7 nap
Időtartam
4/5, 5/5
Nehézség
Wellnes hotel
Szállás
Repülő
Utazás

Gyere el velünk erre a gyönyörű mediterrán szigetre az előszezonban, amikor otthon még erősen télies, kora tavaszi az idő egy remek országutis tekerésre, ami akár kiváló alapozás is lehet a szezonra!

Mallorca októbertől áprilisig a legközelebb elérhető európai bicajos paradicsom. Késő ősszel és kora tavasszal itt edzenek a protour és más profi csapatok. Márciusban minden teljesen zöld, minden pínea illatú, a mandula virágzik.

Sa Calobra

Maga a sziget nem túl nagy, de ideális a bicajozáshoz. Területe (3700 km2) egy kisebb magyar megye területe (Zala, Tolna), átlósan 70 km, ami pont elég ahhoz, hogy jókat és változatosan lehessen bicajozni. Októbertól áprilisig itt mindenki bicajozik (vagy mindenki itt bicajozik 🙂 és ezt erősen támogatják remek infrastruktúrával és szolgáltatásokkal.

Az időjárás egész évben kiváló: késő ősszel, amikor a szárazföldön már vége az idénynek vagy kora tavasszal, amikor ott még hideg van, Mallorcán vígan rövid szettben tekerhetsz. Az időjárás március végén átlagosan már 25 fok körül mozog.

Szállásunk 3 vagy 4  csillagos szállodában lesz, wellnessel, reggelivel, vacsorával, kétágyas szobákban. Az egyhetes túra igazodik a repülőjáratokhoz.

Utazás

Mind a ki- mind a hazautazás repülővel történik. A kinti esetleges transzport kisbusszal.

Mikor?

2023. március vége

Ár

Hamarosan. A feltüntetett ár 2022-es

Az ár nem tartalmazza a repülőjegy és az esetleges kerékpárbérlés árát. Kerékpárt kint bérelünk, de hozhatod a sajátodat is (egyénileg megoldható, kb. 100 euro a csomag).

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra fent, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, csak adatokat kell megadnod. Ezután küldünk egy előlegbekérőt az általad megadott email-címre, amelyen rajta lesz a számlaszám, amelyre az alább megadtott előleget be kell fizetned. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Segítség:

A Cap de Formentor-hoz nagyon szép út vezet

Információk

Előleg összege: 100 ezer Ft (A jelentkezés feltétele. Értesítünk, ha fizetned kell! – ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2023. február 1.

Az ár tartalmazza:

Szállás 3/4 csillagos hotelben, reggelivel, vacsorával, wellnes részleggel.
Reggeli
Vacsora
Túravezetés
Transzport a szigeten, repülőtéri transzfer
Csoportos utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)

Az ár nem tartalmazza:

Repülőjegy
kerékpárbérlés és kerékpár tárolásának költsége, saját kerékpár kiszállítás
Ebéd
Egyéni biztosítás (opcionális)
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A Cap de Formentor világítótornya

A túráról

A túra érinti a leghíresebb mallorcai útvonalakat, mint a Sa Calobra, a Cap de Formentor vagy a Sant Salvador és természetesen egy-két utat a Tramuntana-hegységben (5 tekerés). Lásd részletesen a program fülön.

Amire készülhetsz: a tekerések nagy része a sziget NY-i részén található Tramuntata-hegységben lesz, ahol hosszabb és nehezebb emelkedők is vannak. A sziget legmagasabb, általunk kerékpárral elérhető pontja 880m, szóval azért nem az Alpokban tekersz, de az emelkedők nehezek és néha elég hosszúak (a Puig Major pl. 14km, közel 1000m szintkülönbséggel).

Az úthálózat vszonylag sűrű, a sziget belsejét szűk, kis forgalmú, kertek alatti utak hálózzák be, a hegyekben ez ritkásabb. A főutakon az út szélén szinte mindenhol 1,5 – 2 méteres plusz sávot alakítottak ki a bicajosoknak. Sok bár, kocsma és pihenő áll rendelkezésre, mindenhol találni frissítő pontot.

A kerékpárosokat nagyon védik, rengeteg helyen raktak ki 1,5 méteres elkerülős és a bicajosokra figyelmeztető táblákat. Az autósok óvatosak, vigyáznak, ami persze nem is csoda, hiszen rengetegen bicajoznak. Itt biztos nem fognak rád dudálni.

A túrák legtöbbje szállástól szállásig tart, de néha kisbusszal jövünk-megyünk.

Sant Salvador

Kerékpár

Ezen a túrán mindenki vagy bérelt országúti kerékpárral vagy saját kerékpárjával (országúti vagy esetleg hibrid cross) vesz részt vagy kint bérlünk. A kerékpárbérlést kérésre intézzük! A kinti bérlés általában 120-200 euro, függ a kiválasztott kerékpártól is. Ha a saját bicajod hozod, feltétel a legalább 2*10-es váltórendszer.

Nehézség

A túrák nehezek (4/5, 5/5), átlagos sportos fizikummal csak akkor teljesíthetőek, ha van állóképesség, kitartás és/vagy nagyobb bringás tapasztalat. (Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

1

1. nap: Utazás önállóan

Transzfer a szállodába.

2

2. nap: Sant Salvador

Első napunkon bemelegítésképpen egy kolsotorhoz látogatunk el a sziget keleti részébe.

Sant Salvador kolostora Palmatól 50km-re, a szárazföld belsejében található. A kolstort egy 500m magas dobra építették, a környékből jól láthatóan emelkedik ki. Amiért ide eltekerünk, az a csodás panoráma és a kolostorhoz vezető szerpentin. Az 5km-es kanyargós út Felanitx városától nem messze kezdődik, majd összesen kb 330m-t emelkedik a 4,8 km-en, úgy 7%-os. A legmagasabb pont 480m lesz. Nagyon kellemesen tekerhető, sok benne a visszafordító és a kilátás fenomenális! Felérve pedig az egész szigetet belátni, szó szerint. Az odautat kis forgalmű, elhagyatott, kertek alatti úton tesszük meg.

Táv: 100km, szintkülönbség: kb 1100 m. Nehézség: 3/5.

3

3. nap: Közép-Tramuntana, Bunyola, Sóller, Valdemossa

Második napunkon a Tramuntana-hegység középső részébe túrázunk, ahol szép völgyeken, remek városkákon, gyönyörű erőkben és klassz, nem olyan magas emelkedőkön haladunk. Az úton három kisebb emelkedő lesz, 4-500 méteres mászással. Mivel az autós alagút le van zárva a bicajosok elől, így Bunyola és Sóller között fel kell tekerni a Coll de Sóller hágóra, amely egy nagyon szép és kellemes visszafordítós emelkedő. Bevezetésnek a Tramuntatna-hegységbe teljesen oké. Megnézzük Valdemossát, amely az Ő Szentendréjük, minden pozitív és negatív tulajdonságával egyetemben, eszünk a vároka híres Coca de patata-jából!

Táv: 122km, szintkülönbség: kb 1700 m. Nehézség: 4/5.

4

4. nap: DNy-i tengerpart

Ma az egyik legszebb tengerparti részen járunk, amely bővelkedik látnivalókban, de a lényeg a gyönyörű táj. Érintjük Banyalbufart, Estellencset és Andratx-t is.

Táv: 105km, szintkülönbség: kb 1600 m. Nehézség: 4/5.

5

5. nap: Sa Calobra

Ezen a napon Mallorca leghíresebb emelkedőjére látogatunk egy olyan úttal, ahol a sziget leghosszabb emelkedője is vár ránk. A Sa Calobra egy 10km-es kiugrás a főúttól a tengerhez, kb. 680m szinttel. Jellegzetessége, hogy visszafelé emelkedő, tehát lejtővel kezdesz, majd amin lementél, fel is kell tekerni. Az úton odafelé Sóller után Mallorca leghosszabb emelkedőjén, a Puig Major-on keresztül kell jönni (13,6km, 787m szint). A Puig Major fantasztikus út, egy alagútban végződik, de hiába csak 6%-os, ha meglehetősen hosszú és kompromisszumok nélkül emelkedik folyamatosan. Visszafelé egy zseniális hullámzó, majd lejtős erdei úton jövünk.

Táv: 140 km, szintkülönbség: kb 2600 m. Nehézség: 5/5.

6

6. nap: Cap de Formentor

Utolsó napunkon a sziget északi csúcsára látogatunk, a legikonikusabb pontra és útra, a Formentor félszigetre. Ez a sziget legészakibb pontja, egy keskeny félszigetnyi nyúlvány a Tramuntana-hegységből. Az út végén egy világítótorony található. Az odaút a szárazföld belsején halad, kertek alatti utakon, majd a Tramuntana-hegységben emelkedünk Inca városától a Coll de sa Batalla-n (8 km-es emelkedő közel 400 méteres szinttel – 5%). A Formentor-félszigeten még 18km tekerés a félszigeten a végéig a bejáratától, amely egy nagyobb mászással kezdődik (coll de sa Creueta – 3,3km, 200m), majd egy élvezetes lefelé után az út folyamatosan emelkedik, vannak benne rövidebb keményebb részek, többszáz méter szint, az út folyamatosan kanyarog a sziklák között. Aztán a legvégén meglátod a világítótornyot, amely eléggé a tenger felett van, szép kilátással.

Táv: 100 km, szintkülönbség: kb 1500 m. Nehézség: 5/5.

7

7. nap: Hazautazás

Transzfer a reptérre.

Szállásunk egy négycsillagos szállodában lesz, kétágyas szobákban. A szálláson van medence, wellnes, az árban benne van a reggeli és a vacsora is.

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés