8 nap
Időtartam
Dátum
1/5
Nehézség
vendégház, Hotel
Szállás
Repülő
Utazás

Kerékpározz a több mint ezer éves zarándok útvonalon, de nem a megszokott spanyol, hanem a portugál útvonalon! Portóból Santiago de Compostela-ba tekerünk és éljük át azt az egyedi élményt, amit a Portugál Caminho nyújt neked!

A túra középkori hidakon és rómaiak által kikövezett utakon keresztül halad, mialatt meglátogatjuk a Caminho nevezetes emlékműveit, mely végül a 800 éves Szent Jakab-katedrálisnál, Santiago de Compostela-ban végződik. Jó zarándoklatot kívánok neked!

Portugál Caminho – Kerékpártúra Portóból Santiago de Compostela-ba

„A zarándokutat zarándokolva kell megtenni” – tartja a mondás. Ehhez tartjuk mi is magunkat, nem lóverseny egyik nap sem, többször megállunk élvezni az út adta lehetőségeket, legyen az egy szép kilátás, egy frissítő fürdő egy hűs patakban, vagy éppen egy pofa sör a helyi kávézóban. Ez mind része az élménynek, az út teljesítésén felül, hogy megismerjük a portugál és gajjég kultúrát, gasztronómiát és szokásokat.

Portót elhagyva folyamatosan észak felé tekerünk majd, az ősi útvonalak mentén, melyek történelmi városokon, erdőkön vezetnek keresztül és templomok, kőoltárok mellett haladnak el. Megcsodálhatjuk Vigo és Pontevedra gyönyörű folyó torkolatait (Rias) és partvonalát, élvezzük Caldas de Reis városát, és felfedezhetjük Padrón történelmét.

Zarándoklatunk végén beléphetünk a Santiago de Compostela Székesegyházába és átérezhetjük Szent Jakab és zarándoklatának szellemi örökségét. Végül hagyjuk, hogy Santiago de Compostela városa elkényeztessen minket kultúrájával és gasztronómiájával.

Egy hetes utazásunk alatt 230 kilométert teszünk meg két keréken. Napi átlag 40-55 kilométeres távokon, mely nem megerőltető még a kevésbé rutinos kerékpárosok számára sem. A nap végén történelmi városokban alszunk meg mint, Barcelos, Ponte de Lima és Pontevedra kisebb hotelekben, vendégházakban, kényelmes szobákban.

A túra portugál partnerünk, a Wheel Nuts Cyclotouring túrája.

Portugál Caminho – Kerékpártúra Portóból Santiago de Compostela-ba

Utazás

Repülővel. A helyi transzport kisbusszal történik.

Mikor?

A túrát március és november között lehet foglalni.  Ezt a túrát privát csoportoknak, családoknak, baráti társaságoknak alakítottuk ki, így minden foglalás egy zárt csoport, ezért nincs előre meghirdetett időpont sem. Ajánljuk a repülőjáratokhoz való igazódást, keddenként és szombatonként van direkt járat Budapestről Portóba.

Exkluzív országútis hosszúhétvége Portugáliában országutisoknak 2020: erre itt jelentkezhetsz!

Ár, jelentkezés

Jelentkezni a Jelentkezés fülön tudsz! (Asztali számítógépen felül, telefonon az oldal közepén!) Töltsd ki az űrlapot és visszajelzünk.

 • 1160 €/fő 7-8 fős csoport esetén (389.000 FT)  –  Előleg: 400€/fő
 • 1250 €/fő 5-6 fős csoport esetén (419.000 FT)  –  Előleg: 500€/fő

Az euro ár a mérvadó, A forintban feltüntetett ár irányár, függ az árfolyamtól).

Indítunk négy vagy annál kevesebb résztvevős csoportokat is, ha arra van igény. Kérlek lépj velünk kapcsolatba egyéni árajánlatért.

Ne feledd! A jelentkezésed akkor válik majd foglalássá, ha befizeted az előleget (250 euro). Mielőtt jelentkeznél, kérlek, olvasd el a túra Általános Szerződési Feltételét!

Minimális indulási létszám min. 2 max. 8 fő.

Portugál Caminho – Kerékpártúra Portóból Santiago de Compostela-ba

Segítség

Információk

Előleg összege: 400 euro (A jelentkezés feltétele, fizesd be minél hamarabb! (ÁSZF). Teljes összeg kiegyenlítése 45 nappal a túra megkezdése előtt.
Jelentkezési határidő: utazás előtt 2 hónappal.
Indulás/érkezés helyszín: Porto

Az ár tartalmazza

Szállást a túra teljes időtartamára kisebb hotelekben, vendégházakban, kétágyas szobákban.
Hibrid kerékpár bérleti díját.
Transzfereket mind a reptérről a szállásra, illetve Santiago de Compostela-ból vissza Portó repterére.
Csomagszállítást a túra minden egyes napján
Túravezetést és támogatott kíséretet autóval
Baleset és felelősség biztosítás a portugál hatályos törvényeknek megfelelően (bővebben az ÁSZF-ban).
Vacsora az érkezés napján egy autentikus portugál étteremben.
Személyre szabott zarándok útlevél
Ivóvíz ellátás a túrák alatt.
Technikai segítségnyújtás szükség esetén.

Az ár nem tartalmazza

Utazás költségét Portóba és vissza, saját kerékpár szállítási díját, minden egyéb utazással kapcsolatos költséget Portugália és a kiindulási ország között.
Egyéni utazás, baleset, csomag és/vagy sportbiztosítást (Fokozottan ajánlott).
Egyéb étkezési költségeket a fent említetteken kívül.
Belépők és egyéb turista látványosságok árát.
Egyéb extra költségeket, mely a túrák vagy szabadidős tevékenységek alkalmával generálódhatnak.

Szállás

A szállás a túra időtartama alatt minden nap egy másik városban lesz, ahogy halad a csoport a Portugál Caminho útvonalán. Kisebb hotelekben és vendégházakban alszunk majd meg, ahol két ágyas szobákban leszünk elszállásolva. Megalszunk Portóban, Barcelos-ban, Ponte de Lima-ban, Valença-ban, Pontevedra-ban, Padrón-ban és Santiago de Compostela-ban is.

Portugál Caminho – Kerékpártúra Portóból Santiago de Compostela-ba

Utazás

A túra árában az utazási költségek nincsenek benne. Legkönnyebben repülővel teheted meg az utat. Porto repterére, a Francisco Sá Carneiro Airport, húsz légitársaságnak vannak Portóba járatai, mint például TAP Portugal, Ryanair, Air Transat, WizzAir. Budapestről az ideális a WizzAir légitársaság, közvetlenül Portóba repül, mely keddenként és szombatonként közlekedik.

Alternatíva lehet Lisszabonba a Tap illetve Ryanair légitársaságokkal. Lisszabonból lehet repülővel vagy vonattal utazni Portóba, viszont itt különleges előírások vannak a kerékpárok szállítására, feltétlen szükséges előzetesen informálódni, amit a CP (Comboios de Portugal) oldalán lehet megtenni.

A repülőn való kerékpár szállítás feltételeiről és árairól a légitársaságoknál érdeklődhetsz.

Kerékpár

A túra ára magába foglalja a kerékpárbérlést is. A kerékpárok hybrid vagy trekking kerékpárok 700c külsőkkel és tárcsafékkel vannak ellátva. Csomagtartóval és csengővel fel vannak szerelve. Férfi illetve női vázasak, 14″-22″ méretig.

Lehetőség van e-bike bérlésére is, melynek 180€ felára van. Az E-bike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza. E-bike bérlés ügyében a jelentkezési űrlapon jelezd igényedet. Az E-bike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni.eBike bérelhető

Nehézség

A Portugál Caminho nem számít nehéz útvonalnak, egy két kivételtől eltekintve. Itt is főleg egy-egy meredekebb emelkedővel kell számolni, mint sem technikás ösvényekkel. A napi megtett kilométer mennyisége sem számít soknak.

Általános nehézség: 1,5/5

Fizikai felkészültség igénye: 2/5

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik szimpatizálnak a zarándokutakkal és még nem jártak Portugáliában.
Azoknak, akik már jártak Portugáliában, de kerékpárral is szeretnék felfedezni azt.
Bárkinek, aki vonzódik a spirituális utazásokhoz és rendelkezik legalább kezdő szintű kerékpáros tapasztalattal.
Akik szeretnének egy életre szóló élménnyel gazdagodni.

Portugál Caminho – Kerékpártúra Portóból Santiago de Compostela-ba
1

1. nap: Érkezés Portóba

Éljen, megérkeztetek Portóba! A Francisco Sá Carneiro reptéren várlak Titeket, ahonnan egy fél órás transzfert követően elfoglaljuk a szállást. Érkezés időtartamától függően szabad program van a nap hátralévő részében. Vacsora előtt tartok egy általános túra bemutatót. Itt beszélek az elkövetkező hét programjáról nagyvonalakban és a következő napról egy kicsit részletesebben. Ez nagyjából 30-45 percet vesz igénybe, ezután közösen elfogyasztjuk a vacsoránkat egy helyi étteremben és jobban megismerkedünk egymással.

2

2. nap: Portó - Barcelos 56 km

A reggelit követően a szálláson találkozunk, felkészülve az első kerékpáros szakaszra. Innen közösen elsétálunk a Sé do Portó kolostorhoz, ahonnan indul a túránk. Miután megtekintetük a kolostort, egy rövid időre a kisbuszba pattanunk (15 perc), hogy a városon átvezető forgalmas utakat megspóroljuk. A kerékpározás Mosteiró-ból kezdjük meg. Utunkat Barcelos-ig kisebb falvak, mezők román stílusú hidak és középkori épületek tarkítják majd. A végcél előtt Barcelinhos falúba érkezünk, ahol a zarándokok fürdőt vettek még mielőtt beléptek volna Barcelos városába. Barcelos városának gazdag a történelme, a Barcelos-i Kakas történetek színhelye ez, mely Portugália nemzeti szimbóluma. Ez a történet is szervesen kapcsolódik a Caminho-hoz. Az éjszakát Barcelos-ban töltjük.

3

3. nap: Barcelos – Ponte de Lima 33 km

Barcelos városát magunk mögött hagyva, Észak-Portugália egy vidékiesebb, festőibb arcát mutatja nekünk. A Caminho ezen szakaszán útba eső falvak lakói főleg tradicionális földműveléssel foglalkoznak. A XII. századi Ponte das Tábuas hídnál megpihenünk, még akár meg is mártózhatunk a Neiva-folyó kristálytiszta vizében. A zarándoklat ezektől a pillanatoktól lesz igazán emlékezetes! Ezen felül a Minho régió a szőlőivel, erdőivel és gyümölcsöseivel tarkítja az út további részét Ponte de Lima-ig. Napi célunkhoz közeledve megpillanthatjuk a d’Arga, Padela és Nora hegyeket. Ponte de Lima Portugália legrégebbi nagyközsége, nevét a Lima-folyón átívelő római kori hídról kapta. Az éjszakát Ponte de Lima-ban töltjük.

4

4 nap: Ponte de Lima – Valença 38 km

Ez a nap több szempontól is emlékezetes lesz mindenkinek, ezt személyesen garantálom! Ponte de Lima-t elhagyva, kisebb bemelegítés utánk a portugál Caminho legnagyobb mászása vár ránk, a Labruja hegyvonulat. Nincs zarándoklat kihívások nélkül! A hegyeket legyőzve az út ismét középkori épületekkel, erdei vízesésekkel és csodás vidékekkel kárpótol minket, mint például Rubiães falu román stílusú temploma. Napi úti célunk Valença, melynek erődítménye már a távolból is jól felismerhető. Ezzel meg is érkeztünk Portugália északi határához, így utolsó alkalommal alszunk meg portugál földön.

5

5 nap: Valenca (PT) – Pontevedra (ES) 56 km

Hölgyeim és Uraim, kérem készítsék útleveleiket ellenőrzésre! Könnyes búcsút intünk Portugáliának és rögtön reggel belépünk a spanyol felségterületre. Még szinte bele se jöttünk a tekerésbe, máris megcsodálhatjuk Tui városának erődítményében lévő katedrálisát, mely szintén ikonikos pontja a Caminho-nak. A jól megérdemelt pecsétünket begyűjtve haladunk tovább. O Porino kicsit iparosodott városa után a Chan das Pipas fenyőerdőn keresztül haladva érkezünk meg Redondela-ba. Innen remek kilátás nyílik a Ria de Vigo területére (Vigo városának sziklás öblökkel tarkított partszakasza). Redondelaban egyesül a Caminho több útvonala majd közösen haladnak tovább egy több évszázados kőúton mielőtt még Pontevedraba érkezne. A nap hátralevő részét és az éjszakát is Pontevedraban töltjük.

6

6. nap: Pontevedra – Padrón 41 km

Pontevedra-t magunk mögött hagyva, Caldas de Reis-t veszük célba. Ezen a helyen a zarándokok hagyománya a termálvízben való lábáztatás. A folyón való átkelés után nem sokkal található a Burgas termál közkút, ahol ezt meg is lehet tenni. Valga-án át Padrón-ig vezető útvonal enyhén emelkedik a továbbiakban és egy csoport kisebb falun és erdőn vezet keresztül. Padrón városa erősen kötődik a Caminho hagyományaihoz, melyet a középkori városközpont is jól tükröz.

7

7. nap: Padrón – Santiago de Compostela 23 km

Az utolsó etap rövid, de ennek ellenére meglepően látványos. Árnyékos murvás ösvényeken tekerünk a dombos vidéken Santiago felé a táv nagy részében. A cél előtt pár kilométerrel Milladoiro-ból már látni a várost a távolban a dombok túlsó oldalán. A város pereméig gurulunk lefelé, több kisebb falút keresztezve. A folyón átkelve már nincs sok hátra, hogy elérjünk zarándoklatunk végső célját, Santiago de Compostela katedrálisát, csupán fel kell tekernünk a főtérig. Utazásunk kerékpáros része itt véget ér, megkapjuk a végső pecsétünket az útlevelünkbe. A nap hátra levő részét Santiago városának megtekintésére szánjuk és az éjszakát is itt töltjük.

8

8. nap: Santiago de Compostela - Porto

A reggelit követően, egy korai indulással kisbusszal visszautazunk Portóba. Ez nagyjából 3,5-4 órát vesz igénybe. Körülbelül délre érünk a reptér közelébe, ahol egy étterembe még utoljára közösen megebédelünk. Az ebéd után elviszem a csoportot a reptérre. A túra ezen a ponton ér véget.

A jelentkezéshez töltsd ki az alábbi űrlapot. A sikeres elküldés után jelentkezünk! Mielőtt jelentkeznél, kérlek, olvasd el az ÁSZF-et!

  Telefonszám *

  Vélemények a túráról

  Még nincsenek értékelések.

  Hozzászólok!

  Értékelés