5 nap
Időtartam
2020 nyár
Dátum
4/5, 5/5
Nehézség
Családi panzió, Hotel
Szállás
Kisbusz
Utazás

Készen állsz egy igazi élménytekerésre Európa felfedezetlen bicajos paradicsomában? Tekerj velünk napi 80-90 km-t lenyűgöző kilátásokkal, zúgó folyók, vízesések és csillogó alpesi tavak mellett, buja réteken és hágókon, hegycsúcsokon keresztül. A természet fenséges szépsége még a a legkeményebb pillanatokba is kárpótolni fog minden megszenvedett izzadságért.

Szlovénia, Európa újdonsült aktív kikapcsolódási központja. Ez a Magyarországgal határos, de annál kisebb ország  természeti és környezeti téren Ausztriát üti, rengeteg a hegy, a völgy, a folyó és az eldugott kisváros. A szolgáltatások európaiak, az utak jó minőségűek, az emberek kedvesek.

Túránk az ország nyugati részében egy 350km-es út, érintve a legszebb helyeket: tekerünk hágókon, folyó-völgyekben, útba ejtünk eldugott kisvárosokat, hogy a végén elérjünk a tengerhez. Minden nap máshol alszunk, a cuccainkat kisbusz viszi. Szállás színvonalas panziókban vagy hotelekben.

A Triglav Nemzeti Parkban, az Isonzó völgyében

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos. Egyéni ki- és hazautazás is lehetséges.

Mikor?

2020. július 1-5. (szerda – vasárnap) – Betelt! Várólistát nyitottunk! (Mit tehetek, ha nincs már hely?)

Ár

  • Normál ár: 162.000 ft
  • Törzsutas ár: 156.000 ft

Jelentkezés, fizetés

A jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra fent, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, csak adatokat kell megadnod. Ezután küldünk egy előlegbekérőt az általad megadott email-címre, amelyen rajta lesz a számlaszám, amelyre az alább megadtott előleget be kell fizetned. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

A Triglav Kranjska Gora felé

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Ha minden hely elfogyott, akkor erre a túrára ebben az időpontban már nem tudsz jelentkezni. Amennyiben mégis ez érdekelne, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert felkerülhetsz a várólistára, illetve, ha nagy az érdeklődés, tudunk még utat indítani, esetleg egy egyedi túrát is tudunk szervezni, ha többen vagytok! Itt lépj velünk kapcsolatba! Ha ez nem felel meg, ajánlunk hasonló utakat!

Segítség:

Bled, tó

Információk

Előleg összege: 100 ezer Ft (A jelentkezés feltétele, fizesd be az előlegbekérő megkapása után minél hamarabb! (ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2020. május 1.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza:

Utazás kisbusszal
Szállás
Reggeli
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Csoportos utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)
Térképek

Az ár nem tartalmazza:

Ebéd, vacsora
Egyéni biztosítások (opcionális)
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A Bohinji-tó közelében

A túráról

Az ötnapos túrán egy kört teszünk meg a szlovén Alpokban, gyakorlatilag a Triglav Nemzeti Park körül. A kiindulási pontuk az ország fővárosa, Ljubjana, a cél a tengerpart! Az öt nap alatt öt napot tekerünk (már a kiutazás és a hazautazás napján is). Minden nap lesznek vízszintes és emelkedős, lejtős szakaszok. Arra kell készülnöd, hogy ez egy nehéz, de nem teljesítehetetlen túra! Nem kifejezetten hágótúra, bár lesznek napi szintek rendesen, de nem fogunk óriási alpesi hágókat megmászni (kivétel a Mangart, amit ki is lehet hagyni). A napi etapok többségében folyóvölgyekben haladnak, de azért minden napra jut egy hosszabb, nagyobb emelkedő, általában nem óriási hágók, de azért 5-800 m-es szintkülönbségekről van szó egyben. A királyetap a 3. nap lesz, amikor is megmásszuk Szlovénia, de talán Európa legszebb hágóját, a Mangartot. (Térkép a program fül alatt!).

Ljubjana után Skofja Loka (az ország legrégebbi városa) felé vesszük az irányt, majd a Bohinji régióba látogatunk. Innen Bled mellett egy gyönyörű völgyben Kransja Gora felé vesszük az irányt. Olaszországba is átruccanunk, tekerünk a millenniumi vasútvonalon, majd hágókon kersztül az Alpok belseje felé vesszük az irányt.

Transz Szlovénia

Megmásszuk a Mangartot, amely Európa egyik legszebb hágóútja (nem könnyű!), majd a Soca (Isonzó) folyó mellett haladunk (közel fogunk tekerni a forrásához is). Ezen a vidéken az I. világháborúban hatalmas csaták voltak, a magyar hadsereg is rengeteg embert vesztett itt, az emlékművek és az őrtornyok végigkísérik utunkat. Az Isonzo  után a tenger felé kanyarodunk.

Az út nagy része aszfaltozott országút. Helyenként elkülönített kerékpárút. A napi tempó nem vészes, nem fogunk gyorsan menni, de azt vedd figyelembe, hogy ez egy nehéz túra, szükség van bicajos állóképességre! De minden nehézséget megér!

Kerékpár

Ezen a túrán ajánlott az országúti vagy egy gyors hibrid kerékpár. Feltétel a legalább 2*10-es váltórendszer. A túra során több hágót és magasabb pontos is megtekerünk.

A Mangart felé

Nehézség

A túra minden napja nehéz (4/5, 5/5), átlagos sportos fizikummal csak akkor teljesíthetőek, ha van állóképesség, kitartás és/vagy nagyobb bringás tapasztalat. (Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

Térkép Trans Szlovenia
1

1. nap: Utazás, Bohinji-tó

Kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal. Az út 6-7 óra, forgalomtól függően, dél körül érünk Ljubjana mellé. Kipakolunk és még aznap elkezdünk tekerni. Első városunk Skofja Loka. A város után a Bohinji-tó felé vesszük az irányt, majd egy emelkedőbe kezdünk. Első napi szállásunk Bohinj és Bled között, a hegyekben lesz.

Táv: 60km, szintkülönbség: kb 1500 m. Nehézség: 4/5. Tervezett idő: 4 óra.

2

2. nap: Bled, Kranjska Gora, Tarvisio

Második napunkon Bled felé tekerünk. Megnézzük a tavat, majd egy gyönyörű völgyün keresztül Kranjska Gora felé tekerünk. Az út további része elklülönített kerékpárút lesz, hiszen ez már a millenniumi vasútvonal vidéke. Kranjska Gora után Olaszország felé indulunk, a hátárt úgy lépjük át, hogy nem is látjuk. Tarvisio már Olaszországban vár bennünket.

Táv: 80km, szintkülönbség: kb 1400 m. Nehézség: 4/5. Tervezett idő: x óra.

3

3 nap (kedd): Mangart, Bovec

Harmadik napunkon a túra legmagasabb pontja vár bennünket! A Mangart az olasz-szlovén határon helyezkedik el. Az út fel zsákutca, tehát a főútról fogunk lekanyarodni és ide érkezünk vissza. Maga az út felfelé nem visz fel egészen a hegycsúcsig (2679m), hanem alatta egy nyeregben (2072 m) végződik, ez a célunk. A Mangart-nyereg egyébként a legmagasabb szlovén aszfaltút. Az átlag emelkedés 6,5%. A Mangart után visszajövünk az úton és az Isonzó mentén Bovec felé vesszük az irányt, ott alszunk.

Táv: 55km, szintkülönbség: kb 2100 m. Nehézség: 5/5. Tervezett idő: x óra.

4

4. nap: Az Isonzó mentén

Ezen a napon szinte végig az Isonzó (Soca) folyó melett fogunk tekerni Nova Goricáig. Gyönyörű kanyonokban, a folyó feletti teraszokon bivcajozunk. Az út végén még egy új kerékpárút is vár ránk!

Táv: 90km, szintkülönbség: kb 1900 m. Nehézség: 4/5. Tervezett idő: x óra.

5

5. nap: A tengerhez, majd hazautazás

Utolsó napunkon a szlovén – olasz határtól a tengerig tekerünk.

Táv: 70km, szintkülönbség: kb 1000 m. Nehézség: 3/5. Tervezett idő: x óra.

Szállásaink családi panziókban, apartmaházakban és hotelekben lesznek kétáűgyas szobákkal.

Úton a mangartra
Panoráma a Mangart-nyeregből, háttréban a Fusinei tavak
Panoráma a Mangartról

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating