7 éj
Időtartam
2021. szept.
Dátum
3/5, 4/5
Nehézség
Farmház
Szállás
Kisbusz
Utazás

Klasszikus toszkán túránk Toszkána szívébe, Siena környékére visz bennünket, ahol minden pontosan úgy néz ki, mint a filmeken és a képeken! Zöld, hullámzó dombok, ciprusok és jegenyék mindenfelé, a dombok tetején magányos kőházak és persze a kiváló tészta, fagyi és kávé. Szállásunk Sienától nem messze, egy színvonalas farmházban lesz, lehetőséget adva ezzel arra, hogy minden irányba bejáruk a környéket, amely szerintünk a legautentikusabb toszkán vidék. Ebben az időpontban szervezik a L’eroica kerékpáros verseny Toszkánában, így a túráinkon a 3 napos bicajos ünnep hangulatából is kapunk egy kis szeletet.

Volterra felé

Utazás

Kisbusszal. A helyi transzport is kisbusszal történik.

Mikor?

2021. szeptember 26. – október 3. (vasárnap – vasárnap) – Betelt.

Ár

  • Normál ár: 252.000Ft
  • Törzsutas ár: 243.000Ft

Létszám

Indulási létszám: 5 fő, max. 12 fő.

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra fent, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, csak adatokat kell megadnod. Ezután küldünk egy előlegbekérőt az általad megadott email-címre, amelyen rajta lesz a számlaszám, amelyre az alább megadtott előleget be kell fizetned. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Segítség

Montalcino vára

Információk

Előleg összege: 100 ezer Ft. (A jelentkezés feltétele, fizesd be az előlegbekérő megkapása után minél hamarabb! (ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2021. aug. 15.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás
reggeli
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Buszos kíséret
Csoportos utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)
Kerékpárbérlés (Milyen bicajt adunk?, Bérelj tőlünk eBike-ot!)
Térképek

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni biztosítás (opcionális)
Fakultatív programok ára
Belépők ára

Crete Senesi

A túráról

Az igazi, valódi Toszkána, úgy, ahogy a filmeken látod. A túrák a legszebb toszkán vidékeken, ősi etruszk és középkori városokon vezetnek keresztül, olaj- és jegenyefák szegélyezik az utat, a távoli dombok tetején majorságok terpeszkednek, ezer szín és illat kavalkádja, kanyargó aszfaltcsík kísér! A városokért, ahogy az Toszkánában megszokott, sokszor mászni kell az emelkedőket, de megéri, mert festői látvány és elragadó hangulat fogad mindenhol! Megnézzük a Chianti-vidéket, az Orcia és a Merse folyó völgyét, a Crete Senesit, ellátogatunk a belső vidékek klasszikus kisvárosaihoz is.

Kerékpár

A normál kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

Crete Senesi

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni.

Mindent az eBike bérléséről.

eBike bérelhetőNehézség

Ez a toszkán túra a közepesnél kicsit nehezebb, az 5-ös skálán 3/5, néha 4/5. A napi km átlagos, 50-70km, de mivel Toszkána legdombosabb vidékéről van szó, a napi szintek kicsit magasabbak az átlagosnál (600m – 1200m). Az útvonalakat úgy állítottuk össze, hogy elkerülje a legnagyobb emelkedőket és a hossza ne legyen nagyon megterhelő. Egy átlagos sportos fizikummal teljesíthető a túra, de ha kevésbé vagy sportos, viszont fejben erős vagy és kitartó, tudod teljesíteni. A túrán sokat állunk meg, pihenünk, nézelődünk, kajálunk, nem rohanunk, bevárjuk a lemaradókat, a túravezetők pedig segítenek. A konkrét napnál  mindig feltüntetjük az adott szintet. Annak, akinek ez nem elég, ajánljuk a kihívás túráinkat (Toszkána, Dolomitok), ahol többet megyünk nagyobb szintekkel.

Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Kinek ajánljuk:

Ha még nem jártál Toszkánában és a legautentikusabb vidékkel szeretnél először találkozni.
Ha már jártál Toszkánában, de ezt a környéket még nem fedezted fel.
Ha szereted a dombos, változatos vidéket és a természetet és az emelkedőket.
Ha szeretnél olyan helyekre eljutni, amelyekről még garantáltan nem hallottál.

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk:

Az Orcia völgye
1

1. nap: Utazás

Szombaton kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal. Az út 11-12 óra, forgalomtól függően, késő délután érünk a Sienától délre lévő szállásra.

2

2. nap: Crete Senesi

Első napunkon rögtön a közepébe vágunk! Egy alig ismert, de gyönyörű tájat, a Crete Senesit látogatjuk meg! A Sienától DK-re elterülő, bemarásokkal tarkított, szürkés-barnás földterület az egyik legszebb vidék, amelyet Toszkánában látni lehet. A naplemente vagy a napfelkelte mély árnyékokat vet a”szaggatott” dombokra. Aki ezt a vidéket egyszer látta, nem felejti. A túrán érintjük Ascianot, elhagyatott vidéki utakon érjünk el egy ma is működő, híres kolostorhoz, majd gyönyörű utakon tekeregve haladunk tovább Buonconvento, ahol ebédelünk is. A túra helyenként a híres L’eroica retró kerékpáros verseny útvonalán halad! Buonconventótól a társaság maradék erejéhez alkalmazkodva vagy egy rövidebb vagy egy kicsit hosszabb úton térünk haza.

Táv (hosszabb): 60 km, szintkülönbség: kb 800 m, tervezett idő: 8 óra. Túra nehézsége: 2/5.

A lemenő Nap árnyékokat vet a dombokon
Crete Senesi: A lemenő Nap árnyékokat vet a dombokon

3

3. nap: Montalcino és az Asso-völgy

Második napunkon ismét egy jellegzetes tájat látogatunk meg. A célunk Montalcino, a Brunello bor hazája. Montalcino . környék egyik magasan fekvő városa, ugyanakkor az egyik legszebb is. A környék dombján termesztik az egyik leghíresebb toszkán bort, a Brunellot (csak itt termeszthetik, ezért nagyon drága is). A városhoz az előző nap megismert Crete-n keresztül haladunk, majd az Asso folyó völgyén keresztül tekerünk, szép kilátással. Montalcinoba egy hosszabb emelkedő visz fel. Megnézzük a várost, majd hosszab fogunk legurulni a korábban már megismert Buonconventoba, ahonnan emelkedők után érünk vissza.

Táv: 80 km, szintkülönbség: kb 1100 m, tervezett idő: 8 óra. A túra nehézsége: 3/5 hosszabb és nehezebb emelkedőkkel.

Crete Senesi

4

4 nap: Val d'Orcia

Ez a nap itthon alig ismert, de klasszikus toszkán kisvárosoké, ráadásul ez a vidék tartogatja számunkra a legszebb toszkán fotók helyszíneit. Az Orcia völgyéből indulunk, San Qurico d’Orciából indulunk, ahonnan az egyik legtöbbet fényképezett, leglátványosabb úton érünk el Pienzába, a Pecorino-sajt egyik jeles városába, majd Montepulcianóba, egy remek borokat készítő, dombtetőn uralkodó városba. Szétnézünk a zegzugos utcákon, majd tovább indulunk. Harmadrendű, alig ismert, de gyönyörű cédrusokkal szegélyezett utakon jutunk el Monticchielloba, egy kis ékszerdobozba. Innen sokat gurulva érünk a túránk végére, Bagno Vignoniba, egy ókori fürdővárosba, ahol a főtéren is egy termálmedence van. Túránkat itt zárjuk.

Táv: 50 km, szintkülönbség: kb 700 m, tervezett idő: 8 óra (városnézésekkel). Túra nehézsége: 2/5, helyenként emelkedővel.

Kilátás Pienzából
Kilátás Pienzából

5

5. nap (szerda): San Gimignano, Colle

Szerdán pihenőnap! A szálláson pihenünk vagy várost nézünk. Aki nem fáradt, az a mai napon kisebb túrát tehet meg a közeli kisvárosokba. Érintjük San Gimignanot, Collét, Monteriggionit.  San Gimignano az 50-60 méteres kőtornyairól híres. A középkori “felhőkarcolókkal” teleépített metropolisz több száz éve még 70 tornyot számlált, sajnos azonban mára alig egy tucat maradt. Híres fagyizója néhány éve “világbajnokságot” is nyert! Monteriggioni Toszkána legépebben megmaradt középkori fallal körülvett minivároskája. (Aki ezen a napon nem teker, az is megnézheti a kimaradt városkat egy buszos túrán!)

Táv: 30 km, szintkülönbség: kb 500 m, tervezett idő: 6 óra (városnézésekkel).  Túra nehézsége: 2/5.

Monteriggioni vára - kerékpártúra Toszkánában
Monteriggioni vára – kerékpártúra Toszkánában

6

6 nap (csütörtök): San Galgano kolostor, Merse-völgye

A nap túrájának célpontja Toszkána egyik legszebb és egyben egyik legelhagyatottabb (és talán legismeretlenebb) nevezetessége, San Galgano kolostora. Nem a szállásról indulunk, hanem Siena mellé autózunk. Rögtön az elején egy enyhe, de hosszú emelkedővel vetjük be magunkat az erdőkbe, majd egy fennséges, domboldalban kanyargó úton haladunk célünk felé. Az útvonalunk több helyen a Merse folyó völgyében halad, érintünk kisebb városokat és felmászunk Chiusdinoba is. Az út végén érjük el az elhagyott kolostort, amit meg is nézünk (belépő 2 euró).

Táv: 70 km, szintkülönbség: kb 1000 m, tervezett idő: 8 óra (városnézésekkel). Túra nehézsége: 3/5., helyenként erős emelkedőkkel.

San Galgano elhagyott kolostorja
San Galgano elhagyott kolostorja

7

7. nap: Chianti

Az útvonal Toszkána leghíresebb borvidékén, a Chianti vidéken tekereg. Siena után gyönyörű és napos domboldalak, szép kastélyok, eldugott városkák, borospincék százai, csend és nyugalom várja az erre tekerőket. Sienától nem messze indulunk, odáig kocsival megyünk (az erősek csatlakozhatnak a kihívás túrához és a szállástól is indulhatnak! Utunk egyből kastélyok és borospincék közt vezet a hullámzó tájon. Megnézzük a vidék legszebb kisvárosait is, bemegyünk egy bortermelő majorba (borkostolásra is van lehetőség), majd a kerékpáros központba, Gaiole in Chiantiba érkezünk (innen indul ősszel a L’Eroica verseny is). Inne Radda in Chiantiba tekerünk, majd egy gyönyörű, szőlőkkel és olajfákkal szegélyezett, lejtős úton érünk vissza a kocsihoz. Mivel a Chianti vidék még az átlag toszkán dombos vidéknél is dombosabb, az úton erősebb emelkedők és gyors lejtők is találhatóak, viszont látványban az egyik legszebb vidék..

Táv: 70km, szintkülönbség: kb 1000 m, tervezett idő: 8 óra. Túra nehézsége: 3/5. helyenként erősebb emelkedőkkel.

Sienából indultunk, a kisforgalmú utak szépen kanyarognak a dombok mentén
Chianti kanyargós útjai

8

8. nap: hazautazás

Szombat reggel kicsekkolunk és hazautazunk. Az utat napközben tesszük meg és délután érünk haza.


Fakultatív program

A kerékpáros programon kívül tervezünk fakultatív programokat is:

Városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel (az alapár tartalmazza – Siena, Volterra)

Borkóstolás (5-10 euró/fő),

Termálfürdő (5-10 euró/fő),

Olasz főzőest (20-25 euró/fő)

Szállásunk egy tipikus farmház (agrotourismo) lesz Sienától nem messze. A helyszín nem csak szép és nyugalmas, de a kerekezéshez ideális kiindulópont minden irányba. A kőházakban nívós apartmanok várnak ránk. A vendégek elhelyezése kétágyas szobákban, apartmanokban történik. Minden apartman saját, minden igényt kielégítő, jól felszerelt konyhával és fürdőszobával rendelkezik. A kényelmet karbantartott medence biztosítja, a medencéket általában májustól töltik fel.

Egy utacska
Úton Chiusdino felé
Volterra közelében
Volterra
Szivárvány
Repcemező, háttérben Chiusdino
San Galgano elhagyott kolostorja
Pienza felé féluton
Az Asso folyó völgyében
Az Asso folyó völgyében
Bagno Vignoni, kis fürdőváros főtere a termálmedencével
A lemenő Nap árnyékokat vet a dombokon
Az Orcia völgyéből felfelé

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés