5 nap
Időtartam
2024. nyár
Dátum
1/5, 2/5
Nehézség
Családi panzió
Szállás
Kisbusz
Utazás

Gyere velünk Karintiába, Ausztria legdélebbi tartományába, amely rengeteg folyóval, szikrázó napsütéssel és hegyekkel a háttérben vár bennünket! Túráink három gyönyörű folyóvölgyön keresztül, tavak és zöld alpesi rétek mentén kanyarog.

A Dráva eredése Toblach (Dobbiaco) felett

A túra a könyebb túrák közé tartozik, mivel nem mászunk hágókat, csak folyóvölgyekben, többnyire lejtős utakon tekerünk. Az útvonal nagy része elkülönített kerékpárúton halad. Kerékpározunk a félelmetes nevű Glockner-kerékpárúton (nem kell félni tőle, végig lejt 🙂 a Dráva menti kerékpárúton és a Gail-folyó mentén. Útba ejtünk Karintia középső részét híres tavakkal (Millstatti-tó) és egy nap átmegyünk Tirolba és Olaszországba is. A szállás egy helyen, Lienztől nem messze van.

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos. Egyéni utazás is lehetséges.

Mikor?

2024. júl. 5 – 9. (pént – kedd) 5 nap, 4 éj – Vannak még szabad helyeink!

Ár

  • Normál ár: 365.000 ft
  • Törzsutas ár: 355.000 ft

Létszám

Indulási létszám 5-7 fő. Min. 6 fő, max. 7.

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez keress Bennünket!

Mit tegyek, ha minden hely elfogyott?

Ha a túra betelt, de kifejezetten erre a túrára szeretnél jönni, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert várólistára kerülhetsz, illetve, ha nagy az érdeklődés és a várólistán sokan vannak, tudunk még egy utat indítani ugyanabban az időpontban. Itt lépj velünk kapcsolatba!

A Dráva mentén Lienznél

Segítség

A túra ideális csapatépítésre és egyéni túrára is! Amennyiben barátok, család vagy ismerősök csoportja vagytok, vagy csapatépítést szeretnétek és egyedi szervezésben, a nektek megfelelő időpontban szeretnétek a túrát, írjatok nekünk! Áprilistól októberig meg tudjuk szervezni a túrát! Kapcsolat

Információk

Előleg összege: A teljes összeg 40%-a (Befizetés az online jelentkezés és a kapcsolatfelvétel után! Az előlehg befizetése nélkül a jelentkezés nem érvényes! (Kérlek, olvasd el az ÁSZF-et!)
Jelentkezési határidő: 2023. június 1.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás reggelivel
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Kerékpárbérlés Milyen bicajt adunk?
Térképek

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni és sztorno biztosítás
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A Gail-folyó mentén

A túráról

Karintiára nyugodtan mondhatjuk, hogy az osztrák turizmus fellegvára, hiszen évente több millió ember látogat erre hegyes-tavas vidékre. Karintia egyben a tavak és a folyók birodalma is: több mint 1200 tóval rendelkezik. Az itteni kerékpárutak rendszerint vagy tavakhoz, folyókhoz visznek vagy mellettük haladnak, így a túráinkon mi is majd minden nap érintünk valamilyen vizet.

Ausztria legdélebbi tartományában nagyon sokat süt a nap, így nyáron már-már mediterrán környezetben lehet tekerni. Persze azért az alpesi klíma végig jelen van, néha még júniusban is elkel a hosszú öltözék! Mindez nyáron egy nagyon kellemes, kifejezetten kerékpáros időjárást eredményez, amit csak megtámogat a kiváló infrastruktúra: Karintiában (de egész Ausztriában) rengeteg energiát fordítanak az úthálózattól elkülönült kerékpárutak létrehozására és karbantartására.

A túráink szállása egy szép völgyben lesz, Lienztől nem messze. Az 5 nap alatt izgalmas, szemet gyönyörködtető túrákat teszünk a jól kiépített kerékpárutakon. Áttekerünk a Dolomitok kapujába is, kerékpározunk a Dráva mentén, tekerünk a Grosglockner völgyében és Gail folyó mentén. Kerülünk tengerszemeket és tavakat.

A Möll mellett

Kerékpár

A normál kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni. Az eBike bérléséről.
eBike bérelhető

Kinek ajánljuk

Aki szereti a nyári alpesi vidéket, a tiszta levegőt, a zöld réteket, a fenséges csúcsok látványát.
Aki kerülné a megszokott nyári, tengerparti programokat.

Nehézség

A túra könnyű túrának számít. Általában ekülönített kerékpárúton tekerünk, teljes biztonságban, kis szintekkel. A három napban mindegyik túra egy-egy folyót követ lefelé. A hivatalos út néha eltér a folyóktól, ezért itt is vannak kiseb emelkedők, de az útvonalakat úgy állítottuk össze, hogy egy átlagos fizikummal rendelkező ember meg tudja tenni. Kerüljük a csúcstámadásokat, nem tervezünk 2-3000 méteres csúcsokra tekeréseket 🙂 A túrák többnyire völgyekben, folyómedrekben haladnak. A túrán sokat állunk meg, pihenünk, nézelődünk, kajálunk, nem rohanunk, bevárjuk a lemaradókat, a túravezetők pedig segítenek. A konkrét túránál mindig feltüntetjük az adott szintet.

Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

Sillian
1

1. nap: Utazás

Kora reggel indulunk Ausztria felé, Győr – Szombathely – Villach útvonalon. Este érünk a szállásra, amely Lienztől nem messze egy kisvárosban lesz.

2

2. nap: Dráva menti út Toblachból Lienzig

Reggel Toblachba utazunk, onnan kezdjük a túrát. Toblach Olaszországban, a Dolomitokban található. A túra első részén eltekerünk a Dráva forrásához, a dráva-tóhoz. Ezután elindulunk Ausztria felé. Az első szakasz egy kifejezetten könnyű rész, hiszen az út folyamatosan és erősen érezhetően lejt. San Candidoig több hídon is átkelünk a folyó felett, miközben a Dolomitok, majd az osztrák Alpok 2-3000-es gyönyörű csúcsai emelkednek mellettünk. Ez már Tirol. Az út folyamatosan lejt, az első 20 km moderáltan, majd Lienzig elég erősen. Néha gyönyörű erdőkben haladunk, messze a lakott településektől. A folyó az elején még elég vékonyka, majd Lienz környékén kezd szélesedni. San Candido egy helyes kisváros, keresztül megyünk rajta, majd Sillian felé haladunk, ahol a bal parton tekerünk. Abfaltersbac után a kerékpárút a hegyhez közel halad, fantasztikus kilátást nyújtva a völgy lejtőire és az ott található településekre. Assling után a völgy ismét szűkül, Lienzbe beérve nézelődünk egy kicsit, majd áttekerünk a városon. Lienztől a Dráva bal partján haladunk tovább a szállásig. 

Táv: 70 km, szintkülönbség: kb 200 m. Nehézség: 1/5. Tervezett idő: 8 óra (városnézéssel).

3

3. nap: Glockner kerékpárút a Möll folyó mentén

Ezen a napon a Großglockner lábához utazunk, Heiligenblutba, amely egyben a Großglockner alpesi panoráma út déli kiindulópontja, Karintia északnyugati csücske. A városka 1288 méteren fekszik, ha továb mennénk, a Hochtor-hágó apanoráma út első állomása, 2504 méteren. Természetesen mi nem tekerünk fel, hanem egy kis nézelődés után lefelé vesszük az irányt a Glockner kerékpárúton. A Möll gyönyörű völgyben fogunk tekerni, a Magas-Tauern hegység hegyei között. Az út egy idő után keletre kanyarodik Obervellach felé. Az út végig lejt, Obervellachig kb. 700 méter fogunk süllyedni. Utunk Mölbrückénél ér véget, ahol a folyó a Drávába ömlik és ahol kerékpárutunk a Dráva menti kerékpárútba torkollik. Innen kisbusszal megyünk a szállásig.

Táv: 70 km, szintkülönbség: kb 100 m. Nehézség: 1/5. Tervezett idő: 6 óra.

4

4. nap: Gail-folyó kerékpártúra

Ez a nap a Gail-folyó melletti kerékpárút napja. A völgy, amiben tekerünk, az olasz határral párhuzamosan fut, egészen Villachig lehet menni. A kerékpárút végig lejt, 80km-en kb. 300m szintkülönbség van benne, lefelé. Kisbusszal megyünk a kiindulási pontra és az út végén kisbusszal megyünk a szállásig.

Táv: 80 km, szintkülönbség: kb 100 m. Nehézség: 1/5. Tervezett idő: 6 óra.

5

5. nap: Hazautazás

Szombat reggel kicsekkolunk és hazautazunk. Az utat napközben tesszük meg és délután érünk haza.

Szállásunk Lienztől nem messze egy hotelben lesz, kétágyas szobákban.

Dráva menti kerékpárút
Wörthi tó
Chiusaforte állomásán remek pihenőhelyet alakítottak ki.
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Wörthi tó
Dráva menti kerékpárút
Dráva menti kerékpárút
Eligazító tábla kerékpárosoknak
Völgyek Ausztriában
Lienz fontos csomópont
Kerékpáros híd Tarvisio mellett
Dráva menti kerékpártúra: Pihenő sok helyen van
A Dráva

Vélemények a túráról

5.00 based on 1 review
2020 augusztus 11,

Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni a túráról!

Ha valaki szeret bringázni, szereti a kalandot a Bike4fun csapatával ez egy felejthetetlen élmény lesz! 😉 Jah! Vigyázat! Addiktív! 😉

KÖSZÖNÖM!

Pongó Kriszta

Hozzászólok!

Értékelés