7 nap
Időtartam
2023. ősz
Dátum
4/5, 5/5
Nehézség
Hotel
Szállás
Kisbusz
Utazás

A Garda-tó (Lago di Garda) Olaszország legnagyobb tava, azon túl pedig az egyik legnépszerűbb úti cél Észak-Olaszországban. A mediterrán környezet, a hatalmas, égbe törő hegyek és a kék, kristálytiszta víz olyan elegyet alkot, amit nem szabad kihagyni. A tó azonban nem csak a hagyományos turisták kedvence, hanem az aktív turizmusé is. A könyékén számtalan, jobbnál jobb ösvény és kerékpárút halad.

Ennek a túrának két változata van: ez a hosszabb, nehezebb. A másik a könyebb és rövidebb, azt is 2022-ben szervezzük.

Riva del Garda panorámája

A tavat körbe is lehet tekerni (kb. 150km), de a nagy forgalom miatt nem érdemes, sokkal szebb és klasszabb helyek vannak a hegyek közt. Ezen a túrán ezt célozzuk meg! Tekerni fogunk a tó partján is, de főleg a környékbeli hegyekben, fantasztikus kilátásokkal és utakkal.

Ez a túra egy igazi kihívás-túra azoknak az amatőröknek, akik kitartóak, erősek, elszántak és szeretnének a hegyekben, hegyek közt tekerni, de már kinőtték a magashegyek völgyeiben tett túrákat (mint pl. a Karintia folyóvölgyeiben (Dráva, Möll, Gail) júliusban túra vagy a Szlovénia: A Kamniki-Alpok és a Millenniumi vasút szeretnék magukat kipróbálni! A szállások apartmanokban és panziókban lesznek kétágyas szobákkal!

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos. Egyéni utazás is lehetséges.

Mikor?

2023. szept. 14 – 20. (csütörtök – szerda) – Vannak még szabad helyeink!

A túrának létezik egy könnyebb változata, nézd meg azt is!

Ár

  • Normál ár: 385.000 ft
  • Törzsutas ár: 377.000 ft

Létszám

Indulási létszám: 5-7 fő. Min. 5 fő.

A Strada Della Forra, a híres szerpentín-út

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, ez csak egy regisztráció lesz, adatokat kell megadnod (vigyázz, több oldalas az űrlap!). Ha sikeresen jelentkeztél, akkor egy automatikus emailt is kapnod kell erről! Az előlegbekérőt az általad megadott email-címre akkor küldjük. A továbbiakról emailen tájékoztatunk.

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Ha a túra betelt, de kifejezetten erre a túrára szeretnél jönni, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert várólistára kerülhetsz, illetve, ha nagy az érdeklődés és a várólistán sokan vannak, tudunk még egy utat indítani ugyanabban az időpontban. Itt lépj velünk kapcsolatba!

Santuario Madonna della Corona, a sziklák alá épített kolostor

Segítség

Információk

Előleg összege: 150 ezer Ft (A jelentkezés feltétele. Értesítünk, ha fizetned kell! – ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2023. június 1.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás reggelivel
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Kerékpárbérlés Milyen bicajt adunk?
Térképek

A kerékpárút Limone sul Gardánál a fűút mellett halad

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni és sztorno biztosítás
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A túráról

A Garda-tó elhelyezkedése fantasztikus: Az Alpok és a Pó-síkság között elterülő vidék átmenetet képez az éghajlatban is: a mediterrán növényzet vígan elél itt és aránylag sokáig van jó idő. A tó vize nagyon kellemes, partját strandok, szállodák és kempingek határolják. Ideális hely üdülésre vagy aktív pihenésre. A táj pazar, mindenfelé magas hegycsúcsok, sziklák, amelyek főleg az északi részen tobzódnak.

A túra elsősorban a környékbeli népszerű utakat veszi célba. Szemkápráztató helyekre fogunk tekerni. Eltekerünk olyan ikonikus helyekre, mint a Sarca-völgy, amely meredek sziklák közt vezet az út, Tremosine-ba, a hegyektől elzárt faluba, a világhíres Forra szerpentinre, amelyet Winston Churchill a világ nyolcadik csodájaként emlegette, és amely Olaszország egyik leglátványosabb szurdokútja a sziklába vájt alagútakkal, a keskeny utakkal, a lélegzetállító panorámával. De feltekerünk az ikonikus Monte Baldo hegyre is és számtalan hágón fogunk keresztültekerni. Természetesen elmegyünk megnézni a híres tavat kerüli bicajút már elkászült részét is, sőt tekerünk is rajta (azért attól még messze vannak, hogy a tavat körbeépítsék, gyakorlatilag néhány km van kész!).

A túra nem könnyű túra, viszont a kilátások, a panorámák és az utak csodálatosak. Annak terveztük meg ezt az utat, akik szeretnének egy kis kihívást.

