5 nap
Időtartam
2024. júl.
Dátum
4/5, 5/5
Nehézség
Családi panzió, Hotel
Szállás
Kisbusz
Utazás

Készen állsz egy igazi élménytekerésre Európa felfedezetlen bicajos paradicsomában? Tekerj velünk napi 80-100 km-t lenyűgöző kilátásokkal, zúgó folyók, vízesések és csillogó alpesi tavak mellett, buja réteken és hágókon, hegycsúcsokon keresztül. A természet fenséges szépsége még a a legkeményebb pillanatokba is kárpótolni fog minden megszenvedett izzadságért.

Irány a mangart!

Szlovénia, Európa újdonsült aktív kikapcsolódási központja. Az új Ausztria! Ez a Magyarországgal határos, de annál kisebb ország  természeti és környezeti téren bőven megüti Ausztria szintjét, rengeteg a hegy, a völgy, a folyó és az eldugott kisváros. A szolgáltatások európaiak, az utak jó minőségűek, az emberek kedvesek.

Túránk az ország nyugati részében egy 350km-es út, érintve a legszebb helyeket: tekerünk hágókon, folyó-völgyekben, útba ejtünk eldugott kisvárosokat, hogy a végén elérjünk a tengerhez. Minden nap máshol alszunk, a cuccainkat kisbusz viszi. Szállás színvonalas panziókban vagy hotelekben.

Nézd meg képes beszámolónkat az útról!

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos. Egyéni ki- és hazautazás is lehetséges.

Mikor?

2024. jún. 28. – júl. 2. (péntek – kedd) 4 éj, 5 nap – Vannak még szabad helyeink!

Ár

    • Normál ár: 365.000 ft
    • Törzsutas ár: 350.000 ft

Létszám

Indulási létszám: 5-7 fő. Min. 5, max 7 fő.

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez keress Bennünket!

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Ha a túra betelt, de kifejezetten erre a túrára szeretnél jönni, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert várólistára kerülhetsz, illetve, ha nagy az érdeklődés és a várólistán sokan vannak, tudunk még egy utat indítani ugyanabban az időpontban. Itt lépj velünk kapcsolatba!

Segítség:

Információk

Előleg összege: A teljes összeg 40%-a (Befizetés az online jelentkezés és a kapcsolatfelvétel után! Az előlehg befizetése nélkül a jelentkezés nem érvényes! (Kérlek, olvasd el az ÁSZF-et!)
Jelentkezési határidő: 2024. május 15.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza:

Utazás kisbusszal
Szállás reggelivel
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Térképek

Az ár nem tartalmazza:

Ebéd, vacsora
Egyéni és sztorno biztosítás
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A túráról

Az ötnapos túrán egy kört teszünk meg a szlovén Alpokban, gyakorlatilag a Triglav Nemzeti Park körül. A kiindulási pontuk az ország fővárosa, Ljubjana, a cél a tengerpart! Az öt nap alatt öt napot tekerünk (már a kiutazás és a hazautazás napján is). Minden nap lesznek vízszintes és emelkedős, lejtős szakaszok. Arra kell készülnöd, hogy ez egy nehéz, de nem teljesítehetetlen túra! Nem kifejezetten hágótúra (mint a valóban nehéz Ikonikus hágókon túránk), bár lesznek napi szintek rendesen, de ezen az úton nem fogunk minden nap óriási alpesi hágókat megmászni (kivétel a Mangart, amit ki is lehet hagyni). A napi etapok többségében folyóvölgyekben haladnak, de azért minden napra jut egy hosszabb, nagyobb emelkedő (500 – 1000 m-es szintkülönbségekről van szó egyben). A királyetap a 3. nap lesz, amikor is megmásszuk Szlovénia, de talán Európa legszebb hágóját, a Mangartot (ami valójában inkább egy nyereg).

Az útvonal (térkép és részletek a program fül alatt!): Ljubjana mellől indulunk, majd a Közép-Szlovén hegyvidék felé vesszük az irányt. Ezután a Bohinji régióba látogatunk. Innen Bled mellett egy gyönyörű völgyben Kransja Gora felé tekerünk. Olaszországba is átruccanunk, a millenniumi vasútvonalat is útba ejtjük, majd hágókon keresztül a Triglav Nemzeti Park belseje felé vesszük az irányt.

Megmásszuk a Mangartot, amely Európa egyik legszebb útja (nem könnyű!), majd a Soca (Isonzó) folyó mellett haladunk (közel fogunk tekerni a forrásához is). Ezen a vidéken az I. világháborúban hatalmas csaták voltak, a magyar hadsereg is rengeteg embert vesztett itt, az emlékművek és az őrtornyok végigkísérik utunkat. Az Isonzo  után a szlovén – olasz határ mellett a tenger felé kanyarodunk.

Az út nagy része aszfaltozott országút. Helyenként elkülönített kerékpárút. A napi tempó nem vészes, nem fogunk gyorsan menni, de azt vedd figyelembe, hogy ez egy nehéz túra, szükség van bicajos állóképességre! De minden nehézséget megér!

Kerékpár

Ezen a túrán ajánlott az országúti kerékpár (esteleg a gravel vagy a hibrid – de ezek csak végszükség esetén). Feltétel a minél jobb váltórendszer. A túra során több hágót és magasabb pontos is megtekerünk.

Nehézség

A túra legtöbb napja nehéz (4/5, 5/5), de vannak könnyebb napok is. Az első két nap sok szint lesz. A napok csak akkor teljesíthetőek, ha van állóképesség, kitartás és/vagy nagyobb bringás tapasztalat. (Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

1

1. nap: Utazás, Idrija

Kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal. Az út 6-7 óra, forgalomtól függően, dél körül érünk Ljubjana után. Kipakolunk és még aznap elkezdünk tekerni. Első napunk Közép-Szolvéniában telik, nagyrészt hegyek közt, folyóvölgyekben haladunk. Ismeretlen vidék ez. Egy gyönyörű folyóvölgyben érjük el az első emelkedőnket, amely a szállásig tart. Szállásunk egy pici hegyi faluban lesz.

Táv: 70km, szintkülönbség: kb 1500 m. Nehézség: 4/5. Tervezett idő: 4 óra.

2

2. nap: Bled, Kranjska Gora, Tarvisio

Második napunkon rögtön egy emelkedővel kezdünk, feltekerünk a hágó tetejére. Ott kávézunk egyet, majd elindulunk lefele egy hosszú lejtőn a Bohinji-tó felé. A tavat megnézzük, majd a híres szlovén síközpont felé tekerünk felfelé, egy szép hágón. Onnan Bled felé vesszük az irányt. Megnézzük a tavat, majd egy gyönyörű völgyön keresztül Kranjska Gora felé tekerünk. Az út további része elklülönített kerékpárút lesz, hiszen ez már a millenniumi vasútvonal vidéke. Szállásunk Kranjska Gorában lesz.

Táv: 80km, szintkülönbség: kb 1400 m. Nehézség: 4/5. Tervezett idő: x óra.

3

3 nap (kedd): Mangart, Bovec

Harmadik napunkon a túra legmagasabb pontja vár bennünket! Kranjska Gora után egy rövid szakaszon Olaszországba is behatolunk, a hartárt úgy lépjük át, hogy nem is látjuk. Tarvisio már Olaszországban vár bennünket. A Mangart előtt még megmásszuk a Predil-hágót, ami egy könnyebb emelkedő, az olasz-szlovén határon helyezkedik el. A Mangart egy zsákutca, a Predil után egy kisebb lejtővel érjük el a leágazást. A főútról fogunk lekanyarodni és ide érkezünk vissza. Maga az út felfelé nem visz fel egészen a hegycsúcsig (2679m), hanem alatta egy nyeregben (2072 m) végződik, ez a célunk. A Mangart-nyereg egyébként a legmagasabb szlovén aszfaltút. Az átlag emelkedés 6,5%. A Mangart után visszajövünk az úton és az Isonzó mentén Bovec felé vesszük az irányt, de a Mangart alatt fogunk lakni egy vendégházban.

Táv: 55km, szintkülönbség: kb 2100 m. Nehézség: 5/5. Tervezett idő: x óra.

4

4. nap: Az Isonzó mentén

A mai tekerésünk első része Bovec felé egy gyönyörű és vadregényes völgyön fog keresztülvinni. Ezen a részen rengeteg az I. világháborús emlék. Bovecben kávézunk, majd irány a Soca-völgy! Ezen a napon szinte végig az Isonzó (Soca) folyó melett fogunk tekerni Nova Goricáig. Gyönyörű kanyonokban, a folyó feletti teraszokon bivcajozunk. Az út végén még egy új kerékpárút is vár ránk! A szállásunk Gorizaban lesz.

Táv: 90km, szintkülönbség: kb 1900 m. Nehézség: 4/5. Tervezett idő: x óra.

5

5. nap: A tengerhez, majd hazautazás

Utolsó napunkon a szlovén – olasz határtól a tengerig tekerünk. Goriziából egy kisebb, de elég meredek hágón tekerünk fel egy szőlővidékre, majd onnan le a tengerig. Utunkat Triesztben, Olaszországban fejezzük be.

Táv: 70km, szintkülönbség: kb 1000 m. Nehézség: 3/5. Tervezett idő: x óra.

Transz Szlovenia

Szállásaink családi panziókban, apartmaházakban és hotelekben lesznek kétágyas szobákkal.

Panoráma a Mangart-nyeregből, háttréban a Fusinei tavak
Panoráma a Mangartról

Vélemények a túráról

5.00 based on 4 reviews
2020 július 6,

Harmadszor voltam a bike4fun csapatával bicajozni. A képek valósággá váltak amiket a leírásban láttunk, meseszép helyeken tekertünk. Profi szervezés, a túra az első perctől kezdve fel volt építve, így nagyon jól bírtuk a sorozatterhelést. A szállások barátságosak, tiszták és mindig gyönyörű panorámára ébredtünk. Ha a bicajunkkal probléma adódott s.o.s. segítséget kaptunk. Rengeteg érdekességet mesél a Csabi a városokról, történelemről, látnivalókról, a kisujjában van az egész térkép. Mindig törekszik arra, hogy a legszebb oldaláról mutassa meg nekünk az adott helyet. Ha valaki lassabb, azt bevárja, mindig biztonságban éreztem magam. Rengeteget tanultam tőle a kerékpározásról, a szervízelésről és az erőnléti felkészülésről. Szívesen osztja meg a tudását, mindig készségesen válaszol. Idén a Miki volt velünk, aki segítette a túrát, profi triatlonos, leesett az állam amikor megtudtam, hogy egy nap alatt 10.000 m szintkülöbséget tekert. Mindenben segített, akár technikai dologról volt szó, vagy a nehéz bőröndök cipeléséről. Aki szeretne egy feledhetetlen élményt, akár a párjával, akár egyedül, mert nincs kivel bringáznia, annak bátran ajánlom a bike4fun csapatát, nem fog csalódni! ?❤️?‍♀️??️❤️
Köszönöm Nektek mégegyszer az elmúlt öt napot, remélem nemsokára megint együtt tekerünk valamerre!
Puszi Dóri??

2020 július 6,

Szia Dóri! Köszi, Nagyon kedves vagy!

2020 július 6,

Először voltam “dimbes-dombos” túrán. Kezdjük a tényekkel: 5 nap tekerés, 380 km táv és 5700 m szintemelkedés. Folytassuk az élményekkel: és itt most bajban vagyok, mert nem lehet leírni. Ezt látni kell, ott kell lenni és élvezni, hogy része vagy a természetnek. És azért tudtam élvezni a túra minden pillanatát (még egy nagyobb bukás mellett is), mert tökéletesen elő volt készítve az utunk. Csaba és Miki mindent megtett, hogy a mászások, amikből bőven jutott, ne szenvedés, hanem élmény legyen. Amikor pedig pihennünk kellett, azt is megfelelő környezetben és kiszolgálás mellett tehettük. A túra időzítése tökéletes, júliusban már szívesen megy az ember könnyű bicós szerelésben 1000 méter fölé.
Köszönöm a Bike4Fun csapatának, hogy 55 évesen részese lehettem ennek az élménynek. Erre az útra fel kell készülni az biztos, de bőven megérte!

Üdv,
Csaba

2020 július 7,

Köszönjük az értékelést, Csaba!

2020 július 6,

Én is harmadszor tartottam a b4f csapatával. Csak szuperlativuszokban tudok írni. Az idén egy betegség miatt felkészületlenebbül indultam el erre a nehéz túrára. Csaba és Miki mindent megtett, hogy ennek ellenére is végig tudjak menni. Egyszerre voltak motiválóak, pszichológusok, lelkesítők! Csaba túravezetése brilliáns, minden lényeges információt elmond az útvonalról, a látnivalókról, a technikai segítség folyamatos. A szállások hibátlanok. Az, hogy ezen a túrán tökéletes volt az összhang az utasok között is, már csak hab a tortán!
Mikit most ismertem meg, rendkívül segítőkész, szerény, minden segítséget megkaptam tőle is!
Terveim vannak még veletek b4f! ???‍♀️
Bátran ajánlom a csapatot annak, aki szereti a bringázást és a természetet!

2020 július 7,

Köszi az ajánlást Judit! Szuperül tekertél!

2020 július 7,

Nagyon jó túra volt bár nekem ez volt Csabával a 4. alkalmam, de a mostani még elképesztőbb volt, mint a többi. A Predil-hágó meg a Mangart valami eszméletlen élmény volt számomra.
De a többi napnak sincs szégyenkeznie. Volt itt Grand Fondo meg völgy bringázás is. Profin összerakott és felépített útvonalak voltak alacsony forgalmú utakon. A csapat is príma jó volt.

Köszönöm Csaba és Miki!

5*

2020 július 7,

Ati! Biztos találkozunk még túrán, kiválóan tekertél!

Hozzászólok!

Értékelés