6 éj
Időtartam
2020 nyár
Dátum
3/5, 4/5
Nehézség
Apartman
Szállás
Repülő, Kisbusz
Utazás

Egy igazi unikumot ajánlunk országutis kerékpárosoknak! Belgium nem számít közkedvelt bicajos célpontnak, keveset tudunk róla, nincsenek magashegyei, híres hágói, viszont jelentős, Európa egyik legrégebbi bicajos nemzete, nagyon régi körversenyek házigazdája.

A Meuse-folyó mentén gyönyörű helyeket találni.

Ki gondolná, hogy az ország valódi hegyek nélkül (legmagasabb pont alacsonyabb mint Dobogókő!) is tökéletes bicajos paradicsom? Rengeteg kisebb – nagyobb ikonikus emelkedőjük van, a legkülönbözőbb “kiszerelésben”, amelyek olyan körversenyek részei, mint a flandriai vagy az ardennek egynapos. Mindez gyönyörű környezetben, szép és néptelen utakon.

Négy klasszikus emelkedőt mindenféleképpen megmászunk (KoppenbergMur de HuyMuur van GeraardsbergenLa Redoute), ezen kívül ellátogatunk az Ardennekbe, Flandrába, méltán híres egynapos körversenyek útvonalaira, megnézzük a gyönyörű folyóvölgyeket és a kis bányászvároskákat. És persze lesz sör, sültkrumpli 🙂

Olvasd el beszámolónkat a 2018-as bejárásról!

Utazás

Utazás repülővel egyénileg. Brüsszel két repterére is megy több fapados jársat minden nap. A kisbusszal az út kb. 13-14 óra, amennyiben nem szeretnél repülni, a kiutazást megoldjuk a kisbusszal. A kisbusz szállítja a csomagokat és a kerékpárokat is. Egy szállásunk lesz, Namur közelében, transzfer az árban.

Mikor?

2020. aug. 25-31. (kedd – hétfő)

Ár

198.000 Ft (2019-es ár, az ár még változhat.)

(Az ár tartalmazza a buszus utazást. Amennyiben repülővel jönnél, akkor + repülőjegy!)

Jelentkezés, fizetés

Jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot (jobbra fent, mobilon az oldal közepén vagy alján). A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, csak adatokat kell megadnod. Ezután küldünk egy előlegbekérőt az általad megadott email-címre, amelyen rajta lesz a számlaszám, amelyre az alább megadtott előleget be kell fizetned. A továbiakról emailen tájékoztatunk.

Segítség

Flandria: variációk kockakőre

Információk

Előleg összege: 100 ezer Ft (A jelentkezés feltétele, fizesd be az előlegbekérő megkapása után minél hamarabb! (ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2020. május 15.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza:

Utazás kisbusszal
Szállás
Reggeli
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Csoportos utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)
Térképek

Az ár nem tartalmazza:

Utazás repülővel
Ebéd, vacsora
Egyéni biztosítás (opcionális)
Fakultatív programok ára
Belépők ára

A Huy de Mur ikonikus kanyarja

A túráról

Ki gondolná, hogy az ország valódi hegyek nélkül (legmagasabb pont alacsonyabb mint Dobogókő!) is a tökéletes országutis paradicsom? Rengetegen outiznak, sok a bicajos klub, ahol egyen mezben szelik az utakat, jelentős gyér forgalmú, sokadrendű országút-hálózatuk van, ahol nyugodtan lehet tekerni, az autósok toleránsok, árad a nyugalom a vidékből és a színpadi háttér a kis városkákkal, folyóvölgyekkel, a fennsíkokkal, a véget nem érő erdőkkel felteszi az i-re a pontot.

Belgium két nagyobb része, Vallonia és Flandria két külön világ. Míg a déli vallon (egykori francia) terület az Ardennekkel dombosabb, hegyesebb, kicsit elhasználtabb, az utak sem tökéletesek, addig Flandria (holland rész) síkabb, rendezetteb, jobb módú, az utak is jobbak. De persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne ott is számtalan klassz emelkedő, útvonal. Flandria ugyanis még nem Hollandia, a táj erősen hullámzó. A túrán természetesen a leghíresebb belga országutis nyomába is eredünk.

Vallon városok az Ardennekben

A túra a négy klasszikus emelkedő köré épül (KoppenbergMur de HuyMuur van GeraardsbergenLa Redoute), de ezen túl természetesen több itthon ismeretlen, viszont nagyon élvezetes emelkedőt is megtekerünk. A belga emelkedőkre jellemző, hogy  nem hosszúak, viszont sok van és azok elég erősek (10-20%).

Ellátogatunk az Ardennekbe is, ahol folyóvölgyek, gyönyörű kisvárosok, klassz erdők találhatóak. Flandriában pedig a híres körverseny útvonalán tekerjük meg az ikonikus kockaköves emelkedőket.

Kerékpár

Ezen a túrán mindenki a saját kerékpárjával (országúti) vesz részt.

Nehézség

A túra átlagosan nehéznek mondható (4/5). A napi szint 600 – 2000 m közt változik, van olyan nap, ahol a nehézség inkább 3/5, de olyan is, ahol 5/5, több nehezebb emelkedővel. Nincsenek több tízkilométeres, hosszú és magas hágómászások, de a terep nem mondható könnyűnek, sok – sok rövid de velős emelkedő található az útvonalakon. A túrák nehézségét néha inkább a hosszuk adja. A túrát csak olyanoknak ajánljuk, akik rendelkeznek országutis tapasztalatokkal. Kell egy kis állóképesség, kitartás. (Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

Edy Merckx szobra
1

1. nap: Utazás

Kiutazás Belgiumba, a szállás elfoglalása.

2

2. nap: Yvoir

Táv: 100km, szintkülönbség: kb 700 m. Nehézség: 2/5. Tervezett idő: 6 óra.

3

3 nap (kedd): Durbuy

Táv: 100km, szintkülönbség: kb 1500 m. Nehézség: 4/5. Tervezett idő: 7 óra.

4

4. nap: Ardennek

Táv: 95km, szintkülönbség: kb 1700 m. Nehézség: 4/5. Tervezett idő: 6 óra.

5

5. nap: Flandria egynapos

Táv: 115 km, szintkülönbség: kb 1500 m. Nehézség: 5/5. Tervezett idő: 8 óra.

6

6. nap: Dél-Ardennek

Táv: 100 km, szintkülönbség: kb 1500 m. Nehézség: 4/5. Tervezett idő: 8 óra.

7

7. nap: Hazautazás

Utolsó napunkon hazautazunk.

Szállásunk Belgiumban, Namur közelében lesz, egy magánházban.

Vélemények a túráról

There are no reviews yet.

Hozzászólok!

Értékelés