3 nap
Időtartam
2021. aug.
Dátum
2/5, 3/5
Nehézség
Magánház
Szállás
Egyéni, Kisbusz
Utazás

Szlovénia és Jeruzalem, ráadásul 3 ország egy túrán? És mindez a magyar határ mellett?

Igen! Egy olyan többnapos túrát kínálunk, amely hazánk DNY-i szegletébe és az azzal határos Szlovénia közeli legszebb helyére viszi el a kíváncsi utazót. A túrán a Zalai-dombság gyönyörűen hullámzó dombjai és erdői adják a fő hátteret, de a lendvai és a jeruzalemi szőlő dombok rengeteget tesznek hozzá a látványhoz.

Ezen a területen viszonylag kis távon három ország egy kis szeletét lehet bejárni 3 szép körrel. A Kis-Balaton, Zala dombsága és a szlovén Jeruzálemi borvidék gyönyörű túrát eredményez. Szlovéniába Magyarországról indulva át lehet tekerni, majd Horvátországba, onnan vissza Szlovéniába, majd vissza Magyarországra.

A túrához csak egy nap szabit kell kivenned, mert hosszú hétvégére terveztük mindkettőt! Jöhetsz ebike-kal is, amit tőlünk kölcsönözhetsz!

Utazás

Az utazás kisbusszal történik. A helybeni transzport is kisbuszos. Egyéni utazás is lehetséges, jöhetsz a saját kocsiddal is!

Mikor?

2021. augusztus 11 – 13. (szerda – péntek) – Vannak még szabad helyeink!

Ezt a túrát 2021-ben még egy alkalommal indítjuk: aug. 14 – 16. (szombat – hétfő)

Ár

  • Normál ár: 63.000 ft
  • Törzsutas ár: 57.000 ft

Létszám

Indulási létszám: 6 fő, max. 10 fő.

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra fent, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, csak adatokat kell megadnod. Ezután küldünk egy előlegbekérőt az általad megadott email-címre, amelyen rajta lesz a számlaszám, amelyre az alább megadtott előleget be kell fizetned. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Segítség

A túra ideális csapatépítésre és egyéni túrára is! Amennyiben barátok, család vagy ismerősök csoportja vagytok, vagy csapatépítést szeretnétek és egyedi szervezésben, a nektek megfelelő időpontban szeretnétek a túrát, írjatok nekünk! Áprilistól októberig meg tudjuk szervezni a túrát! Kapcsolat

Jeruzalem

Információk

Előleg összege: 40 ezer Ft (A jelentkezés feltétele, fizesd be az előlegbekérő megkapása után minél hamarabb! (ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2021. július 1.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest (egyéni utazás esetén első nap reggel találkozunk az első túra indulási helyszínén!)

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás
Reggeli
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Csoportos utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)
Kerékpárbérlés Milyen bicajt adunk?
Idegenvezetés
Térképek

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni biztosítás (opcionális)
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A túráról

Magyarországon a Kis-Balaton és a Zalai-dombság legszebb részeit fogjuk bejárni. A Kis-balaton a Balatontól délnyugatra fekvő, természeti és kulturális értékekben gazdag tájegység, amelynek jelentős része védettséget élvez. A terület a Zala-folyó torkolatvidéke, amely mindig mocsaras, jelentősen ingadozó vízszintjéről nevezetes vidék volt.

A Zalai-dombság az ország D-nyugati határszélén, fekvő, erősen dombos-völgyes -erdős terület. A sűrű, dél felé fekvő völgyek erősen tagolják a felszínt, nem kis emelkedőket kialakítva. A terület nagyrészét erdő borítja.

Túránk első napján a Kis-Balaton környékét és a dombság keleti részét járjuk be, majd a Zalai-dombság közepén túrázunk egy napot gyönyörű erdőkben, mégis alapvetően aszfalt utakon. A harmadik nap pedig átugrunk a szlovén Jeruzálembe, amelyet nem hiába hívnak szlovén Toszkánának. Jeruzalem dombos vidék, tényleg olyan mintha Toszkánában tekernél. Állandó a le-fel, a kanyargós utak, néhol a rövid, de meredek emelkedők. És tényleg fantasztikus a környezet, a vidék és a táj: mindenhol szőlő, borászat és pince! Hihetelen, hogy a magyar határ mellett egy ilyen titkos kincs fekszik, ezt mindenkinek látni kell!

A túrát nagyrészt kisebb, kisforgalmú utakon járjuk be, amelyek keresztül-kasul hálózzák be a vidéket.

A Jeruzalem melletti szőlők teraszos ültetésűek

Kerékpár

A normál kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni. Az eBike bérléséről.
eBike bérelhető

Kinek ajánljuk

Aki szereti dombos, hullámzó, erdős, elhagyatott vidékeket.
Aki nem járt még erre és nem is hallott pl. Jeruzalemről.

Nehézség

A túra közepesen nehéznek számít. Mivel alapvetően nem hegyes, hanem dombos a vidék, ezért nem kell több km hosszú emelkedőktől tartani. De mivel a vidék erősen a tagolt, vannak jelentpsebb, rövidebb emelkedők. Ezen a környéken nehéz úgy útvonalat összeállítani, hogy ne legyen benne szint. De igyekeztünk úgy tervezni, hogy egy átlagos sportos fizikummal rendelkező ember meg tudja tenni (ha nem mozogtál egész évben vagy ritkán mozogsz, akkor erre készülj egy kis tekeréssel!) Ha bicajra pattansz, az úton mindig lesznek emelkedők, de ezek teljesíthetőek. A túrán sokat állunk meg, pihenünk, nézelődünk, kajálunk, nem rohanunk, bevárjuk a lemaradókat, a túravezetők pedig segítenek. A konkrét túránál mindig feltüntetjük az adott szintet.

Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

1

1. nap: Utazás, Kis-Balaton

Kora reggel indulunk Zalakaros felé. Odaérünk, lepakolunk és az első nap megtekerjük a Kis-balatont. Eltekerünk Keszthelyre és Hévízre is. A bicajozás után irány a szállás és a pihenés!

Táv: 65 km, szintkülönbség: kb 500 m. Nehézség: 2/5. Tervezett idő: 8 óra.

2

2. nap: Zalai-dombság

Ezen a napon a dombság belsejébe kalandozunk, többnyire aszfaltos utakon. A szállásról indulunk és oda is érkezünk.

Táv: 60 km, szintkülönbség: kb 700 m. Nehézség: 3/5. Tervezett idő: 8 óra.

3

3. nap: Jeruzalem

Az utolsó napunkon kocsival átmegyünk Szlovéniába, lepakolunk, majd elindulunk. Megnézzük Lendvát, majd Horvátországon keresztül ismét Szlovéniába tekerünk, a Jeruzálemi borvidékre. Vissza autóval jövünk, egyenesen haza. Késő este érünk Budapestre.

Táv: 70 km, szintkülönbség: kb 1000 m. Nehézség: 3/5, 4/5. Tervezett idő: 8 óra.

A Zalai-dombság szélén, egy kis falu vendégházaiban nagyon nyugodt körülmények közt. A szálláson egy nagy házban önálló, kétszemélyes hálószobákban alszunk (saját fürdőszobával).

Vélemények a túráról

5.00 based on 4 reviews
2020 augusztus 17,

Csodálatos és kevéssé ismert vidékeket jártunk be a három nap alatt. A Kis-Balaton lápos vidéke, a Zalai-dombság erdős hegyoldalai és a Szlovén Toszkána borvidéke a természetet hozta közelebb hozzánk. Csaba remek útvonalat hozott létre ismét, szuper szállással. A bringázás igazi szépségeit( a nehézségeivel együtt) élhettünk meg a dombokon. Jó csapat, jó idő hab volt a tortán. A túravezetés – a már megszokott módon – hibátlan volt. Köszönöm az élményt!

2020 augusztus 18,

Köszönöm a színvonalas túrát, a prof túravezetést, melyet a szervező által biztosított szuper, jó minőségi biciklikkel tettük meg. Túravezetőinkkel gyönyörű helyeken kerekeztünk. Mindezt szép szállásunk, jó idő, és egy jó kis csapat koronázta meg. Csodaszép volt ez a három nap!

2020 augusztus 18,

A Zalai dombság 3 napban hibátlan volt, de részemről a Szlovéniai Toscana illetve Jeruzsálem hab volt a tortán. Gyönyörű vidék mindenkinek látni kellene. A 3 nap szuper volt, igaz ebben az időjárás is közrejátszott és főleg a Te szervezésed Csaba ! A szállás is hibátlan volt, igaz hiányzott a szúnyogháló a hálószobából, és főleg, hogy tálalva kaptuk a reggelit általatok. Le a kalappal előttetek.
Köszönök mindent Milánnak is a kedvességét és segítségét mindenben. Jó túravezető lesz belőle.
Ha lesz még idén belföldi túra kérlek jelezzétek illetve ha kiszaladtok a Szlovén Toscánába csak 1 napra is ha jó az időpont megyek. Szuper volt a társaság is minden téren.
Még egyszer köszönök mindent a minél hamarabbi viszontlátásra.
Üdv. Ági

2020 augusztus 24,

A Szlovén Toszkána 3 napos túra feledhetetlen élmény volt. Kiválóan megszervezett, egymásra épülő nehézségi fokokkal tűzdelt kihívást varázsolt Csaba. A bringák szuperek voltak, ami nagyban hozzájárult, hogy például a magam részéről a 3. napot teljesíteni tudtam:)
Köszönöm szépen Csaba és Milán a túrát!
Minden jót a viszontlátásig!

Üdv, Ildikó

Hozzászólok!

Értékelés