8 nap
Időtartam
2023 máj.
Dátum
3/5
Nehézség
Farmház
Szállás
Kisbusz
Utazás

Klasszikus toszkán túránk Toszkána szívébe, Siena környékére visz bennünket, ahol minden pontosan úgy néz ki, mint a filmeken és a képeken! Zöld, hullámzó dombok, ciprusok és jegenyék mindenfelé, a dombok tetején magányos kőházak és persze a kiváló tészta, fagyi és kávé. Szállásunk Sienától nem messze, egy színvonalas farmházban lesz, lehetőséget adva ezzel arra, hogy minden irányba bejáruk a környéket, amely szerintünk a legautentikusabb toszkán vidék.

A túra Toszkána szívében tavasszal kihívás túrával van egy időben, ahol hosszabb távokat, nagyobb szinteket lehet metenni, ezért ha Neked kevés az, amit ez a túra kínál, jelentkezz arra! Ugyanabban az időben leszünk ugyanazon a szálláson lakunk, de a túrákat külön túravezető viszi. Mivel a két túra egy időben zajlik, lehetőség van arra is, hogy erre jelentezel, de egy-egy napon nehezebb  túrát teszel!

Toszkána

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos.

Mikor?

2023. május (A pontos időpont hamarosan!)

A túrát ősszel is tervezzük indítani! Nézd meg itt!

Ár

Hamarosan. A feltüntetett ár 2022-es.

Létszám

Indulási létszám:  5-7 fő. Min. 6 fő.

A Crete Senesi

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, ez csak egy regisztráció lesz, adatokat kell megadnod (vigyázz, több oldalas az űrlap!). Ha sikeresen jelentkeztél, akkor egy automatikus emailt is kapnod kell erről! Az előlegbekérőt az általad megadott email-címre akkor küldjük, ha 2022 elején kiderül, hogy a COVID-helyzet miatt tud-e a túra indulni. A továbbiakról emailen tájékoztatunk.

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Ha a túra betelt, de kifejezetten erre a túrára szeretnél jönni, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert várólistára kerülhetsz, illetve, ha nagy az érdeklődés és a várólistán sokan vannak, tudunk még egy utat indítani ugyanabban az időpontban. Itt lépj velünk kapcsolatba!

Segítség

Toszkána tavasszal

Információk

Előleg összege: 150 ezer Ft (A jelentkezés feltétele. Értesítünk, ha fizetned kell! – ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2023. március 15.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás színvonalas farmházban
reggeli
Túravezetés
Buszos kíséret
Csoportos utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)
Kerékpárbérlés (Milyen bicajt adunk?, Bérelj tőlünk eBike-ot!)
Térképek

Az Orcia folyó völgye (Val d'Orcia)
Az Orcia folyó völgye (Val d’Orcia)

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni biztosítás (opcionális)
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A túráról

Az igazi, valódi Toszkána, úgy, ahogy a filmeken látod. A túrák a legszebb toszkán vidékeken, ősi etruszk és középkori városokon vezetnek keresztül, olaj- és jegenyefák szegélyezik az utat, a távoli dombok tetején majorságok terpeszkednek, ezer szín és illat kavalkádja, kanyargó aszfaltcsík kísér! A városokért, ahogy az Toszkánában megszokott, sokszor mászni kell az emelkedőket, de megéri, mert festői látvány és elragadó hangulat fogad mindenhol! Megnézzük a Chianti-vidéket, az Orcia és a Merse folyó völgyét, a Crete Senesit, ellátogatunk a belső vidékek klasszikus kisvárosaihoz is.

Kerékpár

A normál kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni.

Mindent az eBike bérléséről.

eBike bérelhetőNehézség

Ez a toszkán túra a közepesnél kicsit nehezebb, az 5-ös skálán 3/5, néha. A napi km átlagos de mivel Toszkána legdombosabb vidékéről van szó, a napi szintek kicsit magasabbak az átlagosnál (600m – 1200m). Az útvonalakat úgy állítottuk össze, hogy elkerülje a legnagyobb emelkedőket és a hossza ne legyen nagyon megterhelő. Egy átlagos sportos fizikummal teljesíthető a túra, de ha kevésbé vagy sportos, viszont fejben erős vagy és kitartó, tudod teljesíteni. A túrán sokat állunk meg, pihenünk, nézelődünk, kajálunk, nem rohanunk, bevárjuk a lemaradókat, a túravezetők pedig segítenek. A konkrét napnál  mindig feltüntetjük az adott szintet. Annak, akinek ez nem elég, ajánljuk a kihívás túráinkat (Toszkána, Dolomitok), ahol többet megyünk nagyobb szintekkel.

Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Volterra közelében

Kinek ajánljuk:

Ha még nem jártál Toszkánában és a legautentikusabb vidékkel szeretnél először találkozni.
Ha már jártál Toszkánában, de ezt a környéket még nem fedezted fel.
Ha szereted a dombos, változatos vidéket és a természetet és az emelkedőket.
Ha szeretnél olyan helyekre eljutni, amelyekről még garantáltan nem hallottál.

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk:

1

1. nap: Utazás

Szombaton kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal. Az út 11-12 óra, forgalomtól függően, késő délután érünk a Sienától délre lévő szállásra.

2

2. nap: Crete Senesi

Első napunkon rögtön a közepébe vágunk! Egy alig ismert, de gyönyörű tájat, a Crete Senesit látogatjuk meg! A Sienától DK-re elterülő, bemarásokkal tarkított, szürkés-barnás földterület az egyik legszebb vidék, amelyet Toszkánában látni lehet. A naplemente vagy a napfelkelte mély árnyékokat vet a”szaggatott” dombokra. Aki ezt a vidéket egyszer látta, nem felejti. A túrán érintjük Ascianot, a Crete központját.

Táv (hosszabb): 50 km, szintkülönbség: kb 800 m, tervezett idő: 8 óra. Túra nehézsége: 2/5.

Crete Senesi

3

3. nap: Kolostor-kör

Ezen a napon több elhagyatott kisvárost fedezük fel, köztük például Chiusure, amely egy néptelem, turisták által nem látogatott kis falu, ahol megállt az élet, viszont a környékre szemkápráztató a kilátás. Az egyik legszebb célpontunk egy ma is működő kolstor, a Monte Oliveto Maggiore. A kolostor egy kis forgalmú úton, a ciprusok közt eldugva található. Gyönyörű utakon tekeregve érjük el a  közel ezer éves kolstor, amely ma is látogatható. A kolsotor után lejtőzés következik Buonconventoig, ahol ebédelünk is. A túra helyenként a híres L’eroica retró kerékpáros verseny útvonalán halad! Buonconventótól után északra kanyarodunk, emelkedők és lejtők követik egymást, megnézzük Murlo alig néhány száz méter átmérőjű városkáját, majd egxy hullámos, nagyon szép úton érünk haza.

Táv: 70 km, szintkülönbség: kb 1000 m, tervezett idő: 8 óra. Túra nehézsége: 3/5., helyenként erős emelkedőkkel.

Toszkána, Siena

4

4. nap: Montalcino-kör

Második napunkon ismét egy jellegzetes tájat látogatunk meg. A célunk Montalcino, a Brunello bor hazája. Montalcino . környék egyik magasan fekvő városa, ugyanakkor az egyik legszebb is. A környék dombján termesztik az egyik leghíresebb toszkán bort, a Brunellot (csak itt termeszthetik, ezért nagyon drága is). A városhoz az előző nap megismert Crete-n keresztül haladunk, majd az Asso folyó völgyén keresztül tekerünk, szép kilátással. Montalcinoba egy hosszabb emelkedő visz fel. Megnézzük a várost, majd az Orcia-folyó völgyébe ereszkedünk le, ahonnan egy hosszabb emelkedővel érünk vissza a kisvárosk környezetébe, megnézzük Bagno Vignonit, egy ókori fürdővárost, ahol a főtéren is egy termálmedence van. Innen tekerünk haza.

Táv: 75 km, szintkülönbség: kb 1100 m, tervezett idő: 8 óra. A túra nehézsége: 3/5 hosszabb és nehezebb emelkedőkkel.

5

5. nap: Pihenőnap / kirándulás

Szerdán pihenőnap! A szálláson pihenünk és várost nézünk (Siena).

Siena

6

6. nap: Az Orcia-folyó völgye

Ez a nap itthon alig ismert, de klasszikus toszkán kisvárosoké, ráadásul ez a vidék tartogatja számunkra a legszebb toszkán fotók helyszíneit. Az Orcia völgyét fogjuk meglátogatni. Torreniéri felé vesszük azirányt, majd San Qurico d’Orciába tekerünk a L’eroica verseny útvonalán, ahonnan az egyik legtöbbet fényképezett, leglátványosabb úton érünk el Pienzába, a Pecorino-sajt egyik jeles városába, majd Montepulcianóba, egy remek borokat készítő, dombtetőn uralkodó városba. Szétnézünk a zegzugos utcákon, majd tovább indulunk. Harmadrendű, alig ismert, de gyönyörű cédrusokkal szegélyezett utakon jutunk el Monticchielloba, egy kis ékszerdobozba. Innen sokat gurulva, és egy kisebb emelkedővel érünk vissza a klasszikus toszkán tájra és majd haza.

Táv: 84 km, szintkülönbség: kb 1400 m, tervezett idő: 8 óra. Túra nehézsége: 3/5, helyenként emelkedővel.

Kilátás Pienzából
Kilátás Pienzából

7

7. nap: Chianti

Az útvonal Toszkána leghíresebb borvidékén, a Chianti vidéken tekereg. Siena után gyönyörű és napos domboldalak, szép kastélyok, eldugott városkák, borospincék százai, csend és nyugalom várja az erre tekerőket. Sienától nem messze indulunk, odáig kocsival megyünk. Utunk egyből kastélyok és borospincék közt vezet a hullámzó tájon. Megnézzük a vidék legszebb kisvárosait is, bemegyünk egy bortermelő majorba (borkostolásra is van lehetőség), majd a kerékpáros központba, Gaiole in Chiantiba érkezünk (innen indul ősszel a L’Eroica verseny is). Inne Radda in Chiantiba tekerünk, majd egy gyönyörű, szőlőkkel és olajfákkal szegélyezett, lejtős úton érünk vissza a kocsihoz. Mivel a Chianti vidék még az átlag toszkán dombos vidéknél is dombosabb, az úton erősebb emelkedők és gyors lejtők is találhatóak, viszont látványban az egyik legszebb vidék..

Táv: 70km, szintkülönbség: kb 1100 m, tervezett idő: 8 óra. Túra nehézsége: 3/5. helyenként erősebb emelkedőkkel.

Toszkána, Siena, Chianti

8

8. nap: hazautazás

Szombat reggel kicsekkolunk és hazautazunk. Az utat napközben tesszük meg és délután érünk haza.

Szállásunk egy tipikus farmház (agrotourismo) lesz Sienától nem messze. A helyszín nem csak szép és nyugalmas, de a kerekezéshez ideális kiindulópont minden irányba. A kőházakban nívós apartmanok várnak ránk. A vendégek elhelyezése kétágyas szobákban, apartmanokban történik. Minden apartman saját, minden igényt kielégítő, jól felszerelt konyhával és fürdőszobával rendelkezik. A kényelmet karbantartott medence biztosítja, a medencéket általában májustól töltik fel.

Egy utacska
Úton Chiusdino felé
Volterra közelében
Volterra
Szivárvány
Repcemező, háttérben Chiusdino
San Galgano elhagyott kolostorja
Sienából indultunk, a kisforgalmú utak szépen kanyarognak a dombok mentén
Gaiole in Chianti, füves bicajos
Az Orcia völgyének jellegzetes tája
Pienza felé féluton
Az Asso folyó völgyében
Az Asso folyó völgyében
Bagno Vignoni, kis fürdőváros főtere a termálmedencével
Az Orcia folyó völgye (Val d'Orcia)
A lemenő Nap árnyékokat vet a dombokon
Crete Senesi, a Sienától DK-re fekvő vidék mart, szaggatott völgyei
Az Orcia völgyéből felfelé

Vélemények a túráról

5.00 based on 5 reviews
2018 május 13,

Szuper volt! Kiváló szervezés, hibátlanul működő bringa, a túravezetők tökéletes helyismerete, rugalmasság, semmi rohanás, minden nap más és más, hihetetlen szép táj, igazi kikapcsolódás. Még kibírtam volna néhány napot…. Gratulálok és köszönöm Csabinak és Balázsnak! Szóljatok, ha ismét menni kell!

2018 május 13,

Fantasztikus egy hét volt! Örök élmény marad. Nézhettem volna egy szélvédő mögül, turistabuszból, kocsiból, ahogy elsuhan a toszkán táj, de soha nem éreztem volna ennyire magaménak.
Mi tette különlegessé az élményt? Egyrészt, hogy a bike4fun csapata felderítette és elérhetővé tette, hogy olyan utakon jussak el ezekre a képeslapokon megcsodált vidékekre, melyeken valóban benne lehettem Olaszország legtöbbet fényképezett tájaiban. Másrészt az energia, munka, amivel minden egyes nap felmásztam azokra a néha végtelennek tűnő emelkedőkre, tette számomra annyira értékessé a megszerzett élményeket, melyek mostantól örökre velem maradnak! 🙂 … és ez az, ami megfizethetetlen. Köszönöm még egyszer, hogy ott lehettem -majdnem lemaradtam – de a fiúk megoldották ezt is! 🙂

2018 május 15,

Kedves Bike4fun!

A túránk végén azt kértétek, mondjuk el Nektek, mi tetszett ebben a néhány napban és mi nem. Valójában alig akadt olyan momentum, amelyről kedvezőtlenül kellene nyilatkoznunk. A legtöbb dolog úgy alakult – úgy alakítottátok -, hogy akkor és ott fel sem tűnt, milyen különleges dologban van részünk: magától értetődőnek látszott minden. Így, utólag belegondolva viszont látszik, hogy mennyi munkátok, odafigyelés, gondosság, tudás, helyismeret, felkészültség és rugalmasság volt mögötte. Minden mozdulatotokban, döntésetekben érezni lehetett, hogy a mi kényelmünk, a nekünk nyújtott élmény a legfőbb cél.

A részletekről lehetne még hosszan beszélni – a lenyűgöző tájról, bájos városkákról, a jó társaságról, a jó minőségű, legtöbbször„aligautós” utakról, kilométerekről, a vártnál küzdelmesebb emelkedőkről, a kis „puklikról” –, de azt megírták, megírják majd mások. Én azt hadd emeljem ki, hogy a hazaérkezés után egy ideig még kerestük a helyünket; hiányzott minden, amit ez a néhány nap jelentett. Talán azért, mert – közhely ide, közhely oda – ez több volt, mint egy kerékpártúra!
Köszönjük! (reméljük folyt. köv….)

2019 július 12,

Minden igényt kielégítő, profi szervezés, pazar szálláshely, változatos túrák csodás kulisszák között, ínycsiklandó toszkán vacsorák, borok.

Ajánlom mindazoknak, akik szívesen tekernének a toszkán táj adta változatos, szemetgyönyörködtető terepen, ódon városkák között meg-megállva, esténként szívesen töltekeznek jó helyen, olaszosan, jó társaságban.

Nem ajánlom azoknak, akik kosztümös városnézős biciklizésre vágynak, könnyű terepen.

Extra: Csaba és Balázs mindent tudnak a biciklikről, a biciklizésről; számíthatsz rá, hogy nem sajnálják megosztani veled!

2022 február 20,

Itt a telefonomon nem találom a jelentkezés lehetőségét,így ezúton szeretném jelezni részvételi szándékom a Toscana szívében májusban(Siena) túrára.
Ha gép közelébe kerülök,valószínűleg meg fogom tudni erősíteni ezt a jelentkezési űrlap kitöltésével.

Edina

Hozzászólok!

Értékelés