4 nap
Időtartam
2019. jún.
Dátum
2/5
Nehézség
Családi panzió
Szállás
12+
Korhatár

Egy gazdag kulturális és történelmi hagyományú régió, amely természeti szépségekben is bővelkedik. Ausztria egyik titkos kincse, közel Magyarországhoz, mégis, mintha évszázadokkal lenne “arrébb”.

A túrán belekóstolunk a különleges földrajzi fekvésű régió mindegyik szegletébe: tekerni fogunk a Duna mentén, elhagyott réteken kígyózó kerékpárutakon, közel az alpesi lejtőkhöz és szurdokokon, folyóvölgyekben. Többször megyünk felújított, egykori vasútvonalakon is!

A szállásunk Alsó-Ausztria közepén lesz, innen fogunk csillagtúra-szerűen kerékpározni a jól kiépített osztrák infrastruktútán.

Alsó-Ausztria: a táj változatos, gyönyörű tavak, dombok közt megbúvó rétek, erdők.

Mikor?

Az utat 2019-ben június 29. – július 2. között szervezzük. – Már csak 3 hely maradt.

Létszám: 5-7 fő.

Ár: 128.000 Ft

Jelentkezés

Jelentkezéshez töltsd ki a jobb oldalt található jelentkezési űrlapot. A jelentkezéskor, az űrlapok kitöltése közben még nem kell fizetned, csak adatokat kell megadnod. A jelentkezésed akkor válik foglalássá, ha befizeted az előleget, amelynek összegét minden túránál megadtuk. A 2019-es utakra az előleg befizetésére 2019. január 1- után van lehetőség. Minimális indulási létszám 5 fő.

Alsó-Ausztria Ybbstalradweg

Segítség

A túra ideális csapatépítésre és egyéni túrára is! Amennyiben barátok, család vagy ismerősök csoportja vagytok, vagy csapatépítést szeretnétek és egyedi szervezésben, a nektek megfelelő időpontban szeretnétek a túrát, írjatok nekünk! Áprilistól októberig meg tudjuk szervezni a túrát! Kapcsolat

Információk

Előleg összege: 70 ezer Ft (A jelentkezés feltétele, fizesd be minél hamarabb! (ÁSZF)
Jelentkezési határidő: 2019. május 1.
Indulás/érkezés helyszín: Budapest

Az ár tartalmazza

Utazás kisbusszal
Szállás
Idegenforgalmi adó
Túravezetés
Reggeli
Csoportos utasbiztosítás (Mit tartalmaz?)
Kerékpárbérlés Milyen bicajt adunk?
Térképek

Az ár nem tartalmazza

Ebéd, vacsora
Egyéni biztosítás (opcionális)
Fakultatív programok ára
Belépők ára

Alsó-Ausztria: Melk

A túráról

Alsó-Ausztria a legnagyobb osztrák szövetségi tartomány, egyben az ország történelmi középpontja is. Közel Bécshez, Magyarországtól csak egy ugrásra van. Határvidék, hiszen közel Szlovákia, Csehország, de mégis központi helyet foglal el az ország történelmében.

De nem csak gazdag kulturális örökséggel rendelkezik, hanem az alpesi és pannon, az észak-és dél-európai éghajlati zónák találkozási pontjaként sokszínű természeti látnivalókkal is rendelkezik. Délről az Alpok, északról a cseh határvidék szegélyezi. A közepén pedig a Duna keresztezi. Hatalmas erdők, füves puszták, alpesi legelők és tengerszemek, szurdokok és folyóvölgyek jellemzik.

Ausztria mindig is odafigyelt a kerékpárút-hálózatára, ezért ebben a régióban is olyan jó a helyzet, mint bárhol máshol. Az útvonalak a tartomány legszebb vidékein vezetnek keresztül. A legtöbbjét mi is megtekerjük: fogunk kerekezni a Duna mentén, a Waldviertel erdeiben, a Mostviertel domjai között, kipróbáljuk az egykori vasútvanalakat az Ybbs és a Traizen mentén.

Alsó-Ausztria Ybbstalradweg

Kerékpár

A normál kerékpár bérlését biztosítjuk, azért nem kell külön fizetned. Természetesen hozhatod a sajátodat is, sőt, ennek örülünk, de az általunk biztosított kerékpár jól felszerelt és nagyon kényelmes.  Olvasd el, hogy milyen bicajt adunk, illetve ha magad hozod, mire figyelj!

Lehetőség van e-bike bérlésére is. Az ebike-ok bérlését a túra ára nem tartalmazza, de kedvezményesebben adjuk, mintha máshonnan bérelnéd). Az ebike olyan kerékpár, amelyen egy elektromotor segít tekerni. Ez több fokozatban állítható, így még a legmeredekebb emelkedőket is könnyűszerrel meg tudod tekerni. Az ebike-ok nagyon hasznosak, hiszen az is részt tud venni a túrán, aki egyébként nem sokat teker, illetve kora vagy egészségi állapota miatt már nem szeretné magát megerőltetni. Az eBike bérléséről.
eBike bérelhető
Kinek ajánljuk?

Aki nem szeret messze utazni, de szeretne kivételesen szép helyeken bicajozni.
Akinek nincs egy hete a pihenésre.
Aki szereti a nem túl nehéz túrákat.

Nehézség

A túra a könnyebb túrák közé tartozik. Többnyire sík vidékeken, aszfaltozott kerékpárutakon bicajozunk. De mivel Ausztriában vagyunk és közel van az Alpok, előfordulnak kisebb emelkedők, ezért az utat 2/5-ös nehézségúra jelöltük. Ezt az utat azok is megtejetik, akiknek nincs nagy kerékpáros tapasztalata.

Infó: Mit kell tudni a túrák nehézségeiről? Nehéz-e neked ez a túra?).

Minden egyéb kérdésedre itt válaszolunk: olvasd el a GYIK-ot, küldj emailt vagy telefonálj!

Alsó-Ausztria Scheibbs
1

1. nap: Utazás

Reggel indulunk Budapestről, az út (forgalomtól függően) 5-6 óra.

Táv: 20 km, szintkülönbség: kb 200 m. Nehézség: 1/5. Tervezett idő: 3 óra.

2

2. nap: Meridian kerékpárút

Első napunkon bevezetésképp a közeli kerékpárúton tekerünk egy jót. A kerékpárút néha régi vasúti sínek helyén létrehozott úton halad. Érintünk kisvárosokat is.

Táv: 50 km, szintkülönbség: kb 400 m. Nehézség: 2/5. Tervezett idő: 6 óra.

3

3. nap: Ybbs vasútvonal menti kerékpárút

Ezen a napon az Ybbs folyó melletti egykori vasútvonal nyomvonalán fogunk tekerni. A tökéletesen leaszfaltozott kerékpárút réteken, erdőkön, szorosokon visz keresztül. A túrát Waidhofenben kezdjük és Lunz am See-nél ér véget.

Táv: 55 km, szintkülönbség: kb 300 m. Nehézség: 1/5. Tervezett idő: 3 óra.

4

4. nap: Duna mentén (Ybbs - Melk)

Zárónapunkon a napon a szállásról indulva eltekerünk a Duna mellé Ybbs településéhez, majd a kerékpárúton Melk felé vesszük az irányt. Melket megnézzük, majd hazaindulunk.

Táv: 50 km, szintkülönbség: kb 200 m. Nehézség: 2/5. Tervezett idő: 6 óra.

Szállásunk Alsó-Ausztriába közepén, az Alpok lábánál lesz, egy csendes kisváros családi panziójában. A szobák 2 ágyasak.

Vélemények a túráról

Még nincs vélemény.

Hozzászólok!

Show reviews in all languages (3)

Értékelés