4 nap
Időtartam
2024. jún.
Dátum
1/5, 2/5
Nehézség
Wellnes hotel
Szállás
Egyéni, Kisbusz
Utazás

Egy izgalmas és nagyszerű hosszú hétvége Európa egyik legszebb és legélvezetesebb kerékpárútján és környékén. Az egykori millenniumi (majd az olasz állami vasutak által használt) vasútvonalra épített kerékpárút az egyik legizgalmasabb és legszebb európai útvonal.

A túrán ezen túl elkerezkezünk Bledbe is, körvetekerjük a tavat, majd az utolsó napon a híres Vintgár-szurdokot is megnézzük!  Az útra sportosabb gyerekek is jöhetnek (+14 év), mivel kevés szint van benne és az út majdnem végig elkülönített kerékpárút!

A kerékpárút legszebb része Pontebba után kezdődik.
A kerékpárút legszebb része Pontebba után kezdődik.

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos. Egyéni utazás is lehetséges.

Mikor?

Egedi igény alapján. Amennyiben érdekel, keress bennünket!

Ár

(Mivel egyedi igények alapján szervezzük, az ár sokmindentől függ.)

Tavalyi ár: 285.000 ft (4 nap)

Létszám

Indulási létszám: 5-7 fő. Min 7 fő, max. 12 fő.

Bled

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, ez csak egy regisztráció lesz, adatokat kell megadnod (vigyázz, több oldalas az űrlap!). Ha sikeresen jelentkeztél, akkor egy automatikus emailt is kapnod kell erről! Az előlegbekérőt az általad megadott email-címre akkor küldjük. A továbbiakról emailen tájékoztatunk.

Mit tegyek, ha minden hely elfogyott?

Ha a túra betelt, de kifejezetten erre a túrára szeretnél jönni, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert várólistára kerülhetsz, illetve, ha nagy az érdeklődés és a várólistán sokan vannak, tudunk még egy utat indítani ugyanabban az időpontban. Itt lépj velünk kapcsolatba!

Segítség

A túra ideális csapatépítésre és egyéni túrára is! Amennyiben barátok, család vagy ismerősök csoportja vagytok, vagy csapatépítést szeretnétek és egyedi szervezésben, a nektek megfelelő időpontban szeretnétek a túrát, írjatok nekünk! Áprilistól októberig meg tudjuk szervezni a túrát! Kapcsolat

Az egykori vasúti híd Bagni di Lusnizza közelében.
Az egykori vasúti híd Bagni di Lusnizza közelében.

Információk

Előleg összege: A teljes összeg 40%-a (Befizetés az online jelentkezés és a kapcsolatfelvétel után! Az előlehg befizetése nélkül a jelentkezés nem érvényes! (Kérlek, olvasd el az ÁSZF-et!)
Jelentkezési határidő: 2024. április 15.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás
Reggeli és vacsora
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Kerékpárbérlés Milyen bicajt adunk?
Térképek

Kranjska Gora

Az ár nem tartalmazza

Ebéd
Egyéni és sztorno biztosítás
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A túráról

Az egykori millenniumi (majd az olasz állami vasutak által használt) vasútvonalra épített kerékpárút az egyik legizgalmasabb és legszebb európai útvonal, amit meg lehet tekerni. Az útvonal része egy nagyobb európai kerékpáros túrának, az Alpok – Adria útnak, amely Salzburgból megy Gradoba (erre az útra ezen az oldalon lehet jelentkezni!), de önállóan is megállja a helyét. A túra három éjaszakáját egy szálláson töltjük a szlovéniai Krajnska Gorában. Innen fogunk túrázni több irányba.

A millenniumi vasút nyomvonalán

A millenniumi vasútvonalra épült klasszikus szakasz az olasz Tarvisióból indul és Resiuttáig tart (ez kb. 46 km), de hozzá szokták számolni a Krajnska Gorától számított rész is (18km). Az egykori vasútvonalra a sínek helyére egy nagyon jó minőségű kerékpárutat építettet, meghagyva a régi vasúti alagutakat, hidakat és kiszolgáló infrastruktúrát, így a kerékpáros valóban egy vasútvonalon érzi magát. Óriási élmény, ahogy begördülsz az „állomásokra” és pihenésképpen megiszol egy kávét vagy megeszel egy ebédet egy-egy vasúti épületben kialakított étteremben.

Az útvonalnak számos szép része van, de a legélvezetesebb a vége, ahol több hosszabb alagútban kell tekerni, miközben a kerékpárút a magas hegyek közt kanyarog.

Bárki, aki eljön erre a túrára, életre szóló élményekkel távozik.

Kerékpár

A túrán végig aszfaltozott utakon tekerünk (többnyire kerékpárutakon), ezért szinte bármilyen kerékpárral jöhetsz! A normál kerékpár bérlését a készlet erejéig biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni. Az eBike bérléséről.
eBike bérelhető

Kinek ajánljuk?

Aki szereti a különleges élményeket.
Akinek nincs egy hete a pihenésre.
Aki szereti a nem túl nehéz túrákat.

Nehézség

A túra egy nagyon köünnyű túra, gyengébb fizikummal is teljesíthető. Szint nagyon kevés van benne és ami van, az sem meredek.

Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

Vintgar-szurdok

További képek a galériában!

1

1. nap: Utazás

Reggel indulunk Budapestről, az út (forgalomtól függően) 6-7 óra. Kora délután érkezünk a szlovéniai Krajnska Gorában lévő szállásunkra. Délután bemelegítésképpen áttekerünk a Fusinai tavakhoz.

Táv: 20 km, szintkülönbség: kb 200 m. Nehézség: 1/5. Tervezett idő: 3 óra.

2

2. nap: Milleniumi vasútvonal

Második nap tekerjük a fő látványosságot, a millenniumi vasútvonal mentén létrehozott kerékpárutat tekerjük meg. Krajnska Gorából Resiuttáig fogunk tekerni. A hajdani, Monarchia-beli vasútvonal szakaszán kiépített útvonal gyönyörű völgyeken, fenséges hegyek között kanyarog, egykori vasúti hidakon és alagutakon haladunk keresztül. A túra végén kocsival megyünk vissza a szállásra.

Táv: 60 km, szintkülönbség: kb 200 m. Nehézség: 1/5. Tervezett idő: 7 óra.

3

3. nap: Bled

Harmadik napunkon az ellenkező irányba indulunk, Bled felé. Az út egy gyönyörű völgyön keresztül visz (az elején egy emelkedővel). Bledben krémesezünk, körbetekerjük a tavat is. Hazafelé kocsival megyünk, akinek van kedve, hazafelé is tekerhet.

Táv: 60 km, szintkülönbség: kb 400 m. Nehézség: 2/5. Tervezett idő: 6 óra.

4

4. nap: Vintgár-szurdok, hazautazás

Utolsó napunkon hazaindulunk, de út közben megnézzük a Vintgár-szurdokot. Este érünk Magyarországra.

Négycsillagos wellnes-hotel Kranjska Gora központjában.

Az útvonal legszebb része Pontebba után kezdődik. Chiusafortéig rengeteg alagúton kell átmenni.
Chiusaforte állomásán remek pihenőhelyet alakítottak ki.
Chiusaforte előtt nagyszerű régi acélhidak vannak.
Az útvonal legszebb része Pontebba után kezdődik. Chiusafortéig rengeteg alagúton kell átmenni.
A kerékpárút legszebb része Pontebba után kezdődik.
Az egykori vasúti híd Bagni di Lusnizza közelében.
Útban Tarvisió felé, Villach felől.
A millenniumi túra egyik legszebb panorámája a Fella folyó völgyében (háttérben Visocco faluja).
A wörthi tó Klagenfurtnál
A millenniumi vasút nyomvonalán
A millenniumi vasút nyomvonalán
A millenniumi vasút nyomvonalán
A millenniumi vasút nyomvonalán
A millenniumi vasút nyomvonalán
A millenniumi vasút nyomvonalán
A millenniumi vasút nyomvonalán

Vélemények a túráról

5.00 based on 5 reviews
2019 június 25,

Ez a négy nap messze felülmúlta várakozásunkat! Mivel „bakancslistás út” volt, ezért egyből az élre ugrott. Az út minden percét élveztük! Rengetek fotót készítettünk, amelyek megnézésével felidézhetjük a megörökített pillanatot. Köszönjük a profi szervezést, a közvetlenséget, és a lehetőséget, hogy bekerülhettünk ebbe a team-be.

2019 július 2,

Ez volt az első kerékpártúránk a bike4fun szervezésében, és nagyon élveztük! A szervezéssel, szállással, programokkal minden rendben ment, rugalmasak voltak a szervezők, a táj pedig végig gyönyörű volt. Mindenképp érdemes részt venni ezen a túrán, még akkor is, ha valaki nem gyakorlott kerékpáros. Nem nehéz a terep, és nagyon szép helyekre juthatunk el. Nekem felülmúlta minden elvárásomat, és biztos, hogy nem ez volt az utolsó túránk. 🙂

2019 november 14,

Gyönyörű helyeket ismerünk meg, amit autóban ülve soha nem tapasztaltunk volna meg. Leírhatatlan érzés, amikor csak tekersz, közben egy kis patak kísér végig az utadon, a táj pedig katalógus borítókra kívánkozik. A szervezés magas színvonalú, és mégis családias hangulatú. Tökéletes hétvége.

2019 november 14,

Valóban tökéletes kikapcsolódás,egység érzés,néhány nap egybefonódva a természettel,kis kihívásokkal ,aktív pihenéssel.4nap alatt rengeteg élmény és látnivaló!Minden tökéletes volt!Köszönjük!Üdvözlettel:Kati

2019 november 14,

Sziasztok!
Tökéletes helyszín, jó levegő, távoli havas hegycsúcsok, erdős völgyek kristálytiszta vizű patakokkal, sziklákon átfutó alagutak, hegyeket összekötő hosszú hidak és minden, ami tökéletessé tudja tenni a bringázás élményét, nem csak profiknak, mindez páratlan infrastruktúrával. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a természetet és kikapcsolódásra vágyik a hétköznapi pörgésből egy hosszú hétvégére vagy unja már a városi nyüzsgést. A kiszolgálás teljes és rugalmas, a bringák felszereltsége az útra tökéletes, ne hagyjátok ki. Köszönöm az élményt, szuperek vagytok. 🙂
Üdv,
Tamás

Hozzászólok!

Értékelés