Felkészülés

Igen, a csomagár tartalmazza a csoportos utasbiztosítást, amit rátok kötünk. A biztosítás sürgősségi ellátási, baleseti, segítségnyújtási (asszisztencia), poggyászbiztosítási, jogvédelmi és járműasszisztencia szolgáltatásokat nyújt a biztosított, illetve a kedvezményezett részére.

A teljes tájékoztatót letöltheted:

Utazási garancia biztosítás feltételek és ügyféltájékoztató (.pdf) – 350Kb

Szolgáltatások és biztosítási öszegek (.pdf) (80Kb)

Amennyiben ezen túl szeretnél magadra kötni egyéni biztosítást, ezt megteheted.

Igen, hozhatod! Természetesen meg kell felelnie bizonyos követelményeknek, hiszen nem szeretnénk azt, hogy egy nem karbantartott vagy nem odavaló kerékpárnak a csoport lássa kárát, ne tudjunk haladni vagy állandóan meg kelljen állni láncot visszatenni. A túrákhoz azért biztosítjuk mi a biciklit, hogy ez kisebb valószínűséggel fordulhasson elő.

Kérjük, jelezd, ha ebike-ot szeretnél hozni (a szállítás miatt)!

A biciklikről bővebben itt olvashatsz.

Alapvetően, összefoglalva és röviden azt mondanánk, hogy hozd azt, amit egy egyhetes pihenésre, utazásra vinnél, de felezd meg az elpakolandó ruhatárat (mivel egész nap túrázunk, sok ruhára nem lesz szükséged), duplázd meg a sportos cuccokat (alapvetően ez egy aktív, sportos hét lesz) és tedd oda a bicajos ruhatáradat, kellékeket. Személyes tapasztalatunk az, hogy egy ilyen egyhetes túrára nem tudunk olyan kevés ruhát kivinni, amiből ne hoznánk vissza felhasználatlanul a felét.

Amire feltétlen gondolj: bicajos öltözék, 2-3 váltással. Ez általában speciális béléses biciklis nadrágot (kényelem miatt), biciklis felsőt, aláöltözetet és szél- illetve vízhatlan biciklis kabátot, valamint megfelelő sportos cipőt (ha van klipszes cipőd és ennek megfelelő kerékpár, akkor azt) jelent. Ideális, ha ilyen cuccot hozol, mert ebben érzed magad a kerékpáron optimálisan és ezzel lesz a legkevesebb bajod (jól szellőznek, ha elázol, gyorsan száradnak, minden időjárási körülmények között ideálisak, van zsebük, stb.), de ha ezek nincsenek és nem akarod magad nagy költségekbe verni, jó lesz a sportos öltözék is (rövid sportgyatya, testhezálló hosszú sportnadrág, réteges sportöltözék felülre, dzseki). Arra figyelj, hogy érdemes 2-3 szettet elhoznod, hogy váltsd őket (ha elázol vagy nem biztos, hogy mindenhol lesz mosógép).

A tavaszi (április, május eleje) és a késő őszi (szeptember vége, október) túráink idejében még előfordulhatnak hidegebb, csapadékosabb idők, ekkor tehát fokozottan figyelj arra, hogy legyen hidegben is használható szetted (vízhatlan dzseki, hosszú nadrág, váltócipő, stb.). Késő tavasszal, nyáron és kora ősszel általában a rövidújjú szett és a rövid nadrág elég. Az időjárásról itt írunk.

A ruházaton kívül szükség van a bicajos felszerelésre is: a bicajos sisak (ha Te hozod a biciklit), hátizsák, kulacs (vagy ivótartály a hátizsákba), naptej (ha olyan évszakban jössz), telefon pótakku vagy töltő, fényképező (kisméretű!), fürdőruha (ha a szálláson van medence és fel van töltve). Arra figyelj, hogy Cross-biciklivel túrázunk, tehát nincs rajta csomagtartó, ezért egy kisebb méretű hátizsák legyen nálad. A nap folyamán nem kell sok cuccot magaddal vinni (iratok, fényképező, telefon, váltócucc – ha szükséges).

Figyelj arra, hogy Olaszországban más a konnektor-csatlakozás, mint itthon (az olasz konnektor többnyire 3 pólusú és kétfajta dugóval is használják), ezért ha gondolod szerezz be egy-két adaptert, de ha nem hozol, akkor sincs baj, mert a házak többségében van vagy 1-2 euróért kint bárhol kapni.

Természetesen igen, de ne felejtsd el, ez egy biciklitúra, ezért a programokat is ehhez igazítjuk.

Ha nem tartasz velünk biciklivel, sajnos nem tudunk a programok helyszínére szállítani, viszont cserébe garantált az otthoni nyugalom, pihenhetsz kedvedre a medence mellett, sétálhatsz nagyokat a környező dombokon és élvezheted a szállás nyújtotta kényelmi szolgáltatásokat 🙂

Vagy kínáljuk neked az elektromos kerékpárokat (ebike), amelyekkel könnyedén tartod velünk a tempót! Nézz szét az oldalon és válassz!

Elvileg igen, jöhetsz.

Persze attól függ, hova. Mivel ez egy szervezett út, ráadásul a közös utazással a közösség is épül, támogatjuk az együtt utazást. Elfogadjuk azonban, hogy létezik olyan eset vagy igény, hogy egyedül szeretnél utazni. (Általában a túra ettől nem fog olcsóbb lenni, hiszen a kiutazással járó költségeket így is, úgy is ki kell fizetni, hiszen a többieket mi visszük busszal.) És persze azt is át kell gondolnod, hogy a túrákon sokszor kisbusszal is közlekedünk, hiszen nem minden tekerés háztól házig tart, illetve a pontból pontba túrákon értelemszerűen nem tudsz a kocsival mit kezdeni.

Amennyiben saját kocsival jönnél, ezt jelezd felénk a jelentkezésnél. Indulás előtt megkapod a szükséges információkat, hogy odatalálj.

Elvileg igen, nem fogunk ellenállni, de egyrészt ettől nem lesz olcsóbb az utad, másrészt előnyben vannak, akik bicajozni jönnek. Harmadrészt, ha nem saját kocsival jössz, addig, amíg a többiek túráznak, nem tudunk Téged szórakoztatni. Jelentkezésnél ezt mindenféleképpen jelezd és beteszünk a jelentkezők közé, de csak a jelentkezés végén derül ki, hogy beférsz-e a csoportba. Gyakorlatilag tehát a jelentkezésektől függ, ha az út megtelik azokkal, akik bicajozni jönnének, lemaradsz.

Természetesen lehetőség van arra, hogy – ha nem szeretnél (vagy nem tudsz) minden túrán részt venni – kihagysz bicajos napokat, ez tőled függ.

Igen, viszonylag sok és prémium ebike-kal rendelkezünk. Az eleketromos kerékpárjainkat itt tudod megnézni! Az ebike bérlését nem tartalmazza a túra ára!