7 éj
Időtartam
2024. máj.
Dátum
3/5
Nehézség
Farmház
Szállás
14+
Korhatár

Ezen a túrán Toszkána középső klasszikus vidékét járjuk be. Világhíres remekművek, méltatlanul ismeretlen, de gyönyörű helyek és a tipikus hullámzó toszkán táj váltja egymást. Szállásunk Toszkána középső régiójában, egy kis középkori városkában, Montaione-ben lesz. A hely központi fekvése (Siena, Firenze és Pisa között fekszik) lehetővé teszi, hogy a Siénától északra elterülő, kevéssé ismert, de nagyon autentikus toszkán vidéket felfedezzük.

Montaione, tavasz, Toszkána

Mikor?

2024. máj. 8 – 15. (sze – sze) 7 éj 8 nap – Utolsó 2 hely maradt!

A túrát ősszel is szervezzük, nézd meg!

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Ha a túra betelt, de kifejezetten erre a túrára szeretnél jönni, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert vagy várólistára kerülhetsz, illetve, ha nagy az érdeklődés és a várólistán sokan vannak, tudunk még egy utat indítani ugyanabban az időpontban. Ez az út elérhető saját kocsival is, tehát az is elképzelhető, hogy ki tudsz jönni velünk saját autóval! Itt lépj velünk kapcsolatba!

Létszám

Létszám: 5-7 fő., max. létszám 7 fő.

Ár 2024

  • Normál ár: 395.000 ft
  • Törzsutas ár: 385.000 ft

Jelentkezés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, ez csak egy regisztráció lesz, adatokat kell megadnod (vigyázz, több oldalas az űrlap!). Ha sikeresen jelentkeztél, akkor egy automatikus emailt is kapnod kell erről! Az előlegbekérőt az általad megadott email-címre akkor küldjük. A továbbiakról emailen tájékoztatunk.

Montaione, tavasz, Toszkána

Segítség

Információk

Előleg összege: A teljes összeg 40%-a (Befizetés az online jelentkezés és a kapcsolatfelvétel után! Az előleg befizetése nélkül a jelentkezés nem érvényes! (Kérlek, olvasd el az ÁSZF-et!)
Jelentkezési határidő: 2023. március 10.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás
Reggeli
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Kerékpárbérlés (Milyen bicajt adunk?, Bérelj tőlünk eBike-ot!)
Térképek

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni és sztorno biztosítás
Fakultatív programok ára
Belépők ára

Montaione, tavasz, Toszkána

A túráról

A klasszikus toszkán túránk mellett ez a másik klasszikus túránk: Közép-Toszkána útjain a természet és kultúra, az ismert és az ismeretlen Toszkána találkozik. Néha világhíres helyeken bukkanunk fel, másnap pedig eldugott, méltatlanul ismeretlen utakat, városokat, kastélyokat fedezünk fel. A szállás máris ismeretlen vidékekre visz bennünket, hiszen ki hallott már Montaione-ról? Holott egy nagyon bájos, típikus toszkán településről beszélünk!

Ugyanakkor ha arrébb gurulunk néhány kilométert, olyan méltán híres helyeket és embereket fedezünk fel, mint Andrea Bocelli vagy Firenze, Siena, Pisa. De sorolhatnám a dombok tetején ülő, a legtöbbetek számára ismeretelen városokat, mint Colle, Casola, Volterra, San Gimignano. A csoda nem feltétlen világhíres.

Ez a környék Toszkána rejtett kincse! Az utak dombok közt kanyarognak, néha bizony meg kell küzdeni az emelkedőkkel, de a jutalom a látvány miatt nem marad el! Lesz időnk, minden közeli helyet meglátogatni, meg is tesszük. Tervezzük, hogy a jobb helyeket nem csak kerékpárral, de esténként autóval is bejárjuk! Tervezünk fakultatív programokat is.

Nehézség

Ez a túra átlagos toszkán nehézségű, ami az itthoni tekerésekhez képest nehezebb, mert Toszkána elég dombos. Az útvonalakat úgy állítottuk össze, hogy egy átlagosan sportos fizikummal rendelkező ember meg tudja tenni, de egy kis kitartással azok is teljesíthetik, akik kevesebbet mozognak. Ennél a túránál az Elba-maremma kicsit könnyebb, a Klasszikus Toszkána (Siena) nehezebb. Az utak kellően rövidek, kevés szinttel. A túrán sokat állunk meg, pihenünk, nézelődünk, kajálunk, nem rohanunk, bevárjuk a lemaradókat, a túravezetők pedig segítenek. A konkrét napnál pedig mindig feltüntetjük az adott szintet. Annak, akinek ez nem elég, ajánljuk a kihívás túránkat, amely ebben az időpontban, ugyanezen a szálláson van.

Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Montaione, tavasz, Toszkána

Kerékpár

A normál kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni.

Mindent az eBike bérléséről.
eBike bérelhető

Kinek ajánljuk?

Ha még nem jártál Toszkánában, és egy autentikus, de aránylag ismeretlen vidékkel szeretnél először találkozni.
Ha szereted a változatosságot, szeretnél még ismeretlen helyeket felfedezni.
Ha szereted az ismert, de aránylag népesebb helyeket, mint Firenze, Pisa.
Ha szereted a dombos, változatos vidéket és a természetet.

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk:

Montaione, tavasz, Toszkána
1

1. nap: Utazás

Szombaton kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal. Az út 10-11 óra, forgalomtól függően, késő délután érünk a Montaione-ben lévő szállásra.

2

2. nap: Montaione, San miniato

Első kerékpáros napunkon bemelegítésképpen a környéken teszünk egy kört. Eltekerünk a közeli San Miniato városkájába. A szállásról indulunk, majd gyönyörű toszkán környezetben eltekerünk Castelfiorentino városába, ahonan egy elhagyatott úton érünk San Miniatoba, ahol megnézzük a híres tornyot, ahonnan a kilátás fatasztikus. ,San Miniatoba emelkedő visz fel, mivel a várost egy domb tetejére építették (mint minden valamirevaló toszkán várost). San mIniato után egy hosszabb felfelével visszaérkezünk Montaioneba.

Táv: 53 km, szintkülönbség: kb 700 m, 2/5-ös, könnyebb túra, némi mászással, tervezett idő városnézéssel: 6 óra.

Montaione dombjain
Montaione dombjain

3

3. nap: Lajatico és a Csend Színháza

Ezen a napon célpontunk Lajatico,  egy kevéssé ismert városka egy magas dombtetőn. A szállásról indulunk, egy csodálatos lejtőn gurulunk le Lajaticoba, Andrea Bocelli születési helyére (ahova évente visszatér egy előadást tartani). Megnézzük a színházát (Teatro del Silenzio), majd a városkában eszünk, kávézunk. Lajatico után Peccioli városkájába kapaszkodunk fel, hogy aztán egy murvás, néptelen úton érjünk vissza a kiindulópontunkra.

Táv: 75 km, szintkülönbség: kb 1100 m. Nehézség: 3/5. Tervezett idő: 6-7 óra városnézéssel együtt.

Lajatico, a Csend színháza
Lajatico, a Csend színháza

4

4. nap: San Gimignano, Certaldo

Ezen a napon látványban garantált a siker. Remek tájakat fogunk látni és gyönyörű városkba megyünk. A túra része a környék (és talán egész Toszkána) egyik leghíresebb települése, San Gimignano. A városka a rengeteg, több tízméteres kőtornyáról híres. A középkori „felhőkarcolókkal” teleépített metropolisz több száz éve még 70 tornyot számlált, sajnos azonban mára alig egy tucat maradt. San Gimignanoban van egy híres fagyizó, néhány éve „világbajnokságot” is nyert! Az út odáig kellően hullámzó, sok fel és sok le lesz. San Gimignano városából Certaldóba kerekezünk egy csodálatos lejtőn! Certaldo Boccaccio városa, ott született és halt is meg. Onnan egyhosszabb emelkedőn érünk vissza Montaioneba.

Táv: 60 km, szintkülönbség: kb 1100 m. Nehézség: 3/5, egy nagyobb és több kisebb emelkedővel. Tervezett idő: 8 óra városnézéssel.

Monteriggioni

5

5. nap: Pihenőnap

Pihenőnap, amikor is egy közeli kisvárosba látogatunk. Ez általában Leonardo szülővárosa, Vinchi). A pihenőnap az időjárás vagy a társaság fáradtsága alapján egy nappal korábban is lehet!

6

6. nap (csütörtök): Volterra

Utolsó előtti napunkon a környék legszebb városába kerekezünk el. Volterra etruszk ősökkel rendelkezik. A viszonylag nem területű város egy jelentősebb, 500 m magas domb tetején ül, ahova nem kis kihívás feltekerni (de azért nem lehetetlen! 🙂 A szállásról indulunk (vagy a dombtetőről), majd egy hosszabb lefele után elkezdjük az emelkedést. Volterrába felérve megnézzük a várost, eszünk valamit, majd hazafelé indulunk egy másik úton. Kisebb emelkedők után letérünk egy nagyon kicsi útra, ahol jelentős ereszkedés után érünk vissza a szállásra.

Táv: 67 km, szintkülönbség: kb 1200 m. Nehézség: 3/5, helyenként 4/5. Egy nagyobb és egy kisebb emelkedővel. Tervezett idő: 8 óra.

Volterra
Volterra

7

7. nap (péntek): Chianti

Az utolsó napunk aszfaltcsíkja Toszkána leghíresebb borvidékén, a Chianti vidéken tekereg. Gyönyörű és napos domboldalak, szép kastélyok, eldugott városkák, borospincék százai, csend és nyugalom várja az erre tekerőket. Megnézzük a vidék legszebb kisvárosait is, de látunk majd kastélyokat, pincészeteket, miközben néptelen utunk dombok közt kanyarog. Benézünk Gaiole in Chiantiba, a környék kerékpáros központjába, Radda in Chiantiba és bort is fogunk kóstolni egy szuper borászatban. Mivel a Chianti vidék az átlag toszkán vidéknél is dombosabb, az úton előfordulnak erősebb emelkedők és gyors lejtők is!

Táv: 75km, szintkülönbség: kb 1100 m. Nehézség: 3/5, helyenként nehezebb emelkedőkkel. Tervezett idő: 7-8 óra.

Bórkóstolás egy híres termelői birtokon

8

8. nap (szombat): hazautazás

Szombat reggel kicsekkolunk és hazautazunk. Az utat napközben tesszük meg és délután érünk haza.

Szállásunk Toszkána középső régiójában, egy kis középkori városka, Montaione mellett fekszik. A remek elhelyezkedésű, csöndes, vidéki agroturizmóban  2-3 szobás apartmanok várják az utasokat. A villa mellett gondozott kert és medence található.

Montaione szállás
Montaione szállás
Certaldo
Volterra közelében
Volterra
Gondozott szőlő Chiantiban.
A legjobb pizza Chiantiban
San Gimignano dombji bővelkednek szőlőben
Volterra felé, a háttérben a város
Lajatico
San gimignano
Montaione
Montaione dombjain

Vélemények a túráról

5.00 based on 4 reviews
2017 szeptember 12,

A szeptemberi túrán vettem részt, és hihetetlenül feltöltődve, boldogsághormonokkal telve jöttem haza. Csodás helyen volt a szállás (Montaione), és lélekzet-elállító helyeken tekertünk. Szívem szerint még több bringázás is belefért volna, de szegény Csaba nem tudott többfelé szakadni. Mindent tud a Toszkánáról, ismer minden kanyart, és az azokhoz fűződő tudnivalókat, nem beszélve a vezetési tudásáról, szóval abszolút biztos kezekben éreztük magunkat.
A táj gyönyörű, az illatok, a fények hihetetlenül szépek! egyetlen baj volt az úttal: túl hamar eltelt :-).
Mindent köszönök, olyan jó voooolt!!!!
Tavasszal megyek újra Veletek!

2018 szeptember 11,

Egyszerűen csodás volt! A szállás, az útvonalak, a táj, a települések, mind-mind lélegzetelállítóak. A tekerés ilyen helyeken szinte észrevétlenné tette, hogy nem volt sík. Vagy fel, vagy le. Ennyi. Még most is a hatásuk alatt vagyok, bár lassabban telt volna az idő azon a héten. A vezetőink remekeltek. Amit Csaba hozzáadott a helyismeretével (mindíg tudott egy mégszebb helyet, egy mégjobb pizzát és mégszebb kilátást), a történetekkel, közvetlenségével és rugalmasságával, az tette tökéletessé az élményt. Na és az utastársak. Kívánni sem tudtam volna jobb társaságot. Remélem, hogy összefutok még velük. Hogy a Csabáékkal találkozom-e még? Na az tuti. Ha tehetném, már most indulnék is. Sebaj, majd jövőre! Addig is sok jó utat, sok sikert!

2018 szeptember 13,

Kedves Csaba Útitársam! Minden szavaddal egyetértek, már mindent leírtál, amit én is szerettem volna. Gyönyörű táj, fantasztikus ízek, szuper csapat és tökéletes szervezés! Még a szakadó esős tekerés is szuper volt!
Kedves Csaba vezetőnk! Köszönöm a mindenre kiterjedő odafigyelésed, rugalmasságod, a motivációt. Igazad van, a hegyre fel tényleg fejben dől el, de azért a segítségeddel sokkal könnyebben ment. Akár azonnal újra nekifutnék Volterra emelkedőjének! Öröm és életre szóló élmény volt veled/veletek felfedezni Toszkánát!
ps: ….és tényleg kell a bicajos nadrág?

2019 szeptember 8,

Idén májusban voltam ezen a túrán és hihetetlen egy élmény volt. Nagyon szép tájakon jártunk egy életre szóló kaland volt. Csaba pedig mindent tud Toszkánáról (hol kell fényképezni, hogy van jó kajálda, stb.) Én bátran ajánlom.

Hozzászólok!

Értékelés