6 nap
Időtartam
2020 nyár
Dátum
5/5
Nehézség
Hotel
Szállás
Kisbusz
Utazás

Tekerd meg velünk az olasz Dolomitok és a szlovén Júlia-Alpok ikonikus hágóit! A kerékpározás terén semmi sem okoz nagyobb elégedettséget és örömöt, mint amikor felérsz egy nagyobb csúcsra vagy egy ezer-kétezer méteres hágóra. Ez egy igazi kihívás-túra azoknak az amatőröknek, akik kitartóak, erősek, elszántak és szeretnének ikonikus hágókat megtekerni.

Útban a Giau hágó felé
Útban a Giau hágó felé

A túra programjában több híres hágó szerepel:

Szlovénia:

  • Mangart-hágó (2072m)
  • Vrsic-hágó (1611m)

Dolomitok (Olaszország):

  • Passo Pordoi (2239m)
  • Passo Sella (2230m)
  • Passo Gardena (2119m)
  • Passo Campolongo (1850m).
  • Passo- Giau (2236m)
  • Passo Falzarego (2105m)

A szállások 3 és 4 csillagos medencés Spa-hotelekben lesznek kétágyas szobákkal!

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos. Egyéni utazás is lehetséges.

Mikor?

2020. augusztus 4-9. (kedd – vasárnap) – Még vannak szabad helyeink!

Ár

  • Normál ár: 207.000 Ft
  • Törzsutas ár: 198.000 ft

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra fent, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, csak adatokat kell megadnod. Ezután küldünk egy előlegbekérőt az általad megadott email-címre, amelyen rajta lesz a számlaszám, amelyre az alább megadtott előleget be kell fizetned. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Mivel minden hely elfogyott, erre a túrára ebben az időpontban már nem tudsz jelentkezni. Amennyiben mégis ez érdekelne, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert felkerülhetsz a várólistára, illetve, ha nagy az érdeklődés, tudunk még utat indítani, esetleg egy egyedi túrát is tudunk szervezni, ha többen vagytok! Itt lépj velünk kapcsolatba! Ha ez nem felel meg, ajánlunk hasonló utakat!

Segítség:

Lefelé a Vrsicről Krajnska Gora felé egy kanyarban
Lefelé a Vrsicről Krajnska Gora felé egy kanyarban

Információk

Előleg összege: 100 ezer Ft (A jelentkezés feltétele, fizesd be az előlegbekérő megkapása után minél hamarabb! (ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2020. május 1.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza:

Utazás kisbusszal
Szállás
Reggeli
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Csoportos utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)
Kerékpárbérlés Milyen bicajt adunk?
Idegenvezetés
Térképek

Az ár nem tartalmazza:

Ebéd, vacsora
Egyéni biztosítás (opcionális)
Fakultatív programok ára
Belépők ára

Szlovenia, Mangart

A túráról

A túra két nagyobb részből áll: egyrészt két nap Szlovéniában, a Júlia-Alpok közt, ahol a Mangart-nyerget és a Vrisic-hágót is megmásszuk, majd átköltözünk a Dolomitok hegycsoporthoz, ahol két szép útat tekerünk majd meg.

A Dolomitok az országúti kerékpárosok kedvelt célpontja. Jellegzetessége a különféle formákban kiugró, nagyon magas (2500-3000 méteres) szirtek, fűrészfogszerű sziklák. Aki már járt ott, annak van kedvenc hegye, mert annyira megkapó egy-egy alakzat. A Dolomitok a kerékpárversenyek kedvelt célpontja is, az olasz körverseny, a Giro d’Italia is rendre rendez itt szakaszokat, hiszen az emelkedők komoly lemorzsolódási tényezők (minden egy ilyen emelkedőn derül ki)! Tény, hogy a Dolomitokban nem tudsz úgy 50 km-t letekerni, hogy ne kelljen valamilyen komolyabb emelkedőn, hágon feltekerned, néha több száz, esetleg 1000 méternél nagyobb szintkülönbségű emelkedőkön. Ez nem az átlagos kerékpáros környezet! Viszont az átlagember kihívásának terepe.

Dolomitok (Útban a Passo Stella felé)

Túránkat olyan bicajosoknak raktuk össze, akik nem félnek a kihívástól, szeretnének magashegyek közt túrázni, hágókat meghódítani, lélegzetelállító kilátásokban gyönyörködni (ezért a kilátásért bizony meg kell szenvedni)!

A túrát elsősorban országúti bringás tapasztalatokkal rendelkezőknek javasoljuk, ugyanakkor a túrák egy jobb kondícióban lévő, sportoló átlagembernek sem teljesíthetetlenek. A túrákon nem fogunk rohanni, és bár az országúti bringázás az egyéni teljesítményekről szól, ahol lehet, szakaszonként bevárjuk, segítjük egymást.

Kerékpár

Ezen a túrán mindenki a saját kerékpárjával (országúti vagy hibrid) vegyen részt (természetesen tudunk kölcsönözni bicajt, ha szükséges!) Feltétel a legalább 2*10-es váltórendszer. A túra során több Giro d’Itália-útvonalat (vagy részútvonalat) megtekerünk, megmásszuk a környék legszebb hágóit és egészen biztos, hogy felejthetetlen élményben részesültök. Olvasd el az élménybeszámolót az egyik napról!

Nehézség

A túrák nehezek (5/5), átlagos sportos fizikummal csak akkor teljesíthetőek, ha van állóképesség, kitartás és/vagy nagyobb bringás tapasztalat. (Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

A Mangart-nyereg előtt, az utolsó alagút
A Mangart-nyereg előtt, az utolsó alagút
1

1. nap: Utazás, Mangart

Kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal. Az út 6-7 óra, forgalomtól függően, dél körül érünk a  szállásra. Kipakolunk és még aznap az egyik legszebb szlovén úttal kezdünk. A Mangart az olasz-szlovén határon van, az út azonban nem visz fel egészen a hegycsúcsig (2679m), hanem alatta egy nyeregben (2072 m) végződik. A Mangart-nyeregben van egyébként a legmagasabb szlovén aszfaltút, 1938-ban építették és egyirányú, azaz nem a másik oldalon nem visz le. Az út, bármerről is indulsz, felfelé minimum folyamatosan 20 km, 1300 méternél nagyobb  szinttel, az átlag emelkedés 6,5%, de van benne 22 %-os rész is. A hágó ideális kezdő hágómászóknak, mert (a következő napokhoz képest) nem túl nehéz, de azért jelentős kihívás, a látvány viszont fenomenális.

2

2. nap: Vrsic-hágó

A Vrsic-hágó Szlovénia legmagasabb megtekerhető hágója, a 19. században építették. Az Isonzó folyó völgyét köti össze a Száváéval, Bovec városkáját Krajnska Gorával. Egy kört fogunk tekerni, amelyben benne van a millenniumi vasútvonal egy része is, hogy ne kelljen ugyanazon az úton lejönni.

3

3 nap (kedd): Pihenő nap, átköltözés

A pihenő napunkon átköltözünk a Dolomitokba.

4

4. nap: Sellaronda, Dolomitok

Az átköltözés után Olaszországban folytatjuk. Az egyik legszebb és legklasszikusabb dolomitok túrát tekerjük meg. A Sellaronda (amely a Sella csúcs körüli kört jelenti) az egyik legismertebb és legkedveltebb körtúra a Dolomitokban, mivel négy, viszonylag könnyebben teljesíthető hágón visz keresztül úgy, hogy az út végig az egyik legszebb kilátást adja.

Táv: 52km, szintkülönbség: kb 2000 m. Nehézség: 4/5. Tervezett idő: 6 óra.

5

5. nap: A Giau és a Falzarego

A mai napunk túrájának célpontja az egyik legszebb hágó, a Passo Giau (2236m). Allegheből indulunk, az út “rövid, de velős” kategóriájú. Viszont fent pazar kilátás fogad. A hágóból leereszkedünk Cortina d’Ampezzoba, az egykori olimpiai városba, amely egy gyönyörű völgyben fekszik. Pihenés után egy másik hágón (Passo Falzarego, 2117m) keresztül érünk haza.

Táv: 60 km, szintkülönbség: kb 2000 m. Nehézség: 5/5. Tervezett idő: 8-10 óra.

6

6. nap: Hazautazás

Utolsó napunkon hazautazunk.

Első szállásunk Tarvisioban lesz egy 4 csillagos Spa és Wellnes-hotelben. A második a Dolomitokban Selva di Cadore településen egy 3 csillagos hotelben lesz. Az elhelyezés kétágyas szobákban történik.

A Mangart-nyereg előtt, az utolsó alagút
Dolomitok, Passo Giau
Dolomitok
Letekintve a szerpentinről
A Stella hágó felé
Útban a Giau hágó felé
Visszanézve a Sella hágóról
Cortina d'Ampezzo
Kanyaralagút a Falzaregoról lejövet
A Stella hágó
Lefelé a Vrsicről Krajnska Gora felé egy kanyarban
Lefelé a Vrsicről . A kilátásra nemvolt panasz
Mangart felé: egyik alagútból ki, másikba be, közben egy hajtű
Kilátás a Vrsic-hágóból Krajnska Gora felé, lefelé, az első kanyarokból
A Vrsic-hágó felé az Isonzó folyó mentén kezdtünk
A Vrsic felé, a visszafordítók előtt.
A Mangart felé, a kereszteződésnél a tábla sejtetett valamit
Úton a Mangartra
Úton a Mangartra
A második alagút kijárata

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating