5 nap
Időtartam
2022. máj.
Dátum
4/5, 5/5
Nehézség
Magyarország
Helyszín
Egyéni, Kisbusz
Utazás

Ezen a varázslatos magyarországi túrán bejárjuk a Giro d’Italia magyarországi útvonalát és a legszebb magyar tájakon kerékpározunk! A túra nagy része, ahogy a Giro d’Italia is, a Dunántúl legszebb részein megy keresztül. Az ötnapos tömény kerékpáros élményt úgy szerveztük, hogy a tekerések alatt megtekintjük a Giro d’Italia futamait is! Öt nap alatt közel 600km-t teszünk meg kisforgalmú, gyönyörű utakon.

Csabdi – Tarján kerékpárút

A túra Magyarország és a Dunántúl legszebb részein vezet keresztül. A felszín nagyon változatos lesz, alapvetően dombos, emelkedős-lejtős utakon fogunk haladni. Egy szállásunk lesz, néha innen indulunk és ide érkezünk, de lesznek olyan napok is, amikor kisbusszal megyünk a helyszínre és onnan indulunk (ez általában Zsámbék és Biatorbágy lesz).

A túrán nem csak a Giro d’Italia, de több híres kerékpárverseny útvonalán is tekerünk, mint például a V4-verseny, a Tour de Hongrie és a Tour de Zalakaros. A tekerések közt frissítések is lesznek.

Mivel az össz- és a napi táv elég jelentős, ezt a túrát kifejezetten olyanoknak ajánljuk, akik szeretnék magukat kipróbálni egy hosszabb úton, sorozatterheléssel. Bátran lehet jelentkezni, mert a tempó nem versenytempó (de azért nem is nézelődős). A napi átlag  120km és 1000m szint.

A szállás 4 csillagos wellneshotelben, félpanzióval.

Utazás

Budapestig egyénileg, a reptértől transzfer a szállodába, a túrák alatt autós kíséret. A túrák kezdőpontjaira és a végeponttól a szállásig kisbusszal.

Mikor?

2022. május 4-8. (szerda – vasárnap).

Ár

Hamarosan!

Létszám

Indulási létszám: min. 5 – max. 12 fő

A biatorbágyi vasúti híd

Indulás/érkezés

Budapest

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezni hamarosan lehet!

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, ez csak egy regisztráció lesz, csak adatokat kell megadnod. Az előlegbekérőt az általad megadott email-címre akkor küldjük, ha 2021 elején kiderül, hogy a COVID-helyzet miatt tud-e a túra indulnil. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Ha minden hely elfogyott vagy már nincs annyi hely, amennyien jönni szeretnétek, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert felkerülhetsz a várólistára, illetve, ha nagy az érdeklődés, tudunk még egy utat indítani. Vagy esetleg egy egyedi túrát is tudunk szervezni, ha többen vagytok! Itt lépj velünk kapcsolatba!

Etyek – Biatorbágy

Segítség

A túra ideális egyéni túrára is barátoknak, csoportoknak! Amennyiben érdekel és egyedi szervezésben, a nektek megfelelő időpontban szeretnétek a túrát, írjatok nekünk! Áprilistól októberig meg tudjuk szervezni a túrát! Kapcsolat

Az ár tartalmazza

Transfer a repülőtérről.
Túraszervezés.
Túravezetés.
Reggeli és vacsora.
Csoportos biztosítás.
Frissítés útközben (banán, müzli, ásványvíz, stb.).
Technikai segítség (szerszámok, szerelés, stb.).

Az ár nem tartalmazza

Utazás Budapestre.
Ebéd, iletve saját egyéb étkezés.
Egyéni b
alesetbiztosítás.

Kerékpár

Mivel ez egy erősebb tempójú, nem kifejezetten kezdőknek szóló út, ezért ezen a túrán országúti kerékpárral lehet részt venni. Olvasd el, hogy mire figyelj!

Bajna – Szomor

Időjárás

Mivel a kerékpározás időjárásnak kitett kikapcsolódás, ezért a túrákat nem optimális viszonyok közt is elindítjuk. Május elején Magyarországon már jó idő van, 20-25 fok szokott lenni, néha mindennapos záporokkal (csapadék és szél mindig van), de bármi előfordulhat, ezért készülj fel erre!

Kinek ajánljuk?

Aki még nem tekert Magyarországon és szeretne a legszebb utakon menni!
Aki szereti a jó társaságot!
Aki még nem járt erre!

Nehézség

A túra nehéz. Olyanoknak ajánljuk, akik szeretik a kihívásokat!

Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

Etyek – Alcsútdoboz
1

1. nap: Biatorbágy - Dunazug (Giro 1. nap útvonala)

Első napunkon Biatorbágyról indulunk, hogy elkerüljük a nagyobb budapesti forgalmat. Biatorbágyról a Giro útvonalára indulunk Sóskút – Tárnok felé egy szép völgyben, majd ráállunk az útvonalra a 7-es úton. A Velencei-tóig megyünk, ahonnan Lovasberény lesz a célpont. Onnan a legszebb dunazugi útvonalakon megyünk Alcsútig, majd a borvidékéről híres Etyekig. Etyeken megállunk a borospincéknél és eszünk is. Etyektől Bicske – Zsámbék lesz az irány, Biatorbágyon megnézzük a középkori templomromot. Innen Perbál – Telki – Páty útvonalon érünk vissza Biatorbágyra.

Táv: 135km, szint: 1000m, nehézség: 2/5, idő: 8 óra

Velence felett

5

5. nap: Balatonfelvidék - (Giro 3. nap útvonala

A Balatonfelvidék Magyarország egyik legszebb vidéke, a “magyar Toszkána”! Klasszikus útvonalon fogunk haladni: hullámzó utak, szőlők és bájos falvak között. A hátteret pedig a Balaton víztükre és a Balatonfelvidék hullámzó dombjai adják. A túra nagy része a felvidéki dombos tájon halad keresztül.  A táj dombos és vannak benne  komolyabb emelkedők. Balatonfüredről indulunk egy klasszikus Balatonfelvidék körre, megnézzük Tihanyt, a felvidéki kis falvakat, a gyönyörű dimbes-dombos környezetet.

Táv: 125km, szint: 1400m, nehézség: 3/5, idő: 8 óra

Tihany

3

3. nap: Tata - Vértes, közben a Giro 1. nap megnézése

A harmadik napon, miközben megtekerjük az egyik legszebb vidéket, megnézzük a Giro nyitónapján a mezőnyt is! Biatorbágyról indulunk és Tata felé megyünk Zsámbék érintésével, majd egy szép és elhagyatott kerékpárúton érünk Tarjánba. Onnan Tata felé vesszük az irányt, megnézzük a várat és a tavat, majd Tatabánya felé tekerünk, felmegyünk a Turulhoz, majd egy kerékpárúton a Vértes felé vesszük az irányt. Elhagyatott útakon tekerjük körbe a Vértest, megnézzük a Csókakői várat, majd a Gánti bányák mellett Csákvárra tekerünk, a tervek szerint itt ét véget a túra.

Táv: 145km, szint: 1200m, nehézség: 3/5, idő: 8 óra

A Turul-szobor Tatabányán

4

4. nap: Dunakanyar - Pilis - Giro 2. nap megnézése

Amikor a Giro 2. napján a budapesti időfutam lesz, mi a Budapest környéki hegyekben fogunk túrázni! Természetesen megnézzük az időfutam egy részét és tekerünk Budapesten is, de aztán a Pilis felé vesszük az irányt! Megtekerjük a legszebb útvonalat, tekerünk a Dunakanyarban és a Pilis-hegységben is! A túrán Budapestről indulunk, majd kitekerünk a városból. A Pilisbe Szentendrénkeresztül kutunk, eéltekerünk egy lezárt erdei úton a Pilisen keresztül Visegrádig, majd onnan Esztergom a cél, megnézzük a bazilikát, Magyarország legnagyobb templomát, majd egy szintén lezárt pilis erdei úton jövünk vissza Budapestre.

Táv: 130km, szint: 1400m, nehézség: 4/5, idő: 8 óra

5

5 nap: A Zalai-dombság - Giro 3. nap megnézése

A Zalai-dombság bicajos szempontból hazánk egyik legszebb vidéke. A környéket uralják az Észak – Dél irányba húzódó dombok, köztük pedig a csendes falvak. Az utat úgy tervezzük, hogy megnézzük a Giro 3. szakaszát és közben egy jót kerékpározzunk a klasszikus Zalai-dombságon! Megnézzük a Kis-Balatont és a Zalai-dombságot a legszebb, legeldugottabb utakon tekerjük meg. De készülj fel, mert ez még dombosabb, mint a Balatonfelvidék! A túra nagy része a Tour de Zalakaros útvonalán halad, megtekerjük az ikonikus emelkedőket is!

Táv: 135km, szint: 1500m, nehézség: 4/5, idő: 8 óra

Zalai-dombság

Útvonal: Dunántúl

Szállásaink hotelekben, panziókban lesznek kétágyas szobában.

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés