6 nap
Időtartam
2022. jún.
Dátum
2/5
Nehézség
Hotel
Szállás
Kisbusz
Utazás

A Garda-tó (Lago di Garda) Olaszország legnagyobb tava, azon túl pedig az egyik legnépszerűbb úti cél Észak-Olaszországban. A mediterrán környezet, a hatalmas, égbe törő hegyek és a kék, kristálytiszta víz olyan elegyet alkot, amit nem szabad kihagyni. A tó azonban nem csak a hagyományos turisták kedvence, hanem az aktív turizmusé is. A könyékén számtalan, jobbnál jobb ösvény és kerékpárút halad.

Ennek a túrának két változata van: ez a könnyebb és a rövidebb, a másik a hosszabb, nehezebb, azt is 2022-ben szervezzük.

Riva del Garda panorámája

A tavat körbe is lehet tekerni (kb. 150km), de a nagy forgalom miatt nem érdemes, sokkal szebb és klasszabb helyek vannak a hegyek közt. Ezen a túrán ezt célozzuk meg! Tekerni fogunk a tó partján is, de főleg a környékbeli hegyekben, fantasztikus kilátásokkal és utakkal. A lényeg, hogy ez a túra nem igényel óriási erőfeszítéseket, inkább könnyebb – kicsit nehezebb túra.

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos. Egyéni utazás is lehetséges.

Mikor?

2022. jún. 23-28. (csütörtök – kedd) – Minden hely elfogyott!

A túrának létezik egy nehezebb változata ősszel, nézd meg azt is!

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Ha a túra betelt, de kifejezetten erre a túrára szeretnél jönni, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert várólistára kerülhetsz, illetve, ha nagy az érdeklődés és a várólistán sokan vannak, tudunk még egy utat indítani ugyanabban az időpontban. Itt lépj velünk kapcsolatba!

Ár

  • Normál ár: 258.000 ft
  • Törzsutas ár: 246.000 ft

Létszám

Indulási létszám: 5-7 fő.

A Strada Della Forra, a híres szerpentín-út

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, ez csak egy regisztráció lesz, adatokat kell megadnod (vigyázz, több oldalas az űrlap!). Ha sikeresen jelentkeztél, akkor egy automatikus emailt is kapnod kell erről! Az előlegbekérőt az általad megadott email-címre akkor küldjük, ha 2022 elején kiderül, hogy a COVID-helyzet miatt tud-e a túra indulni. A továbbiakról emailen tájékoztatunk.

Santuario Madonna della Corona, a sziklák alá épített kolostor

Segítség:

Információk

Előleg összege: 100 ezer Ft (A jelentkezés feltétele, de a Covid miatt egyelőre nem kell befizetni. Értesítünk, ha fizetned kell! – ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2022. május 10.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás
Reggeli
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Csoportos utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)
Kerékpárbérlés Milyen bicajt adunk?
Idegenvezetés
Térképek

A kerékpárút Limone sul Gardánál a fűút mellett halad

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni biztosítás (opcionális)
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A túráról

A Garda-tó elhelyezkedése fantasztikus: Az Alpok és a Pó-síkság között elterülő vidék átmenetet képez az éghajlatban is: a mediterrán növényzet vígan elél itt és aránylag sokáig van jó idő. A tó vize nagyon kellemes, partját strandok, szállodák és kempingek határolják. Ideális hely üdülésre vagy aktív pihenésre. A táj pazar, mindenfelé magas hegycsúcsok, sziklák, amelyek főleg az északi részen tobzódnak.

A túra elsősorban a környékbeli népszerű utakat veszi célba. Szemkápráztató helyekre fogunk tekerni. Eltekerünk olyan ikonikus helyekre, mint a Sarca-völgy, amely meredek sziklák közt vezet az út, Tremosine-ba, a hegyektől elzárt faluba, a világhíres Forra szerpentinre, amelyet Winston Churchill a világ nyolcadik csodájaként emlegette, és amely Olaszország egyik leglátványosabb szurdokútja a sziklába vájt alagútakkal, a keskeny utakkal, a lélegzetállító panorámával. De megnézzük a Monte Baldo hegyet is. természetesen nem kell majd nagyobb erőfeszítéseket tenni. És persze megnézzük a híres tavat kerülő bicajút már elkászült részét is, sőt tekerünk is rajta (azért attól még messze vannak, hogy a tavat körbeépítsék, gyakorlatilag néhány km van kész!).

A túra aránylag könnyű, ez nem a nehezebb, azt megtalálod itt!. Annak terveztük meg ezt az utat, akik szeretnének a környéket felfedezni, de nem akarnak vagy tudnak nagyobb erőfeszítéseket tenni.

Az Arco kastély a Sarca-völgyben

Kerékpár

A túrán jöhetsz szinte bármilyen bicajjal. A legtöbbet aszfaltozott kerékpárutakon fogunk tekerni, de a Ponale-úton lesz murva is. Jöhetsz tehát szinte minden fajta bicajjal: gravellal, cross, hibrid vagy túrabicajjal. A normál (cross) kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

eBike bérelhető

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni. Az eBike bérléséről.

Nehézség

A túrák inkább könyebb (2/5), nagyon ritkán közepesen nehéz (3/5), átlagos sportos fizikummal teljesíthető. (Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

A kerékpárút Limone sul Gardánál a fűút mellett halad

A pontos program tervezés alatt.

1

1. nap: Utazás

Kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal Riva del Gardába.

2

2. nap: Lago di Tano és a Sarca-völgy

Ez az út egy hullámvasút, amely kis forgalmú utakon visz keresztül. Rivából indulunk északra a Cavedine-tó felé. Sarcaschlucht kerékpárúton haladunk, majd a tó után egy látványos bicajút és a Sacra folyó-völgy következik, remek kilátással. Stenico felé vesszük az irányt, Ponte Arche-ig bicajúton haladunk.

Táv: 50km, szint: kb 300m

Az Arco kastély a Sarca-völgyben

3

3. nap: Tremosine és a Forra szerpentin

Ezen az úton felkeressük a Garda tó kihagyhatatlan helyét, az egyik legszebb természeti környezetben vezető panoráma utat, az SP38-at, másnéven a Strada della Forra-t (Forra szurdok út ), amely egyedülálló környezetben merül el. Olaszország egyik leglátványosabb szurdokútja a sziklába vájt alagútakkal, a keskeny utakkal, a lélegzetállító panorámával Tremosine településhez vezet fel. Tremosine nagyon sokáig egy elzárt falu volt, nem lehetett megközelíteni.A Strada della Forra-t Winston Churchill a világ nyolcadik csodájaként emlegette.

A Strada Della Forra, a híres szerpentín-út

4

4. nap: Ponale-út

Ezen a napon pihenünk felkeressük a híres Ponale-útat és a “tetejétől” nem messze fekvő tavat.

A Ponale-út egy szakasza a Garda-tó felett

5

5. nap: Monte Baldo

A Monte Baldo a Garda-tó fölé tornyosuló híres hegy. Hosszú emelkedők, látványos kilátások jellemzik. Célunk a Rifugio Graziani 1600 méteres magasságban, amit vagy felvonóval vagy autóval teszünk meg. A túra tbbnyire lejtős, szinte végig lefelé fogunk menni a Garda keleti oldalán. Az útvonal számos panorámaponttal van tele, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Garda-tóra és az Adige völgyre.

Táv: 60km, szint: kb 300 m.

Santuario Madonna della Corona, a sziklák alá épített kolostor

6

6. nap: Hazautazás

Ezen a napon hazautazunk.

A szállás szállodában, kétágyas szobákban.

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés