7 éj
Időtartam
2023. ősz
Dátum
3/5, 4/5
Nehézség
Farmház
Szállás
Kisbusz
Utazás

Klasszikus toszkán túránk Toszkána szívébe, Siena környékére visz bennünket, ahol minden pontosan úgy néz ki, mint a filmeken és a képeken! Zöld, hullámzó dombok, ciprusok és jegenyék mindenfelé, a dombok tetején magányos kőházak és persze a kiváló tészta, fagyi és kávé. Szállásunk Sienától nem messze, egy színvonalas farmházban lesz, lehetőséget adva ezzel arra, hogy minden irányba bejáruk a környéket, amely szerintünk a legautentikusabb toszkán vidék. Ebben az időpontban szervezik a L’eroica kerékpáros verseny Toszkánában, így a túráinkon a 3 napos bicajos ünnep hangulatából is kapunk egy kis szeletet.

Toszkána, Siena

Utazás

Kisbusszal. A helyi transzport is kisbusszal történik.

Mikor?

2023. szept. 25. – okt. 2. (hétfő – hétfő) – Vannak még szabad helyeink!

Ár

  • Normál ár: 345.000 ft
  • Törzsutas ár: 337.000 ft

Létszám

Indulási létszám: 5-7 fő. Min. 5 fő.

Chianti szőlői

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, ez csak egy regisztráció lesz, adatokat kell megadnod (vigyázz, több oldalas az űrlap!). Ha sikeresen jelentkeztél, akkor egy automatikus emailt is kapnod kell erről! Az előlegbekérőt az általad megadott email-címre akkor küldjük. A továbbiakról emailen tájékoztatunk.

Mit tegyek, ha minden hely elfogyott?

Ha a túra betelt, de kifejezetten erre a túrára szeretnél jönni, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert várólistára kerülhetsz, illetve, ha nagy az érdeklődés és a várólistán sokan vannak, tudunk még egy utat indítani ugyanabban az időpontban. Itt lépj velünk kapcsolatba!

Segítség

Információk

Előleg összege: 150 ezer Ft. (A jelentkezés feltétele. Értesítünk, ha fizetned kell! – ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2023. aug. 15.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás
reggeli
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Buszos kíséret
Kerékpárbérlés (Milyen bicajt adunk?, Bérelj tőlünk eBike-ot!)
Térképek

Ciprusok közt San Gimignano felé

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni és sztorno biztosítás
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A túráról

Az igazi, valódi Toszkána, úgy, ahogy a filmeken látod. A túrák a legszebb toszkán vidékeken, ősi etruszk és középkori városokon vezetnek keresztül, olaj- és jegenyefák szegélyezik az utat, a távoli dombok tetején majorságok terpeszkednek, ezer szín és illat kavalkádja, kanyargó aszfaltcsík kísér! A városokért, ahogy az Toszkánában megszokott, sokszor mászni kell az emelkedőket, de megéri, mert festői látvány és elragadó hangulat fogad mindenhol! Megnézzük a Chianti-vidéket, az Orcia és a Merse folyó völgyét, a Crete Senesit, ellátogatunk a belső vidékek klasszikus kisvárosaihoz is.

Kerékpár

A normál kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni.

Mindent az eBike bérléséről.

eBike bérelhetőNehézség

Ez a toszkán túra a közepesnél kicsit nehezebb, az 5-ös skálán 3/5, néha 4/5. A napi km átlagos, 50-70km, de mivel Toszkána legdombosabb vidékéről van szó, a napi szintek kicsit magasabbak az átlagosnál (600m – 1200m). Az útvonalakat úgy állítottuk össze, hogy elkerülje a legnagyobb emelkedőket és a hossza ne legyen nagyon megterhelő. Egy átlagos sportos fizikummal teljesíthető a túra, de ha kevésbé vagy sportos, viszont fejben erős vagy és kitartó, tudod teljesíteni. A túrán sokat állunk meg, pihenünk, nézelődünk, kajálunk, nem rohanunk, bevárjuk a lemaradókat, a túravezetők pedig segítenek. A konkrét napnál  mindig feltüntetjük az adott szintet. Annak, akinek ez nem elég, ajánljuk a kihívás túráinkat (Toszkána, Dolomitok), ahol többet megyünk nagyobb szintekkel.

Azt gondolod, hogy tudod teljesíteni a feltételeket? Kérlek, hogy figyelmesen olvasd el: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Az Orcia völgye

Kinek ajánljuk:

Ha még nem jártál Toszkánában és a legautentikusabb vidékkel szeretnél először találkozni.
Ha már jártál Toszkánában, de ezt a környéket még nem fedezted fel.
Ha szereted a dombos, változatos vidéket és a természetet és az emelkedőket.
Ha szeretnél olyan helyekre eljutni, amelyekről még garantáltan nem hallottál.

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk:

Az Orcia folyó völgyében
1

1. nap: Utazás

Szombaton kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal. Az út 11-12 óra, forgalomtól függően, késő délután érünk a Sienától délre lévő szállásra.

2

2. nap: Crete Senesi

Első napunkon rögtön a közepébe vágunk! Egy alig ismert, de gyönyörű tájat, a Crete Senesit látogatjuk meg! A Sienától DK-re elterülő, bemarásokkal tarkított, szürkés-barnás földterület az egyik legszebb vidék, amelyet Toszkánában látni lehet. A naplemente vagy a napfelkelte mély árnyékokat vet a”szaggatott” dombokra. Aki ezt a vidéket egyszer látta, nem felejti. A túrán érintjük Ascianot, a Crete központját.

Táv (hosszabb): 50 km, szintkülönbség: kb 800 m, tervezett idő: 8 óra. Túra nehézsége: 2/5.

Toszkána, Siena

3

3. nap: Kolostor-kör

Ezen a napon több elhagyatott kisvárost fedezük fel, köztük például Chiusure, amely egy néptelem, turisták által nem látogatott kis falu, ahol megállt az élet, viszont a környékre szemkápráztató a kilátás. Az egyik legszebb célpontunk egy ma is működő kolstor, a Monte Oliveto Maggiore. A kolostor egy kis forgalmú úton, a ciprusok közt eldugva található. Gyönyörű utakon tekeregve érjük el a  közel ezer éves kolstor, amely ma is látogatható. A kolsotor után lejtőzés következik Buonconventoig, ahol ebédelünk is. A túra helyenként a híres L’eroica retró kerékpáros verseny útvonalán halad! Buonconventótól után északra kanyarodunk, emelkedők és lejtők követik egymást, megnézzük Murlo alig néhány száz méter átmérőjű városkáját, majd egxy hullámos, nagyon szép úton érünk haza.

Táv: 70 km, szintkülönbség: kb 1000 m, tervezett idő: 8 óra. Túra nehézsége: 3/5., helyenként erős emelkedőkkel.

Toszkána, Siena

4

4. nap: Montalcino-kör

Második napunkon ismét egy jellegzetes tájat látogatunk meg. A célunk Montalcino, a Brunello bor hazája. Montalcino . környék egyik magasan fekvő városa, ugyanakkor az egyik legszebb is. A környék dombján termesztik az egyik leghíresebb toszkán bort, a Brunellot (csak itt termeszthetik, ezért nagyon drága is). A városhoz az előző nap megismert Crete-n keresztül haladunk, majd az Asso folyó völgyén keresztül tekerünk, szép kilátással. Montalcinoba egy hosszabb emelkedő visz fel. Megnézzük a várost, majd az Orcia-folyó völgyébe ereszkedünk le, ahonnan egy hosszabb emelkedővel érünk vissza a kisvárosk környezetébe, megnézzük Bagno Vignonit, egy ókori fürdővárost, ahol a főtéren is egy termálmedence van. Innen tekerünk haza.

Táv: 75 km, szintkülönbség: kb 1100 m, tervezett idő: 8 óra. A túra nehézsége: 3/5 hosszabb és nehezebb emelkedőkkel.

5

5. nap: Pihenőnap / kirándulás

Szerdán pihenőnap! A szálláson pihenünk és várost nézünk (Siena).

Siena

6

6. nap: Az Orcia-folyó völgye

Ez a nap itthon alig ismert, de klasszikus toszkán kisvárosoké, ráadásul ez a vidék tartogatja számunkra a legszebb toszkán fotók helyszíneit. Az Orcia völgyét fogjuk meglátogatni. Torreniéri felé vesszük azirányt, majd San Qurico d’Orciába tekerünk a L’eroica verseny útvonalán, ahonnan az egyik legtöbbet fényképezett, leglátványosabb úton érünk el Pienzába, a Pecorino-sajt egyik jeles városába, majd Montepulcianóba, egy remek borokat készítő, dombtetőn uralkodó városba. Szétnézünk a zegzugos utcákon, majd tovább indulunk. Harmadrendű, alig ismert, de gyönyörű cédrusokkal szegélyezett utakon jutunk el Monticchielloba, egy kis ékszerdobozba. Innen sokat gurulva, és egy kisebb emelkedővel érünk vissza a klasszikus toszkán tájra és majd haza.

Táv: 84 km, szintkülönbség: kb 1400 m, tervezett idő: 8 óra. Túra nehézsége: 3/5, helyenként emelkedővel.

Kilátás Pienzából
Kilátás Pienzából

7

7. nap: Chianti

Az útvonal Toszkána leghíresebb borvidékén, a Chianti vidéken tekereg. Siena után gyönyörű és napos domboldalak, szép kastélyok, eldugott városkák, borospincék százai, csend és nyugalom várja az erre tekerőket. Sienától nem messze indulunk, odáig kocsival megyünk. Utunk egyből kastélyok és borospincék közt vezet a hullámzó tájon. Megnézzük a vidék legszebb kisvárosait is, bemegyünk egy bortermelő majorba (borkostolásra is van lehetőség), majd a kerékpáros központba, Gaiole in Chiantiba érkezünk (innen indul ősszel a L’Eroica verseny is). Inne Radda in Chiantiba tekerünk, majd egy gyönyörű, szőlőkkel és olajfákkal szegélyezett, lejtős úton érünk vissza a kocsihoz. Mivel a Chianti vidék még az átlag toszkán dombos vidéknél is dombosabb, az úton erősebb emelkedők és gyors lejtők is találhatóak, viszont látványban az egyik legszebb vidék..

Táv: 70km, szintkülönbség: kb 1100 m, tervezett idő: 8 óra. Túra nehézsége: 3/5. helyenként erősebb emelkedőkkel.

Toszkána, Siena, Chianti

8

8. nap: hazautazás

Szombat reggel kicsekkolunk és hazautazunk. Az utat napközben tesszük meg és délután érünk haza.

Szállásunk egy tipikus farmház (agrotourismo) lesz Sienától nem messze. A helyszín nem csak szép és nyugalmas, de a kerekezéshez ideális kiindulópont minden irányba. A kőházakban nívós apartmanok várnak ránk. A vendégek elhelyezése kétágyas szobákban, apartmanokban történik. Minden apartman saját, minden igényt kielégítő, jól felszerelt konyhával és fürdőszobával rendelkezik. A kényelmet karbantartott medence biztosítja, a medencéket általában májustól töltik fel.

Volterra közelében
Volterra
Repcemező, háttérben Chiusdino
Pienza felé féluton
A lemenő Nap árnyékokat vet a dombokon

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés