A bike4fun kerékpáros túrákat szervező és lebonyolító vállalkozás a dinamikusan növekvő forgalom miatt sofőr és túravezető munkatársat keres.

A bike4fun családi vállalkozásként jött létre 2016-ban, elsősorban külföldre szervezünk kerékpártúrákat, mint például Olaszország (Toszkána, Umbria, Dolomitok), Ausztria, Szlovénia, de tekerünk Portugáliában és Belgiumban is.
Túráink az aktív turizmus jegyében telten: nem csak kerékpározunk, hanem színvonalas szállásokon pihenünk, várost nézünk, gasztronómiai élményekkel gazdagodunk.

Milyen embert keresünk?

1. Sofőr és túravezető

Az utak lebonyolítsához szükségünk van sofőrre és túravezetőre. Ideális esetben mindkettő te leszel, de vannak olyan túráink, ahol valaki túrát vezet, miközben a másik fuvarozza a csoportot.

2. Legyél “bicajos”!

A túravezetőként jól kell tudnod bicajozni, értened kell a bicajos közeget, a kerékpár működését, a bicajozás fiziológiáját, optimális működését. Nem csak technikailag, de fizikailag is felkészültnek kell lenned.

3. Empatikus, pozitív szemlélet, jó kommunikációs és problémamegoldó képesség!

A munka nagyobb és nehezebb része, hogy az utasokkal kell foglalkozni. Mivel a túrák fizikai nehézséget okoznak az utasoknak, ezért jó vezetőnek, tűrhető pszichológusnak és kiváló motivátornak kell lenned!

4. Tájékozódj jól!

Ismerned kell a túrák helyszíneit, tudnod kell minden méterét, el kell igazodnod a külföldi helyszíneken, tökéletesen promptnak kell lenned a túra minden percében. Ez nagyrészt tanulható, a munka első fázisa, hogy megtanulod az utakat a helyszínen, egy bejárást követően.

5. Tudj autót vezetni és bírj bicajt pakolni!

Mivel a túravezető és/vagy a sofőr vezeti a kisbuszt (B-jogsi), ezért ezt tudnod kell vezetni (általában utánfutóval). Ezen túl bicajokat is pakolni kell.

6. Beszélj idegen nyelvet!

Mivel az útjainkat Európa-szerte szervezzük, így elengedhetetlen, hogy az angol nyelvet legalább középfokon beszéld. A német és/vagy az olasz előny.

+1. Szeresd, amit csinálsz, legyél érdekelt a munkában!

Ez nem a hagyományos értelemben vett 8 órás munka az irodában. Emberekkel foglalkozunk, ráadásul fizikai munka közben, ami nagyon megterhelő szellemileg is. Ezt csak akkor tudod rendesen megoldani, ha a munkát magadénak érzed, lelkesedsz érte és nem muszáj dolognak tartod. Nem alkalmazott leszel, hanem vállalkozó, mivel alapvetően nem “alkalmazottakat” keresünk, hanem “partnereket”, akik magukénak érzik a feladatot. Abban hiszünk, hogy akkor fogsz igazán jól dolgozni, ha érdekelt leszel a minőségi munkában.

Mire keresünk embert?

Aktív turizmus vezetésére

Amit csinálunk, az nem sport, de nem is nyaralás, hanem valahol a kettő között van: aktív turizmus. Úgy pihenünk, hogy közben kerékpározunk.

A túrák vezetésére és sofőrködésre

A túrákon kisbusszal utaztatunk, a bicajokat saját bicajszállító utánfutón visszük. A túrákon alapvetően két munkakör van: a sofőr feladata a kisbusz vezetése a helyszínre és vissza, az adott napi túrákra az utasok kiszállítása vagy a túráról a visszaszállítás. A túravezető vezeti a kerékpáros túrát, megy a csoporttal, ő felelős a csoportért. A túrák kisebbik részében a két munkakör összeolvad, de a legtöbb túrán külön embert alkalmazunk a két munkakörre. A munka része a csomagok bepakolás, néha regeliztetés, szállás becsekkolás, stb. Idegenvezetni nem kell!

A szezonra

A túraszezon áprilistól októberig tart, A túrák általában egy hetesek, a túrák időtartama alatt a túravezető felel a csoportért és a munkáért. Amennyiben beválsz, akkor bejárásokon megismered azokat a környékeket, ahol majd önálló túrákat kell vinned.

Feltételek

 • Kerékpáros múlt (nem kell profi versenyzői tapasztalat, de fontos, hogy rendszeresen bicajozz a magánéletedben is).
 • Empatikus, pozitív emberi szemlélet, jó kommunikációs képesség.
 • Jó problémamegoldó képesség.
 • B-jogsi.
 • Egy nyelv ismerete (angol).

Előnyt jelent:

 • Kerékpáros vagy gyalogos túravezetői tapasztalat.
 • Vezetői tapasztalat.
 • Több nyelv ismerete.

Mit javaslunk, jelentkezz-e?

Jelentkezz:

 • Ha szeretsz bicajozni, szereted a bicajos közeget, szeretsz ráérősen is bicajozni, úgy, hogy közben tájakat fedezel fel, emberekkel beszélgetsz.
 • Ha szeretnél egy dinamikusan fejlődő kisvállalkozáshoz csatlakozni.
 • Ha az élettől többet szeretnél, mint egy unalmas irodai karrier.
 • Ha szeretsz emberekkel foglalkozni, problémájukat megoldani.
 • Ha van türelmed és lehetőséged arra, hogy a munka kifusson.
 • Ha szeretnél egészséges környezetben dolgozni, olyan munkát végezni, ami egyben a hobbid is.

Ne jelentkezz:

 • Ha éppen nem tudod, mit szeretnél az élettől és mindent kipróbálnál, ezt is, hátha bejön.
 • Ha azt gondolod, hogy milyen klassz munka, utazgatunk, bicajozunk, jókat eszünk és mindezt a cég fizeti. (Nem így néz ki, persze, mindez igaz, de ez egy kemény meló, nem nyaralás és pihenés.)
 • Ha azt gondolod, hogy ez a munka remek bicajos edzésnek. (Nem az, nincs sportértéke, ellenben az utas szabja a körülményeket.)
 • Ha nem tekersz évi 4-5000km-t.
 • Ha nem tudsz emberekkel bánni, a problémájukat kezelni, ezektől ideges leszel, falra mászol.

Jelentkeznél?

Amennyiben érdekel a munka, a következőket tedd: Jelentkezz egy rövid emailben (írd le, miért jelentkeznél, mik az előnyeid, miben érzed kevésnek magad), az emailt küld el nekünk, a címet megtalálod a kapcsolat oldalon. Ha rendben van, küldünk egy bő háttéranyagot, hogy elolvashasd, mit kell csinálni, mik a feltételek. Ha ez is tetszik és részünkről is rendben van a dolog, leülünk egy személyes beszélgetésre.

Köszönjük, hogy elolvastad!