A Pilisben és a Dunakanyarban a bike4fun

A bike4fun huszonhárom jelentkezővel sikeresen letekerte a 2018-as szezonnyitó kerékpártúrát!

Az előzetes 35 regisztrációból 23 lelkes túrázó jelent meg szombat reggel a szentendrei Skanzen bejáratánál. Sajnos az idő nem kedvezett, pedig egész héten napos 16 fokot mondtak, de az utolsó pillanatban erősen felhős, szemerkélős esős időt jósolt a meteo. Többen jelezték is, hogy ezt nem vállalják be, pedig később kiderült, hogy nem volt olyan mostoha az időjárás: nem esett és nem fújt a szél, bár egész nap borús volt az idő.

Bike4fun 2018 szezonnyitó kerékpártúra

A gyors összekészülődést követően kiosztottuk a bérelt bringákat és nekivágtunk az útnak. Szentendrére a Bükkös-patak mentén értünk be, majd a Duna mellett tekertünk Leányfaluig. Meglepődtünk, hogy már egészen odáig el lehet tekerni aszfalton a főút kihagyásával, egy mostoha szentendrei részt leaszfaltoztak. Sajnos a Leányfalu – Tahitótfalu távot (3km) továbbra is a 11. úton kell megtenni, de szerencsére sikeresen abszolváltuk.

A csapat jókedvűen és tempósan haladt, ezért a révhez a szigetre a tervezettnél korábban érkeztünk. Lőttünk néhány fotót, beszélgettünk, makjd meg is érkezett a komp. A Duna közelsége Vácnál éreztette még a kora tavaszi alacsony fokokat, de a frissítő ponthoz gyorsan odaértünk, ahol Zita és Fanni munkájának köszönhetően már várt ránk a hagymás zsíroskenyér, müzli és innaivaló.

A frissítőpontnál

A túra egyik legszebb része a Dunakanyar volt. A nagymarosi kompig a bal oldalon haladtunk, klassz tempóban, a csapat nem nagyon szakadt szét. Nagymarosnál visszakompoztunk a jobb oldalra (a nagy forgalom miatt csak két részben sikerült). Az erősebb jelentkezők Balázzsal feltekertek a fellegvárhoz, még én a többiekkel elkezdtük az emelkedést a Pap-rétig.

A túra legnehezebb etapja következett. A kb. 5 km-es emelkedő jól megizzasztott mindenkit, a csapat szét is szakadt, csikorogtak a fogak, dolgoztak az izmok, de a végére mindenki feljutott.

Kompátkelés Visegrádnál

A Pap-réten az üstben fortyogott az éppen elkészült, forró bográcsgulyás és az almáspite. Mindenki megérdemelten jól megtömte a pocakot. Akit érdekelt, kipróbálhatta a kölcsönözhető ebike-okat, sokan éltek is a lehetőséggel. Mindenki vigyorgó arccal szált le a nyeregből. Innen már csak egy kis lefele volt Szentendréig, amit sikeresen abszolváltunk.

A teljes táv közel 60 km volt, 450 m szintemelkedéssel, ami jelentős teljesítmény mindenkinek. Gratulálunk a résztvevőknek! Reméljük, hogy jól érezték magukat és azokkal is találkozunk valamelyik túránkon, akik még nem jelenteztek.

A Pap-rét felé

További fotók:

Gyuri és Éva
Zsuzsi
Máté és José
Balázs

A szerzőről

client-photo-1
Csaba
55. évem pedálját taposom, a bike4fun vállalkozás vezetője, túravezetője vagyok. Hobbim a munkám. Szabadidőmben tekerek és / vagy a családdal vagyok.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?