6 nap
Időtartam
2023. jún.
Dátum
2/5
Nehézség
Hotel
Szállás
Kisbusz
Utazás

A Garda-tó (Lago di Garda) Olaszország legnagyobb tava, azon túl pedig az egyik legnépszerűbb úti cél Észak-Olaszországban. A mediterrán környezet, a hatalmas, égbe törő hegyek és a kék, kristálytiszta víz olyan elegyet alkot, amit nem szabad kihagyni. A tó azonban nem csak a hagyományos turisták kedvence, hanem az aktív turizmusé is. A környékén számtalan, jobbnál jobb ösvény és kerékpárút halad.

Ennek a túrának két változata van: ez a könnyebb és a rövidebb, a másik a hosszabb, nehezebb, 2023-ban azt is szervezzük.

Riva del Garda panorámája

A tavat körbe is lehet tekerni (kb. 160km), de a nagy forgalom miatt nem érdemes, sokkal szebb és klasszabb helyek vannak a hegyek közt, ha kicsit elkanyarodunk a tótól. Ezen a túrán ezt célozzuk meg! Tekerni fogunk a tó partján is, de főleg a környékbeli hegyekben, fantasztikus kilátásokkal és utakkal, soxor nagyszerű rálátással a vízre. A tapasztaltak tudják, hogy ahol elkanyarodsz a tótol, ott biztos lesz felfelé 🙂 De a lényeg, hogy ez a túra nem igényel olyan óriási erőfeszítéseket, inkább a néha könnyebb – néha kicsit nehezebb túra típusa.

Utazás

A ki- és a hazautazás is kisbusszal történik. A kinti transzport is kisbuszos. Egyéni utazás is lehetséges.

Mikor?

2022. jún. 15 – 20. (csütörtök – kedd) – Betelt!

A túrának létezik egy nehezebb változata, nézd meg azt is!

Mit tehetek, ha minden hely elfogyott?

Ha a túra betelt, de kifejezetten erre a túrára szeretnél jönni, kérjük, hogy jelezd nekünk, mert várólistára kerülhetsz, illetve, ha nagy az érdeklődés és a várólistán sokan vannak, tudunk még egy utat indítani ugyanabban az időpontban. Itt lépj velünk kapcsolatba!

Ár

  • Normál ár: 365.000 ft
  • Törzsutas ár: 357.000 ft

Létszám

Indulási létszám: 5-7 fő. Min. 6 fő.

A Strada Della Forra, a híres szerpentín-út

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, ez csak egy regisztráció lesz, adatokat kell megadnod (vigyázz, több oldalas az űrlap!). Ha sikeresen jelentkeztél, akkor egy automatikus emailt is kapnod kell erről! Az előlegbekérőt az általad megadott email-címre akkor küldjük. A továbbiakról emailen tájékoztatunk.

Santuario Madonna della Corona, a sziklák alá épített kolostor

Segítség:

Információk

Előleg összege: 150 ezer Ft (A jelentkezés feltétele. Értesítünk, ha fizetned kell! – ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2023. május 10.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás reggelivel
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Kerékpárbérlés Milyen bicajt adunk?
Térképek

A kerékpárút Limone sul Gardánál a fűút mellett halad

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni és sztorno biztosítás
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A túráról

A Garda-tó elhelyezkedése fantasztikus: Az Alpok és a Pó-síkság között elterülő vidék átmenetet képez az éghajlatban is: a mediterrán növényzet vígan elél itt és aránylag sokáig van jó idő. A tó vize nagyon kellemes, partját strandok, szállodák és kempingek határolják. Ideális hely üdülésre vagy aktív pihenésre. A táj pazar, mindenfelé magas hegycsúcsok, sziklák, amelyek főleg az északim észak-nyugati részen tobzódnak. Mi is itt szállunk meg.

A túra elsősorban a környékbeli népszerű utakat veszi célba. Szemkápráztató helyekre fogunk tekerni. Eltekerünk olyan ikonikus helyekre, mint a Sarca-völgy, amely meredek sziklák közt vezet az út, Tremosine-ba, a hegyektől elzárt faluba, a világhíres Forra szerpentinre, amelyet Winston Churchill a világ nyolcadik csodájaként emlegetett. És amely Olaszország egyik leglátványosabb szurdokútja a sziklába vájt alagútakkal, a keskeny utakkal, a lélegzetállító panorámával. De megnézzük a Monte Baldo hegyet is. Ezen a túrán természetesen nem kell majd nagyobb erőfeszítéseket tenni oda fel, mert felvonóval megyünk. És persze megnézzük a híres tavat kerülő bicajút már elkászült részét is, sőt tekerünk is rajta (azért attól még messze vannak, hogy a tavat körbeépítsék, gyakorlatilag néhány km van kész!)

A túrának van egy még nehezebb változata, azt megtalálod itt! Annak terveztük meg ezt az utat, akik szeretnének a környéket felfedezni, de nem akarnak vagy tudnak óriási erőfeszítéseket tenni (de azért majd kell).

Az Arco kastély a Sarca-völgyben

Kerékpár

A túrán jöhetsz szinte bármilyen bicajjal. A legtöbbet aszfaltozott kerékpárutakon fogunk tekerni, de a Ponale-úton lesz murva is. Jöhetsz tehát szinte minden fajta bicajjal: gravellal, cross, hibrid vagy túrabicajjal. A normál (cross) kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

eBike bérelhető

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni. Az eBike bérléséről.

Nehézség

A túrák inkább könyebbek (2/5) vagy közepesen nehezek (3/5). Lesznek felfelék is, hiszen a hegyes környezet azt adja, de átlagos sportos fizikummal és némi kerékpáros tapasztalattal teljesíthető (Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?). A túrának létezik egy nehezebb változata országutisoknak!

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

A kerékpárút Limone sul Gardánál a fűút mellett halad
1

1. nap: Utazás

Kora reggel indulunk Budapestről kisbuszunkkal Riva del Gardába.

2

2. nap: Lago di Tano és a Sarca-völgy

Ez az út egy hullámvasút, amely kis forgalmú utakon visz keresztül. Rivából indulunk északra a Cavedine-tó felé. Sarcaschlucht kerékpárúton haladunk, majd a tó után egy látványos bicajút és a Sacra folyó-völgy következik, remek kilátással. Stenico felé vesszük az irányt, Ponte Arche-ig bicajúton haladunk, majd egy kisebb forgalmú úton tekerünk tovább a Ballinohágó felé (nem lesz nagyon magasan – 750m). Onnan a tóig léejtőzünk, de még milyen lejtőn!

Táv: 70km, szint: kb 800m

Az Arco kastély a Sarca-völgyben

3

3. nap: Tremosine és a Forra szerpentin

Ezen az úton felkeressük a Garda tó kihagyhatatlan helyét, az egyik legszebb természeti környezetben vezető panoráma utat, az SP38-at, másnéven a Strada della Forra-t (Forra szurdok út ), amely egyedülálló környezetben merül el. Olaszország egyik leglátványosabb szurdokútja a sziklába vájt alagútakkal, a keskeny utakkal, a lélegzetállító panorámával Tremosine településhez vezet fel. Tremosine nagyon sokáig egy elzárt falu volt, nem lehetett megközelíteni.A Strada della Forra-t Winston Churchill a világ nyolcadik csodájaként emlegette.

A Strada Della Forra, a híres szerpentín-út

4

4. nap: Ponale-út

Ezen a napon pihenünk felkeressük a híres Ponale-útat és a „tetejétől” nem messze fekvő tavat.

A Ponale-út egy szakasza a Garda-tó felett

5

5. nap: Monte Baldo

A Monte Baldo a Garda-tó fölé tornyosuló híres hegy. Hosszú emelkedők, látványos kilátások jellemzik. Célunk a Rifugio Graziani 1800 méteres magasságban, amit vagy felvonóval (vagy ha nincs jegy, autóval teszünk meg). A túra többnyire lejtős, szinte végig lefelé fogunk menni a Garda keleti oldalán (az első kilométerek murvásak!). Az útvonal számos panorámaponttal van tele, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Garda-tóra és az Adige völgyre.

Táv: 60km, szint: kb 300 m.

Santuario Madonna della Corona, a sziklák alá épített kolostor

6

6. nap: Hazautazás

Ezen a napon hazautazunk.

A szállás szállodában, kétágyas szobákban.

Vélemények a túráról

Még nincsenek értékelések.

Hozzászólok!

Értékelés