Az Arco kastély a Sarca-völgyben

Kerékpár

Ezen a túrán mindenki a saját kerékpárjával (országúti) vegyen részt. Feltétel a legalább 2×10-es váltórendszer. A túra során több Giro d’Itália-útvonalat (vagy részútvonalat) megtekerünk, megmásszuk a környék legszebb hágóit és egészen biztos, hogy felejthetetlen élményben részesültök.

Nehézség

A túrák a közepesen nehéz és nehéz szintűek (5/5), átlagos sportos fizikummal csak akkor teljesíthetőek, ha van állóképesség, kitartás és/vagy nagyobb bringás tapasztalat. (Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

A kerékpárút Limone sul Gardánál a fűút mellett halad
1

1. nap: Utazás

Kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal Riva del Gardába.

2

2. nap: Lago di Tano és a Sarca-völgy

Ez az út egy hullámvasút, amely kis forgalmú utakon visz keresztül. Rivából indulunk északra a Cavedine-tó felé. Sarcaschlucht kerékpárúton haladunk, majd a tó után egy látványos bicajút és a Sacra folyó-völgy következik, remek kilátással, folyamatos emelkedéssel. Stenico felé vesszük az irányt, Ponte Arche-ig bicajúton haladunk. Két hágó kerül az utunkba, először a Duron, majd a Ballino-hágó, amelyek megmászása nem kifejezetten nehéz. A két hágó után kizárólag lefelé vezet az útvonal a szállásig.

Táv: 85km, szint: kb 1470m

Az Arco kastély a Sarca-völgyben

3

3. nap: Tremosine és a Forra szerpentin

Ezen az úton felkeressük a Garda tó kihagyhatatlan helyét, az egyik legszebb természeti környezetben vezető panoráma utat, az SP38-at, másnéven a Strada della Forra-t (Forra szurdok út ), amely egyedülálló környezetben merül el. Olaszország egyik leglátványosabb szurdokútja a sziklába vájt alagútakkal, a keskeny utakkal, a lélegzetállító panorámával Tremosine településhez vezet fel. Tremosine nagyon sokáig egy elzárt falu volt, nem lehetett megközelíteni.A Strada della Forra-t Winston Churchill a világ nyolcadik csodájaként emlegette.

A Tignale község felé vezető mászás egészen más kilátást kínál majd a tóra. A panoráma ugyanaz,mint korábban, de ebből a perspektívából még lélegzetelállítóbb. Az útvonal két emelkedőt tartalmaz, de ezek nem olyan vészesek, lámpa viszont feltétlen kell!

Táv: 74km, szint: kb 1800 m.

A Strada Della Forra, a híres szerpentín-út

4

4. nap: Pihenőnap / Ponale-út

Ezen a napon pihenünk. Pihenésképpen teszünk egy gyalogtúrát a híres Ponale-úton vagy amennyiben a társaságnak van kedve, meg is tekerhetjük! A Ponale-út murvás terep, országútival nem tanácsos rajtavégigmenni, d emivel a murvás rész nem hosszú, ki lehet bírni.

A Ponale-út egy szakasza a Garda-tó felett

5

5. nap: Mount Velo - Santa Barbara

Három mászás, mindegyik keményebb, mint az előző és egy rendkívül népszerű kör, amely a mászók kedvence. A lenyűgözően szép, de elég kemény Velo-hegy az egyik legnépszerűbb mászás az Észak-Garda környéki kerékpárosok körében. És persze élvezetes a lejtői miatt is! Az első emelkedő csaknem 15 kilométeren át húzódik, hogy elérje az 1170 méteres magasságban lévő Santa Barbara-hágót (átlag 7,2%).

A Santa Barbara-hágó után Ronzo-Chienis felé ereszkedünk egy rövidet, majd a Bordala-hágó és egy ereszkedés után a Bondone-hegy felé vesszükaz irányt. Itt kezdődik a napi emelkedőnk, 18km és átlagban 7%, de vannak keményebb részei. 1600 méteres magasságban lesz a nyereg, ahonnan a Cavedine-völgyön keresztül térünk vissza a szállásra, végig lejtőzve. Három mászás, három nagyon kellemes lejtő és egy kemény nap.

Táv: 100km, szint: kb 2700 m.

Riva del Garda panorámája

6

6. nap: A Garda-tó mentén és a Monte baldo

Ez a túra a Garda-tó esszenciája. Meredek lejtők, hosszú emelkedők, látványos kilátások. a célunk a Rifugio Graziani 1600 méteres magasságban. A túra első fele teljesen sík, a Garda keleti oldalán halad, végig a tó kék vize mellett. Aztán, amikor már érzed a lábadban a kilométereket jön a hosszú emelkedő a Baldo-hegyre, néhol 10%-ot is meghaladó meredekséggel, majd lefelé ugyanilyen hosszan. Az útvonal számos panorámaponttal van tele, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Garda-tóra és az Adige völgyre.

Táv: 116km, szint: kb 2300 m.

Santuario Madonna della Corona, a sziklák alá épített kolostor

7

7. nap: Hazautazás

Ezen a napon hazautazunk.

A szállás szállodában, kétágyas szobákban.

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés