7 nap
Időtartam
2024. ápr.
Dátum
5/5
Nehézség
Wellnes hotel
Szállás
Repülő
Utazás

Gyere el velünk erre a gyönyörű mediterrán szigetre az előszezonban, amikor otthon még erősen kora tavaszi az idő egy remek országutis tekerésre, ami akár kiváló alapozás is lehet a szezonra!

Mallorca a szezonon kívül – novembertől áprilisig – a legközelebb elérhető európai bicajos paradicsom. Sokszor késő ősszel és kora tavasszal itt edzenek a profi csapatok is. Márciusban – áprilisban már minden teljesen zöld, pínea illatú, a mandula virágzik.

Mallorca

Maga a sziget nem túl nagy, de ideális a bicajozáshoz. Területe (3700 km2) egy kisebb magyar megye területe (Zala, Tolna), átlósan 70 km, ami pont elég ahhoz, hogy jókat és változatosan lehessen bicajozni. Ősszel és kora tavasszal rengetegen bicajoznak (vagy mindenki itt bicajozik 🙂 és ezt erősen támogatják remek infrastruktúrával és szolgáltatásokkal.

Az időjárás egész évben jó: késő ősszel, amikor a szárazföldön már vége az idénynek vagy kora tavasszal, amikor ott még hideg van, Mallorcán vígan rövid szettben tekerhetsz. Az időjárás március végén, április elején átlagosan már 20-25 fok körül mozog.

Szállásunk 4  csillagos wellnes szállodában lesz reggelivel kétágyas szobákban. Az egyhetes túra igazodik a repülőjáratokhoz.

Utazás

Mind a ki- mind a hazautazás repülővel történik. Repülőtéri és kinti transzferek kisbuszosak.
Figyelem! A repülőjegyet mindenkinek magának kell foglalnia. A Ryanair (és a Wizz) is repül Budapestről, A Ryanairnek ezeken a napokon Bécsből naponta több járata is van! A túra április 5 – 11-ig tart, a repülőt ehhez kell igazítani. De lehet utazni előtte, utánba lévő napokon is. Bécsből a Ryanair napi 3-4 járatot indít, aki Bécsből jön (a túravezető onnan megy), azt transzeferrel visszük. Aki Budapestről (vagy máshonnan) jön, azzal a Palma-reptéren találkozunk, onnan transzferálunk a szállásra délután. A jelentkezés után egyeztetünk!

Mallorca

Érdemes minél hamarabb jelentkezni és lefoglalni a járatot és a kerékpárt, mert az időszak nagyon népszerű, nekünk pedig a transzfer miatt intézkedni kell!

Mikor?

2024. április 5 – 11. – Már csak 1 hely maradt! – A túra biztos indul. (A szobabeosztás miatt fiú jelentlezését várjuk 🙂 

Ár

  • Normál ár: 445.000 ft
  • Törzsuzas ár: 432.000 ft

Az ár nem tartalmazza a repülőjegy és a kerékpárbérlés árát. Részletek lentebb az előleg részben!

Létszám

Minimum 4, max 7. A túrát kisebb létszámmal is elindítjuk, mint a szokott 6!

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra fent, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, csak adatokat kell megadnod. Ezután küldünk egy előlegbekérőt az általad megadott email-címre, amelyen rajta lesz a számlaszám, amelyre az alább megadtott előleget be kell fizetned. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Mallorca

Segítség:

Információk

Előleg összege: A túra árának 40%-a (Befizetése a jelentkezés feltétele. jelentkezés után értesítünk a teendőkről.) – ÁSZF
Jelentkezési határidő: 2024. február 1.

Az ár tartalmazza:

Szállás 4 csillagos wellnes hotelben, medence, spa, bicajgarázs.
Reggeli
Túravezetés
Repülőtéri transzfer és transzport a szigeten
Utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)

Az ár nem tartalmazza:

Repülőjegy
kerékpárbérlés
Ebéd, napközbeni étel, ital, vacsora
További szállások Mallorcán, illetve a csapattól független utazás kapcsán a transzfer költségek.
További egyéni biztosítás (opcionális)
Fakultatív programok ára

Mallorca

A túráról

A túra érinti a leghíresebb és legszebb mallorcai útvonalakat, mint a Sa Calobra, a Cap de Formentor vagy a Sant Salvador és természetesen egy-két utat a Tramuntana-hegységben (5 tekerés). Lásd részletesen a program fülön.

Amire készülhetsz: a tekerések nagy része a sziget NY-i részén található Tramuntata-hegységben lesz, ahol hosszabb és nehezebb emelkedők is vannak. A sziget legmagasabb, általunk kerékpárral elérhető pontja 880m, szóval azért nem az Alpokban tekersz, de az emelkedők nehezek és néha elég hosszúak (a Puig Major pl. 14km, közel 1000m szintkülönbséggel).

Az úthálózat vszonylag sűrű, a sziget belsejét szűk, kis forgalmú, kertek alatti utak hálózzák be, a hegyekben ez ritkásabb. A főutakon az út szélén szinte mindenhol 1,5 – 2 méteres plusz sávot alakítottak ki a bicajosoknak. Sok bár, kocsma és pihenő áll rendelkezésre, mindenhol találni frissítő pontot.

A kerékpárosokat nagyon védik, rengeteg helyen raktak ki 1,5 méteres elkerülős és a bicajosokra figyelmeztető táblákat. Az autósok óvatosak, vigyáznak, ami persze nem is csoda, hiszen rengetegen bicajoznak. Itt biztos nem fognak rád dudálni.

A túrák legtöbbje szállástól szállásig tart, de egyszer kisbusszal megyünk.

Mallorca

Kerékpár

Ezen a túrán mindenki bérelt országúti kerékpárral (esteleg saját országúti kerékpárjával) vesz részt. A kerékpárbérlésben segítünk, a jelentkezés és a befizetés után megadjuk a kinti partnerek elérhetőségét! A kinti bérlés általában 100-250 euro 5-6 napra, függ a kiválasztott kerékpártól. A kerékpárokat helyben béreljük (a szállodának is van és a környéken is van több bérlési lehetőség), de lehet egyénileg is bérelni. Ha egyénileg bérelsz, a kerékpár kiszállítáa a saját felelősséged! Ha a saját bicajod hozod, a legitársaság díjszabása az irányadó (általában 100 – 140 euro oda – vissza a bicajos bőrönd szállítási ára).

Nehézség

A túrák nehezek (4/5, 5/5), átlagos sportos fizikummal csak akkor teljesíthetőek, ha van nagyobb bringás tapasztalat. (Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

Mallorca
1

1. nap: Utazás repülővel.

Utazás egyénileg repülővel, érkezés a szigetre, majd tanszfer a szállodába. Mivel mind a Wizair, mind a Ryanair úgy érkezik, hogy a szállást délután / este tudjuk elfoglalni, ezen a napon még nincs tekerés.

2

2. nap: Cap de Formentor és La Victoria

Első tekerési napunkon felvesszük a bicajokat, ezért csak később indulunk, de nincs is nagy út tervbe vése. A célünk az egyik legszebb út, a sziget északi csúcsa, a legikonikusabb pont, a Formentor félsziget. Ez a sziget legészakibb pontja, egy keskeny félszigetnyi nyúlvány a Tramuntana-hegységből. Az út végén egy világítótorony található. Az odaút nem lesz bonyolult, mert mi is északon szállunk meg, így szinte a szálásról kilépve a Formentor-félszigeten találjuk magunkat. Kb. 20 km tekerés a félszigeten a „bejáratától”, amely egy nagyobb mászással kezdődik (coll de sa Creueta – 3,3km, 200m), majd egy élvezetes lefelé után az út folyamatosan emelkedik, hullámzik, vannak benne rövidebb keményebb részek, többszáz méter szint, az út folyamatosan kanyarog a sziklák között. Aztán a legvégén meglátod a világítótornyot, amely eléggé a tenger felett van, szép kilátással. Visszafelé ugyanazon az úton jövünk, de a második részben még kitekerünk a tengerpartra, Alcúdia és La Victoria felé.

Táv: 80 km, szintkülönbség: 1400 m. Nehézség: 3/5

3

3. nap: Sa Calobra

Ezen a napon Mallorca leghíresebb emelkedőjére látogatunk. A Sa Calobra egy 10km-es aszfaltkígyó, Mallorca leghíresebb szerpentinje. Maga az emelkedő egy „kiugrás” a főúttól, le a tengerhez, majd vissza kb. 680 m szinttel. Tehát ez visszafelé emelkedő, azaz lejtővel kezdesz, majd amin lementél, fel is kell tekerni. De a Sa Calobráig is el kell tekerni. Odafelé a Coll de Femina felé indulunk a szállásról, visszafelé pedig a Coll de Batallan keresztül jövünk.

Táv: 105 km, szintkülönbség: 2000 m. Nehézség: 5/5.

4

4. nap: Randa és a Cura kolsotor

Harmadik napunkon kicsit kevesebb szintet terveztünk. Randa kolostora a szárazföld belsejében található. A kolstort egy 535 m magas dobra építették, a sziget egyetlen táblahegyére, a környékből jól láthatóan emelkedik ki. Amiért ide eltekerünk, az maga a sziget „belső”, szárazföldi részének megtekintése és a panoráma a kolostorhoz vezető szerpentinnel. Az 5km-es kanyargós út összesen kb 300m-t emelkedik a 4,8 km-en, átlag 5,5%-os. A legmagasabb pont 535 m lesz. Nagyon kellemesen tekerhető, sok benne a visszafordító és a kilátás fenomenális! Felérve pedig az egész szigetet belátni, szó szerint. Az odautat kis forgalmú, elhagyatott, kertek alatti úton tesszük meg. Az úton nem lesz sok szint, az összes szint fele a kolostor emelkedője.

Táv: 120 km, szintkülönbség: 1000 m. Nehézség: 3/5.

5

5. nap: Sóller-kör, Puig Major

Ezen a napon  több hágót is megmászunk, lényegében a Tramuntana-hegység középső részébe túrázunk, ahol szép völgyeken, remek városkákon, gyönyörű erőkben és klassz, nem olyan magas emelkedőkön haladunk. A szállásról indulunk, az alapvető célunk Mallorca leghosszabb emelkedője, a Puig Major, amely egyben a legmagasabb, bicajjal elérhető pontja is a szigetnek (875m). Az úton több emelkedő lesz, 3-500 méteres mászással. Ilyen Inca városa után a Coll de sa Batalla (8 km 400 szint – 5%), majd Bunyola és Sóller között a Coll de Sóller, amely egy nagyon szép és kellemes visszafordítós emelkedő, aztán jön a Puig Major (13,6km, 787m szint) és végül a Femenia.

Táv: 125 km, szintkülönbség: kb 2600 m. Nehézség: 5/5.

6

6. nap: Andratx-kör és a DNy-i tengerpart

Ma az egyik legszebb úton, a tengerpartin tekerünk. Egy kört megyünk a Tramuntana belsejében, majd visszafelé a DNY-i tengerparton jövünk vissza. Kocsival megyünk a kiindulási pontra (Bunyola vagy Valldemossa), majd délre haladunk, hogy a hegyek közt elérjük Andratx városát, amely a visszafordítónk lesz. Ezen az úton 3-4 kisebb hágót is megmászunk, egyenként 2-300 m-es szintekkel. A visszaút bővelkedik látnivalókban, a lényeg a tenger melletti gyönyörű táj. Érintjük a legszebb tengerparti településeket. Banyalbufart, Estellencset és Valdemossát, amely az egyik legszebb város Mallorcán! És a végén megmászunk egy hihetetlenül szép szerpentint a tengerpartra!

Táv: 92km, szintkülönbség: kb 2300 m. Nehézség: 5/5.

7

7. nap: Hazautazás

Transzfer a reptérre.

Szállásunk egy négycsillagos szállodában lesz, kétágyas szobákban. A szálláson van medence, wellnes, az árban benne van a reggeli is.

Vélemények a túráról

5.00 based on 2 reviews
2023 december 9,

Szia !

2024 április 23,

2024.04.05-04-11. időszakban vettem részt a túrán. Első alkalom voltam szervezett túrán. Elején voltak kétségeim de minden kérdésemet megválaszolták. Nagyon jó csapatot sikerült kifognom.
Már a reptéri találkozás során kellemes beszélgetések alakultak. A szervezés szinte tökéletes, nem vártunk transzferre, azonnal átvehettük a szobákat és délután szabadon töltötte mindeni az idejét.
Másnaptól 5 napon keresztül tekerés különböző távok és útvonalak. A közös vacsora zárta általában a napot. Aki erős volt, őket Csaba tudta kísérni ha valaki lemaradt volt partnere és záró kísérője vagy Csaba ment érte vissza (nálam volt ilyen). Mindig csapatként biztattuk egymást. Az utak, a sok ezer bringás és az élmény felejthetetlen. És nem utolsó hogy barátságok köttettek. Máskor is megyek !

Hozzászólok!

Értékelés