4 nap
Időtartam
2021. jún.
Dátum
1/5, 2/5
Nehézség
Családi panzió
Szállás
Kisbusz
Utazás

Egy gazdag kulturális és történelmi hagyományú régió, amely természeti szépségekben is bővelkedik. Ausztria egyik titkos kincse, közel Magyarországhoz, mégis, mintha évszázadokkal lenne “arrébb”.

A túrán belekóstolunk a különleges földrajzi fekvésű régió mindegyik szegletébe: tekerni fogunk a Duna mentén, elhagyott réteken kígyózó kerékpárutakon, közel az alpesi lejtőkhöz és szurdokokon, folyóvölgyekben. Többször megyünk felújított, egykori vasútvonalakon is!

A szállásunk Alsó-Ausztria közepén lesz, innen fogunk csillagtúra-szerűen kerékpározni a jól kiépített osztrák infrastruktútán.

Alsó-Ausztria

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos. Egyéni utazás is lehetséges.

Mikor?

2021. június 6-9. (vasárnap – szerda). – Vannak még szabad helyeink!

Ár

  • Normál ár: 154.000ft
  • Törzsutas ár: 147.00ft

Létszám

Indulási létszám: 5 fő, max. 12 fő.

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra fent, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, csak adatokat kell megadnod. Ezután küldünk egy előlegbekérőt az általad megadott email-címre, amelyen rajta lesz a számlaszám, amelyre az alább megadtott előleget be kell fizetned. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Alsó-Ausztria

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Ha minden hely elfogyottott vagy már nincs annyi hely, amennyien jönni szeretnétek, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert felkerülhetsz a várólistára, illetve, ha nagy az érdeklődés, tudunk még egy utat indítani. Vagy esetleg egy egyedi túrát is tudunk szervezni, ha többen vagytok! Itt lépj velünk kapcsolatba!

Segítség

A túra ideális csapatépítésre és egyéni túrára is! Amennyiben barátok, család vagy ismerősök csoportja vagytok, vagy csapatépítést szeretnétek és egyedi szervezésben, a nektek megfelelő időpontban szeretnétek a túrát, írjatok nekünk! Áprilistól októberig meg tudjuk szervezni a túrát! Kapcsolat

Alsó-Ausztria Ybbstalradweg

Információk

Előleg összege: 70 ezer Ft (A jelentkezés feltétele, fizesd be az előlegbekérő megkapása után minél hamarabb! (ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2021. május 1.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Reggeli
Csoportos utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)
Kerékpárbérlés Milyen bicajt adunk?
Térképek

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni biztosítás (opcionális)
Fakultatív programok ára
Belépők ára

Alsó-Ausztria: Melk

A túráról

Alsó-Ausztria a legnagyobb osztrák szövetségi tartomány, egyben az ország történelmi középpontja is. Közel Bécshez, Magyarországtól csak egy ugrásra van. Határvidék, hiszen közel Szlovákia, Csehország, de mégis központi helyet foglal el az ország történelmében.

De nem csak gazdag kulturális örökséggel rendelkezik, hanem az alpesi és pannon, az észak-és dél-európai éghajlati zónák találkozási pontjaként sokszínű természeti látnivalókkal is rendelkezik. Délről az Alpok, északról a cseh határvidék szegélyezi. A közepén pedig a Duna keresztezi. Hatalmas erdők, füves puszták, alpesi legelők és tengerszemek, szurdokok és folyóvölgyek jellemzik.

Ausztria mindig is odafigyelt a kerékpárút-hálózatára, ezért ebben a régióban is olyan jó a helyzet, mint bárhol máshol. Az útvonalak a tartomány legszebb vidékein vezetnek keresztül. A legtöbbjét mi is megtekerjük: fogunk kerekezni a Duna mentén, a Waldviertel erdeiben, a Mostviertel domjai között, kipróbáljuk az egykori vasútvanalakat az Ybbs és a Traizen mentén.

Alsó-Ausztria

Kerékpár

A normál kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni. Az eBike bérléséről.
eBike bérelhető
Kinek ajánljuk?

Aki nem szeret messze utazni, de szeretne kivételesen szép helyeken bicajozni.
Akinek nincs egy hete a pihenésre.
Aki szereti a nem túl nehéz túrákat.

Alsó-Ausztria: Az Ybbstalradweg mentén

Nehézség

A túra a könnyebb túrák közé tartozik. Többnyire sík vidékeken, aszfaltozott kerékpárutakon bicajozunk. De mivel Ausztriában és az Alpokban vagyunk, előfordulnak emelkedők, ezért az utat 2/5-ös nehézségúra jelöltük. Ezt az utat azok is megtehetik, akiknek nincs nagy kerékpáros tapasztalata.

Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

1

1. nap: Utazás, Meridian kerékpárút

Reggel indulunk Budapestről, az út (forgalomtól függően) 5-6 óra. Odaérkezés után bevezetésképp a közeli Meridian kerékpárúton tekerünk egyet. A kerékpárút néha régi vasúti sínek helyén létrehozott úton halad. Érintünk kisvárosokat is.

Táv: 55 km, szintkülönbség: kb 300 m. Nehézség: 2/5. Tervezett idő: 6 óra.

2

2. nap: Ybbs vasútvonal menti kerékpárút, 1. szakasz

Ezen a napon az a szállásunkról a Duna felé fogunk tekerni az Ybbs melletti kerékpárúton. Érintjük Amstettent, majd a dombok között Ybbsnél érjük el a Dunát.

Táv: 75 km, szintkülönbség: kb 400 m. Nehézség: 1/5. Tervezett idő: 8 óra.

3

3. nap: Ybbs vasútvonal menti kerékpárút, 2. szakasz

Ezen a napon az Ybbs folyó melletti egykori vasútvonal nyomvonalán fogunk tekerni. A tökéletesen leaszfaltozott kerékpárút réteken, erdőkön, szorosokon visz keresztül. A túrát Waidhofenben kezdjük és Lunz am See-nél ér véget.

Táv: 75 km, szintkülönbség: kb 300 m. Nehézség: 1/5. Tervezett idő: 6 óra.

4

4. nap: Duna mentén (Ybbs - Melk)

Zárónapunkon Ybbsből indulva a Duna mentén megyünk Melkig. Itt buszra szállunk és hazaindulunk.

Táv: 30 km, szintkülönbség: kb 100 m. Nehézség: 1/5. Tervezett idő: 3 óra.

Szállásunk Alsó-Ausztriába közepén, az Alpok lábánál lesz, Gaming csendes kisvárosa mellett egy családi panziójában. A szobák 2 ágyasak.

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés