8 nap
Időtartam
3/5
Nehézség
Magánvilla
Szállás
Kisbusz
Utazás

Egy kevésbé klasszikus, de rendkívül egyedi és különleges toszkán utunkra invitáljuk! Igazi unikum, mivel Toszkána északi része kevésbé ismert. Ugyanakkor vad természeti szépségek, gyönyörű völgyek, fenséges hegyek és hangulatos városok tarkítják a vidéket.

Szállásunk egy medencés privát magánvillában lesz, szinte luxuskörülmények között, Lucca városától nem messze.

Az Ördög hídja

Utazás

A túra alapvetően kisbuszos. A ki- és a hazaút kisbusszal történik. De mivel Pisa és Budapest között van fapados repülőjárat (Ryanair), ezért igény esetén lehet repülővel is utazni.

Mikor?

A Covid-helyzet miatt LEMONDVA.

Ár

  • Normál ár: 239.000 Ft
  • Törzsutas ár: 228.000 Ft

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra fent, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, csak adatokat kell megadnod. Ezután küldünk egy előlegbekérőt az általad megadott email-címre, amelyen rajta lesz a számlaszám, amelyre az alább megadtott előleget be kell fizetned. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Segítség

Pisa, Csodák tere

Információk

Előleg összege: 70 ezer Ft (A jelentkezés feltétele, fizesd be az előlegbekérő megkapása után minél hamarabb! (ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2020. március 15.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Reggeli
Csoportos utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)
Kerékpárbérlés Milyen bicajt adunk?
Idegenvezetés
Térképek

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni biztosítás (opcionális)
Fakultatív programok ára
Belépők ára

Vinci

A túráról

Észak-Toszkána, a Firenzétől ÉNY-ra a tengerig fekvő terület, valamint Lucca környéke a legtöbb ember számára csak Pisát és talán a Cinqueterrét jelenti. Pedig nagyobbat nem is tévedhetnének! Egyrészt Lucca városa miatt, amely személyes kedvencünk és szerintünk Toszkána egyik legmegkapóbb, legélhetőbb és – ha nem is a megszokott “dimbesdombos” módon, de – a leglátványosabb városa. Igazi kulturális centrum, ugyanakkor kerékpáros központ is.

Másrészt a háttérben húzódó Alpok hegyei, festői völgyei és a Firenze és Pisa között elterülő völgy elképesztő természeti környezetet kölcsönöz. A táj ezen a területen változatos, nagyobb dombok, kisebb hegyek és sík terület is található, ezt mind meg is tekerjük! A látvány és a szemet gyönyörködtető környezet garantált!

Lucca és Pisa környéke jobban beépített az átlag toszkán területeknél, viszont a szállások is színvonalasabbak. Pisa sem csak a Ferde-toronyból áll és a régióban olyan helyes kisváros vannak, mint Montecarlo, Collodi (a Pinokkinó írájának “városa”), Leonardo szülőfaluja, Vinci. És természetesen közel van a tengerpart is.

Lucca, egyéni szervezési túra
Lucca, egyéni szervezési túra

Kerékpár

A normál kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni. Az eBike bérléséről.
eBike bérelhető

Nehézség

Ezen a túrán az utak közepes nehézségűek, többnyire 3/5 (nehéz-e neked ez a túra? Nézd meg!). Az útvonalakat úgy állítottuk össze, hogy egy átlagos sportos fizikummal rendelkező ember meg tudja tenni, de a sok szint miatt kitartás kell. A túrán sokat állunk meg, pihenünk, nézelődünk, kajálunk, nem rohanunk, bevárjuk a lemaradókat, a túravezetők pedig segítenek.

Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Bagni di Lucca
Bagni di Lucca

Kinek ajánljuk?

Ha még nem jártál Toszkánában és az ismerkedést egy különleges hellyel szeretnéd kezdeni.
Ha már jártál Toszkánában, de ezt a környéket még nem fedezted fel.
Ha szereted a dombos, változatos vidéket és a természetet.
Ha szeretnél olyan helyekre eljutni, amelyekről még garantáltan nem hallottál.

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk:

A programban kisebb változások még várhatóak.

1

1. nap: Utazás

Szombat kora reggel indulunk kisbuszunkkal. Az út (forgalomtól függően 11-12 óra, szombat késő délután érünk a Lucca melletti szállásra. Este bemegyünk Luccába és szétnzünk.

2

2. nap: Collodi, Bagni di Lucca

Hétfőn a célpontunk Collodi, a Pinokkió írójának, Carlo Lorenzininek “városa”, aki írói álnevét erről a városról vette fel, amely egy hegyoldalban fekszik, meredeken, a házak közé még gyalog is nehézkes felmászni. Útközben egy kisebb hágón tekerünk fel (700m magas), majd a szűk völgyben lezúgunk Collodi felé. Collodiból a hegyek oldalában haladunk, hullámos, nagyon élvezetes utakon, gyönyörű erdőkben, szédítő kilátásokban és kanyargó utakban lesz részünk.

Táv: 70 km, szintkülönbség: kb 1500 m. Nehézség: 3/5, egy-két emelkedővel. Tervezett idő: 6 óra.

3

3. nap (kedd): Pisa és a Monte Pisano

Második napunkon a Pisa és Lucca között elterülő hegyet kerüljük meg, útba ejtve Pisát. A hegyet ÉNY-ról kerüljük, útba ejtünk kisvárosokat, majd bebicajozunk Pisába, megnézzük a híres dóm teret (sajnos mindig tömegnyomor van) és az óvárost, amely a dóm és a ferde torony miatt sokkal kisebb szerepet kap, viszont legalább olyan szép és hangulatos. Az Arno mellett továbbhaladva gyönyörű hegyi falvakat nézünk meg (Buti, Vicopisano). A túra végén Luccáig egy klassz hullámos úton haladunk.

Táv: 80 km, szintkülönbség: kb 400 m. Nehézség: 2/5. Tervezett idő: 8 ó (városnézéssel).

4

4. nap: Pihenőnap

A szerda a szokásos pihenő nap, amelyen autós túrát tervezünk valamelyik közeli városba (Firenze, tengerpart, Viareggio).

5

5. nap: Cinque terre

Kidolgozás alatt.

6

6. nap: Serchio völgye

Luccai hetünk egyik csúcspontját jelenti a Val d’Serchio, a Serchio folyó vad völgyének meghódítása. Lucca felől indulunk és egész nap egy gyönyörű vad folyóvölgyben túrázunk. Megnézzük a hegyek közt fekvő Lucca fürdővárosát is és elmegyünk egészen Garfagnanáig. Az út a folyón “felfelé” emelkedik az út, de nagyon moderáltan, szinte észre sem venni. Mivel visszafelé végig lejt, ha a társaság szeretne, akkor Bagni di Luccáig vissza is ereszkedünk (ez esetben 70 km).

Táv: 55 km, szintkülönbség: kb 500 m, tervezett idő: 8 óra. Közepes túra (lila), de csak a távolság miatt.

7

7. nap: Vinci, Pistoia, Montecarlo

Utolsó napunk egy igazi csemege! Ellátogatunk a reneszánsz legnagyobb alakjának, Leonardo da Vincinek a szülőfalujábsa, Vincibe. Vinciben egy több részből álló kiállítást nézhetünk meg, illetve feltekerhetünk a szülőházához (egyéb érdekesség nincs). Utunk Montecarloból indul, majd Pistoiaba érünk, egy méltatlanul mellőzött városa, amelynek szép főtere van. Pistoia onnan is ismert, hogy a környékéről látják el az országot dísznövénnyel. Az örökzöld- és  virágültetvények után egy szédítően kanyargós, gyönyörű aszfaltcsíkon, egy kisebb hágót megmászva, zöld szőlőtőkék között érünk be Vincibe.

Táv: 60 km, szintkülönbség: kb 700 m. Nehézség: 3/5, sok vízszintessel, egy nagyobb emelkedővel. Tervezett idő: 8 óra.

8

8. nap: Hazautazás

Szombat reggel kicsekkolunk és hazautazunk. Az utat napközben tesszük meg és délután érünk haza.

Szállásunk Luccától nem messze egy magánvillában lesz, amelyet luxus színvonalúra újítottak fel. Különálló, kétágyas apartmanokban leszünk elhelyezve, minden apartman a legmagasabb igényt kielégítő, felszerelt konyhával és önálló fürdőszobával rendelkezik. A szállás medencével és kerttel rendelkezik. A szálláson ingyenes wifi biztosított.

A híd egészen elképesztő építmény, asszimetrikus pillérekkel.
A luccai dóm, a Chiesa di San Michele in Foro
Lucca városfala, amely olyan széles, hogy akár autóval is elférnél rajta, de csak bicajjal és gyalog lehet közlekedni rajta.
Nozzano, Útban a Massaciuccoli-tóhoz.
Úton Collodiba, belekapva a hegyekbe. A felfedezett út gyönyörűen kanyarog az olajfák között.
Collodi egy hegyoldalban fekszik.
Úton Vincibe
Úton Garfagnanába, a Serchio folyó völgyében.
Az Ördög hídja hivatalos nevén Ponte della Maddalena.
A híd egészen elképesztő építmény, asszimetrikus pillérekkel.
Bagni di Lucca Lucca fürdővárosa, egy nagyon helyes kisváros a folyóvölgyben.
Buti rabul ejt, Pisa hegyének tövében, bejárat a hegyre.
A Monte Pisano egyik leglátványosabb kisvárosa, személyes kedvenc a környéken.
Lucca, egyéni szervezési túra
Bagni di Lucca
Bagni di Lucca
Lucca, egyéni szervezési túra
Lucca, egyéni szervezési túra
Lucca, egyéni szervezési túra
Lucca, egyéni szervezési túra
Lucca, egyéni szervezési túra
Lucca felé

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés