7 nap
Időtartam
2024. okt.
Dátum
5/5
Nehézség
Hotel
Szállás
Repülő
Utazás

A Kanári-szigeteken ősszel, télen vagy kora tavasszal bicajozni, amikor otthon még alacsonyak a hőmérsékletek, mindig különleges élmény. Ki ne örülne a novembertől áprilisig tartó tartós 20-25 foknak (sőt, néha 28-30), a többnyire száraz és kiszámítható időjárásnak, ami ideális a bicajozáshoz.

Gran Canaria - A GC65 sziklaformái
Gran Canaria – A GC65 sziklaformái

A sziget fantasztikus látványvilágú, különleges hely. A déli rész kopár kősivatag, alig vannak fák, leginkább kaktuszokat látni. A völgyeket olyanok mint Arizona és Texas keveréke. A sziget északi része az ellentét: zöld minden, erdők, pompás növények, sokkal jobban beépített.

Az utak minősége első rangú, az emberek barátságosak és rengeteg a bicajos, emiatt minden autós figyel rájuk (na meg a bérelt autóra 🙂  A kaja olcsó és jó, az infrastruktúra szuper, szóval ideális hely bicajozásra.

Szállásunk 4  csillagos wellnes szállodában lesz reggelivel, kétágyas szobákban. Az egyhetes túra igazodik a repülőjáratokhoz.

Gran Canaria

Utazás

Mind a ki- mind a hazautazás repülővel történik. Repülőtéri és kinti trnaszferek kisbuszosak.
Figyelem! A repülőjegyet mindenkinek magának kell foglalnia. Budapestről, Bécsből ezeken a napokon vannak járatok! A repülőjáratot a túrához kell igazítani. De lehet utazni előtte, utánba lévő napokon is.

Érdemes minél hamarabb jelentkezni és lefoglalni a járatot, mert az időszak nagyon népszerű, nekünk pedig a transzfer miatt intézkedni kell!

Mikor?

2024. október – pontos dátum hamarosan

Ár

Az árak 2023-asok, a 2024-es árak hamarosan fent lesznek!

  • Normál ár: 415.000 ft
  • Törzsuzas ár: 402.000 ft

Az ár nem tartalmazza a repülőjegy és a kerékpárbérlés árát. Részletek lentebb az előleg részben!

Emelkedő

Létszám

Minimum 4, max 7.

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra fent, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, csak adatokat kell megadnod. Ezután küldünk egy előlegbekérőt az általad megadott email-címre, amelyen rajta lesz a számlaszám, amelyre az alább megadtott előleget be kell fizetned. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Segítség:

Információk

Előleg összege: A túra árának 40%-a (Ez a jelentkezés feltétele.) – ÁSZF) Az előleg tartalmaz egy vissza nem térítendő 60.000 ft-os letétet, amit a túra miatt mindenféleképpen be kell fizetnünk!
Jelentkezési határidő: 2024. szeptember 1.

Gran Canaria - A Soria emelkedője
Gran Canaria – A Soria emelkedője

Az ár tartalmazza:

Szállás 4 csillagos hotelben
Reggeli
Túravezetés
Transzport a szigeten és repülőtéri transzfer
Csoportos utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)

Az ár nem tartalmazza:

Repülőjegy
További szállások a szigeten
kerékpárbérlés
Ebéd és vacsora, napközbeni étel, ital
Egyéni biztosítás (opcionális)
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A túráról

A Kanári-szigetek a bicajosok téli – kora tavaszi mekkája. Ide járnak a world- és protour csapatok is edzeni. Gran Canaria fantasztikus látványvilágú, különleges sziget. A sziget déli része teljesen kopár kősivatag, alig vannak fák, leginkább kaktuszokat látni. A folyók fantasztikus völgyeket mostak ki, az egész olyan mint Arizona és Texas keveréke. A sziget északi része az ellentét: zöld minden, erdők, pompás növények, sokkal jobban beépített. Az utak minősége, főleg az óceánpart közelében első rangú. A kaja olcsó és jó, az infrastruktúra szuper.

Viszont a szigeten a bicajozás – főleg a szezon elején, amikor egyáltalán nem vagy felkészülve arra, ami ott várt – nem egyszerű. A hosszú és néha meredek emelkedők meg tudnak kínozni. Ahhoz pedig, hogy sokmindent láss, a nagy szintekhez nagyobb távolság is jár. Ide rendesen fel kell készülni.

A GC60-as út kanyarai Fataga után.

Tenerifével ellentétben a sziget viszont nem csak emelkedőket és lejtőket, de vízszinteseket és enyhébb völgy-utakat is kínál. (Tenerifén minden út a Teidére vezet). Minden nap viszonylag nagyobb távot és szintet fogunk menni, amihez viszont feledhetetlen panorámák és kilátások társulnak.

Kerékpár

Ezen a túrán mindenki vagy bérelt országúti kerékpárral vagy saját kerékpárjával (országúti) vesz részt. A kerékpárbérlésben kérésre segyítünk! A kinti bérlés általában 120-250 euro, függ a kiválasztott kerékpártól is. Ha a saját bicajod hozod, feltétel a legalább 2*10-es váltórendszer.

Nehézség

A túrák nehezek (4/5, 5/5), átlagos sportos fizikummal csak akkor teljesíthetőek, ha van állóképesség, kitartás és/vagy nagyobb bringás tapasztalat. (Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

A Soria visszafordítói
1

1. nap: Utazás repülővel.

Utazás egyénileg, érkezés a szigetre, majd tanszfer a szállodába. Mivel mind a Wizair, mind a Ryanair este érkezik, ezen a napon még nincs tekerés.

2

2. nap: Bemelegítés, San Bartolomé, GC60, GC65

Az első tekerési napunkon bemelegítésképpen Fataga felé vesszük az irányt, feltekerünk San Bartoloméba a GC-60-as úton, majd lefelé a GC-65 és Agüimes felé a GC-550-esen jövünk vissza a tengerhez. Ez az út a belépő a sziget belsejébe, a csúcsra vezető út, a Pico de Las Nieves felé. Mivel első napon vagyunk, nem visszük túlzásba az emelkedőket, de azért San Bartoloméig megyünkj felfelé, onnan pedig lefelé a sziget egyik legszebb lejtőjén. Az út felfelé is szép és lefelé is, az 505-ös kitérő pedig nagyon attraktív (lehet kitérő nélkül is menni).

Táv: 83 km, szintkülönbség: 1650 m. Nehézség: 4/5.

3

3. nap: Fel a csúcsra: Ayacata, Soria, Pico de Las Nieves

Második napunkon egyből a csúcsra törünk. Egy zseniális, de nehéz körrel feltekerünk a sziget legmagasabb pontjára, a Pico de Las Nieves-re. A szállásról indulva a tengerparti úton megyünk egy darabig (hullámzó, fel-le út, majd a Soria fel kanyarodunk egy szép és kevésbé meredek völgyben. A Soria gyönyörű mászás, lélegzetelállító környezetben, nem mellesleg átlag 8%, de a 605-ös útig az emelkedőn vannak 12-14%-os részek. Ayacatáig, amely a csúcs előtti “megálló” könnyebb, majd a Picoig inkább hosszú, mint nehéz az emelkedő. Az út nehézségét az adja, hogy szinte az indulástól végig felfelé kell menni, két hosszú mászás van benne, egy 20km-es és egy 16km-es, 6-12%-okkal. Lefelé a már korábban megismert GC60-on jövünk.

Táv: 115 km, szintkülönbség: 2700 m. Nehézség: 5/5.

4

4. nap: VoTT

A VoTT (Valley of The Tears) Gran Canaria leghíresebb és leghírhedtebb emelkedője. Messz földről híres, nem véletlenül. Ezen a napon a VoTT-ot látogatjuk meg. A tengerparti úton Mogánig megyünk, majd utána felemledünk 650 méterre, leszáguldunk szinte tengerszintig és a sziget belsejébe hatolunk egy szép völgyön keresztül. Onnan kezdődik a VoTT. Nem hiába hívják azt a 12km-t a Könnyek völgyének (12km, 960m szint), meglehetősen nehéz. Ha felértünk, Ayacatából a megszokott úton eresztkedünk le.

Táv: 120 km, szintkülönbség: 3200 m. Nehézség: 5/5.

5

5. nap: A Serenity és a GC-210-es kör

Ma az egyik legszebb szerpentínen és körúton fogunk tekerni. Mogánból fogunk indulni és a 605-ös út szerpentínjén, a Serenity-n haladunk ayacatáig. Onnan leereszkedünk a VoTT-on és rátérünk a 210-es útra, ahol egy kört teszünk meg, majd hazág lejtőzünk.

Táv: 125km, szintkülönbség: kb 3400 m. Nehézség: 5/5.

6

6. nap: A tengerparti út

Ezen a napon a GC-200-as tengerparti utat nézzük meg.

7

7. nap: Hazautazás

Transzfer a reptérre.

Szállásunk egy négycsillagos szállodában lesz, kétágyas szobákban. A szálláson van medence, wellnes, az árban benne van a reggeli és a vacsora is.

Gran Canaria . A Soria fölötti emelkedő
Gran Canaria - A Soria emelkedője
Gran Canaria - A GC65 sziklaformái

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés