny utakkal, a lélegzetállító panorámával Tremosine településhez vezet fel. Tremosine nagyon sokáig egy elzárt falu volt, nem lehetett megközelíteni. A Strada della Forra-t Winston Churchill a világ nyolcadik csodájaként emlegette.

Táv: 46km, szint: kb 630 m

4

4. nap: Ponale-út

Ezen a napon felkeressük a híres Ponale-útat és a „tetejétől” nem messze fekvő Ledro tavat. A Ponale út Riva del Garda településétől egyből felvezet a hegyekbe. Az út erősen murvás szakaszokkal tűzdelt. Néha aszfalton, néha murván haladunk felfelé a Ledro tóig. Ott megkerüljük a tavat és visszaereszkedünk, ahol felmentünk.

Táv: 36km, szint: kb 680 m

5

5. nap: Monte Baldo

A Monte Baldo a Garda-tó fölé tornyosuló híres hegy. Hosszú emelkedők, látványos kilátások jellemzik. Célunk a Rifugio Graziani 1800 méteres magasságban, amit felvonóval teszünk meg. A felvonó 1780 m-ig visz fel bennünket Malcesinből (odáig bicqajjal megyünk). A túra többnyire lejtős, szinte végig lefelé fogunk menni a Garda keleti oldalán (az első kilométerek murvásak!). Az útvonal számos panorámaponttal van tele, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Garda-tóra és az Adige völgyre.

Táv: 60km, szint: kb 300 m.

6

6. nap: Hazautazás

Ezen a napon hazautazunk.

A szállás Riva del Garda településen, medencés, 3 csillagos hotelban, kétágyas szobákban.

Garda-tó
Garda-tó
Garda-tó
Garda-tó
Garda-tó
Garda-tó
Garda-tó
Garda-tó
Garda-tó
Garda-tó
Garda-tó
Garda-tó
Garda-tó
Garda-tó
Garda-tó

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés