5 nap
Időtartam
2021. április
Dátum
4/5, 5/5
Nehézség
Magyarország
Helyszín
Egyéni, Kisbusz
Utazás

Ezen a varázslatos magyarországi túrán bejárjuk a Dunántúl legszebb részeit! Öt nap alatt közel 600km-t teszünk meg kisforgalmú, gyönyörű utakon, hogy Budapest mellől indulva, útbaejtve a Balatonfelvidéket, a Zalai-dombságot eljussunk a nyugati határszélig.

A túra Magyarország és a Dunántúl legszebb részein vezet keresztül. A felszín nagyon változatos lesz, alapvetően dombos, emelkedős-lejtős utakon fogunk haladni.  Budapest mellől indulva egyből a Dunazugban találjuk magunkat, majd az etyeki szőlőket elhagyva a Vértes felé vesszük az irányt, ahonnan a Sokoró felé kanyarodunk. Pannonhalmát elérve a Bakonyon keresztül a Balatonfelvidékre jutunk, ahol az északi part “felett”, Magyarország legszebb részein haladunk. A Balaton után a Zalai-dombságot legcsodásabb részeit tekerjük meg, hogy a szlovén határra eljutva, onnan északra kamyarodva, az osztrák határt mellett eljussunk a végállomásig.

A túrán több híres kerékpárverseny útvonalán fogunk tekerni, mint például a Giro d’Italia magyarországi szakaszán, a V4-verseny, a Tour de Hongrie és a Tour de Zalakaros útvonalain. A tekerések közt frissítések is lesznek, a csomagokat külön autó viszi.

Mivel az össz- és a napi táv elég jelentős, ezt a túrát kifejezetten olyanoknak ajánljuk, akik szeretnék magukat kipróbálni egy hosszabb úton, sorozatterheléssel. Bátran lehet jelentkezni, mert a tempó nem versenytempó (de azért nem is nézelődős). A napi átlag  120km és 1000m szint.

A Balaton-felvidéken

Utazás

Budapestig egyénileg, onnan kerékpár (autós kísérettel), a végponttól kisbusszal Budapestre, a kiindulási pontra.

Mikor?

2021. április 20-25. (szerda – vasárnap)

Ár

Hamarosan, december közepén.

Létszám

Indulási létszám: 5 fő, max. létszám 10.

A biatorbágyi vasúti híd

Indulás/érkezés

Indulás: Biatorbágy, részletek a jelentkezés után. Érkezés kisbusszal: Biatorbágy. 

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, ez csak egy regisztráció lesz, csak adatokat kell megadnod. Az előlegbekérőt az általad megadott email-címre akkor küldjük, ha 2021 elején kiderül, hogy a COVID-helyzet miatt tud-e a túra indulnil. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Ha minden hely elfogyott vagy már nincs annyi hely, amennyien jönni szeretnétek, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert felkerülhetsz a várólistára, illetve, ha nagy az érdeklődés, tudunk még egy utat indítani. Vagy esetleg egy egyedi túrát is tudunk szervezni, ha többen vagytok! Itt lépj velünk kapcsolatba!

A Vértes-hegység lábánál

Segítség

A túra ideális egyéni túrára is barátoknak, csoportoknak! Amennyiben érdekel és egyedi szervezésben, a nektek megfelelő időpontban szeretnétek a túrát, írjatok nekünk! Áprilistól októberig meg tudjuk szervezni a túrát! Kapcsolat

Az ár tartalmazza

Utazás a végállomásról haza.
Túraszervezés.
Túravezetés.
Reggeli
Csoportos biztosítás.
Frissítés útközben (banán, müzli, ásványvíz, stb.).
Technikai segítség (szerszámok, szerelés, stb.).

Az ár nem tartalmazza

Utazás a helyszínre.
Ebéd, vacsora, iletve saját egyéb étkezés.
Balesetbiztosítás.

Kerékpár

Mivel ez egy erősebb tempójú, nem kifejezetten kezdőknek szóló út, ezért ezen a túrán csak saját kerékpárral lehet részt venni. Olvasd el, hogy mire figyelj!

Pannonhalma

Időjárás

Mivel a kerékpározás időjárásnak kitett kikapcsolódás, ezért a túrákat nem optimális viszonyok közt is elindítjuk. Áprilisban azért lehet rossz idő (eső, szél), ezért készülj fel erre!

Kinek ajánljuk?

Aki már bicajozik egy ideje, de ilyen hosszú útra még nem vállakozott!
Aki szeret szép utakon, jó társaságban itthon tekerni!
Aki még nem járt erre!

Nehézség

A túra nehéz. Olyanoknak ajánljuk, akik szeretik a kihívásokat!

Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

1

1. nap: Biatorbágy - Pannonhalma

Első napunkon Biatorbágyról indulunk, hogy elkerüljük a nagyobb budapesti forgalmat. Utunk első része a Dunazug gyönyörű városkáinak mentén halad. Etyeken megnézzük a szőlőket és a pincéket, feltekerünak filmstudióhoz, majd a Vértes felé vesszük az irányt. A csáki területeken keresztül eljutunk Csőkakőig, majd a V4-es verseny útvonalán szép dombok közt Pannonhalmára tekerünk.

2

2. nap: Pannonhalma - Balaton

Ezen a napon Pannonhalmáról indulva keresztül tekerünka  Sokorói-dombságon, majd a Bakonyon keresztül a Balatonhoz érünk. Gyönyörű, de kerékpáros szempontból ismeretlen vidéken fogunk telerni. Rengeteg történelmi és természeti látnivalóval bíró környék ez, kis forgalmú utakkal és persze a Bakony csodás erdőivel. A környéket uralja Pannonhalma ezer éves apátsága, nem messze onnan a Bakony magaslik hűs erdeivel, a kettő között pedig a Sokorói-dombság terül el lusta dombjaival és borospincéivel. Bemegyünk Zircre, majd kis falvakon keresztül jutunk el a Balatonig.

3

3. nap: Balatonfelvidék

A Balatonfelvidék Magyarország egyik legszebb vidéke, a “magyar Toszkána”! Klasszikus útvonalon fogunk haladni: hullámzó utak, szőlők és bájos falvak között. A hátteret pedig a Balaton víztükre és a Balatonfelvidék hullámzó dombjai adják. A túra nagy része a felvidéki dombos tájon halad keresztül.  A táj dombos és vannak benne  komolyabb emelkedők. A nap végpontja Keszthely, itt hagyjuk el a Balatont.

4

4 nap: A Zalai-dombság és a Kis-Balaton

A Zalai-dombság bicajos szempontból hazánk egyik legszebb vidéke. A környéket uralják az Észak – Dél irányba húzódó dombok, köztük pedig a csendes falvak. Utunk első részén a Kis-Balatonon keresztül haladunk. A Zalai-dombságot a legszebb, legeldugottabb utakon tekerjük meg. D ekészülj fel, mert ez még dombosabb, mint a Balatonfelvidék! A túra nagy része a Tour de Zalakaros útvonalán halad, megtekerjük az ikonikus emelkedőket is!

5

5. nap: Vasfüggöny

Utolsó napunkon a Zalai-dombságot elhagyva a “hegyek alján”, a vasfüggöny mentén tekerünka végállomásra, Szombathelyre.

Útvonal: Dunántúl

Szállásaink hotelekben, panziókban lesznek kétágyas szobában.

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés